Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Viktor Preiss, Jana Šulcová a Petr Čepek v hlavních rolích komorní televizní hry. Františkova tvář je klidná a tichá. Ústa si příliš neuvědomíš, spíš ty vousy... a oči za skly brýlí jsou mírné. František Skála je slušný člověk, malíř bez velkých ambicí – žije se svou ženou v domě, kde žil i jeho otec, v domě na samotě... žije tu s ní už deset let, právě tento den deset let, které uplynuly od svatby. Deset let spořádaného života, života s radostmi, které se pamatují i které se už zapomněly, života bez ideálů, který už začíná chutnat trpkostí jakési nedozrálé zralosti. Jarmila se divá na tu klidnou tvář a snad víc ví to, co František nechce, než to, co chce. Nechce, aby jeho obrazy visely v galérii, nechce popularitu, nechce dobře placené místo ve městě. Nechce nic víc, než slušně žít. A Jarmile se zdá, že je to víc stojatá voda a míň život. Dojedou domů – a budou slavit výročí. V tichém domě a ve dvou. Teď ještě netuší, že právě dnes pozná opravdu dobře svého muže. Pozná ho v té chvíli, která přichází v životě možná jen jednou, kdy člověk sám o sobě všechno vypoví tím, co udělá...
Původní televizní inscenaci podle scénáře Ivana Hejny natočil v roce 1982 režisér Antonín Moskalyk a do hlavních rolích obsadil Viktora Preisse, Janu Šulcovou a Petra Čepka. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

" Host do domu, hůl do ruky" nebo taky "zoufalí lidé dělají zoufalé věci", neboli slušný člověk, neprůbojný, bez ambicí, bez loktů, kterého si už manželka přestává vážit, se v momentě, kdy je ohrožen, vzedme k odporu. Viktor Preiss a Petr Čepek podávají opět mimořádné výkony. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

..„Se všema se dá slušně vyjít. A já jsem tomu blbec, do dneška věřil“. Někdy je prostě potřeba, setkat se v životě s gaunerem, aby člověk získal ztracenou sebeúctu, kterou možná nikdy neměl. A získal zpět člověka, který už jenom těžko skrýval své pohrdání. Nádherná inscenace, bravurně zahraná. Proč se už nic takového netočí?! ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrná televizní záležitost-hlavně kvůly hereckému triu jemuž vévodí opět Čepek(škoda,že se tento náš velký herec zapsal do dívákovi paměti,hlavně těmito rolemi),Moskalyk je zručný řemeslník a i zde se mu pomalu daří budovat atmosféru tajemna-dokud scénář nevytasí všechny karty,ale bez esa.Bohužel,i zde trpí film politickým nánosem(zločinec chce utéci před VB za kopečky).Naštěstí herci vše zachraňují,již zmíněný Čepek,ve velmi zajímave roly Preiss(svého malého-hodného čecha jenž se proti své vůly se postaví zlu ztvárnil skvostně) a nakonec Šulcová,jenž jako první z manželského páru se zlu postaví-ale její motivaceje alespoň jiná(nebaví ji jak má hodného chotě,který vždy se shrbí před prblémy a sama jedná a používá i ženské zbraně).Skrátka dobrý a poctivý počin,jež ve své době byl pro dospělé-jemná brutaliza.pokus o znásilnění a odhalená ňadra,ale dnes..............je jiná doba ()

Reklama

Reklama