Reklama

Reklama

Dobrá čtvrť

(seriál)
všechny plakáty
TV spot
Česko, (2005–2008), 19 h 44 min (Minutáž: 53–56 min)

Režie:

Karel Smyczek

Scénář:

Lucie Konášová

Hrají:

Anna Kulovaná, Martha Issová, Jana Preissová, Vilma Cibulková, Jiřina Jirásková, Jiří Schmitzer, Milan Šteindler, Tomáš Hanák, Veronika Gajerová, Zdeněk Žák (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(22)

Obsahy(1)

Poslední srpnové ráno je plné slunce. Pro osmnáctiletou Zuzanu ale nemůže být smutnější. Spolu s rodiči a malými brášky se právě dnes stěhuje z honosné vily, kde prožila celé své dětství. Opouští nejlepší kamarády Káťu a Honzu, ještě naposledy si prohlíží zahradní altánek, aby si uchovala v paměti svůj holčičí ráj a pak už odjíždí z dobré vilové čtvrti rovnou na sídliště, do stísněného panelového bytu. Těsně před odjezdem se ve dveřích svého bývalého domova míjí s novým majitelem vily a jeho synem Michalem, které Zuzana pochopitelně vnímá jako nepřátele. Netuší, že s tímhle protivným klukem se znovu setkají už druhý den. Ve stejném gymnáziu, ve stejné maturitní třídě mají společně strávit celý školní rok. Že to bude docela peklo, je jasné od okamžiku, kdy Michal předstoupí před své spolužáky. Na prvním mejdanu k oslavě Katčiných narozenin dostává pokušitel svou první příležitost. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Agatha k tomuto seriálu (1)

Dobrá čtvrť (2005) 

Výjimečný seriál, který pro nás opět připravila ČT. V poslední době je to je právě ČT která divákům nabízí ty "lepší" seriály. Docela dost mě překvapilo, že diváci dají přednost pondělním seriálům na Nově. Přeci jen úroveň a kvalita Hraběnek a Dobré čtvrti je trochu jinde než sladké Pojišťovny štěstí nebo Místa v životě. Mimochodem scénář Místa v životě bych vyjádřil slovy Mařenky Škopkové:"...prvně že se vezmete, pak že se nevezmete, vezmete, nevezmete..."- neustále dokola. Dobrá čtvrť mě překvapila hned svým scénářem, který je velmi povedený a přirozeně působící. Nápad natočit něco se středoškolskýma studentama už sám o sobě zní zajímavě. Herecké obsazení těchto rolí je docela obstojné. Potěšila mě učast Jany Preissové, která se po delší pauze opět ocitla v televizi. A jak dokázala, stále nám má co nabídnout. I další herci jsou zárukou dobré podívané: Jiřina Jirásková, Vilma Cibulková, Lilian Malkina, František Němec atd. Příběh se mi zdá realistický a uvěřitelný, žádné přehnané a slaďoučké scény. Hudba se taky poměrně povedla, ale mohla být rozvedena ve více linií. Zní tam spíše jen jedno ústřední téma. Nová 2. řada není zatím o nic míň lepší než ta 1. a podle ukázek se máme na co těšit. Já se teda docela těším. Díky ČT a K. Smyczekovi, že se jim to tak povedlo. Jen doufám, že se v budoucnu na ČT neobjeví seriály typu Ošklivka Katka, Pojišťovna, Ordinace, Ulice, Stanice, Jitrnice a Smaženice...:-) ()

Reklama

Reklama