Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhořadý spisovatel Marton (J. Abrhám) tráví své stáří v luxusním domově důchodců. Kromě vnuka (J. Nosek), který žije kdesi v Austrálii, nemá na světě nikoho. Žena ho dávno opustila, ale zapomenout na ni nemůže. Zdá se mu, že prázdný a stereotypní život mezi stejně opuštěnými lidmi neunese. Svému deníku svěřuje, že spáchá v nejbližších dnech sebevraždu. Jenže přijíždějí noví hosté – krásná paní Rouvrová (E. Balzerová) s invalidním manželem (J. Pohan). Mezi Martonem a paní Rouvrovou rychle přeskočí jiskra, sebevražda je zapomenuta. V domově se ovšem množí záhadná úmrtí. Posléze se nedá pochybovat o tom, že se jedná o vraždy. Na vrahově seznamu se nakonec ocitne i Marton… (Česká televize)

(více)

Recenze (33)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Román Poslední stránka deníku jsem kdysi četl, takže jsem bohužel věděl dopředu, kdo je vrah. Ale to by tolik nevadilo, není to klasická detektivka. Spíš psychologický příběh s mimovolnou vražednou zápletkou. Problém je úplně jinde. Kniha je psaná formou deníkových zápisků spisovatele Martona, včetně jeho subjektivních výkladů událostí v domově důchodců, jeho životního příběhu a tak. Televizní Marton (Abrhám) je o to všechno chudší, scénáristka Jana Dudková rezignovala na snahu cokoli nám o něm říct, takže je z něj nudná mlčenlivá figura bez osobnosti. Když se objeví Eliška Balzerová, je dost těžké pochopit, co na sobě ta bezbarvá dvojice vidí. A podotýkám, že to nemá nic společného s hodnocením herců! Protože kniha není tak vázaná žánrem a má v sobě i šarmantní francouzský humor, je v ní i pointa proklatě vtipná. V této dramatizaci působí jako přišitá. 50% ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Ne, že by pointa nebyla logická či na ni nebyl divák v průběhu děje decentně upozorňován vodítky, jen mi zkrátka připadla, hlavně vzhledem k prostředí, kde se film odehrává, hodně fádní. Obzvláště s přihlédnutím k tomu, že ze začátku byla atmosféra snímku docela temná. Škoda. Ale i tak 70%. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Zpočátku standardní, ale solidní detektivku s příjemně úsporným výkonem Josefa Abrháma a frajerským Radoslavem Brzobohatým mi postupně kazila přehrávající Eliška Balzerová, kterou zkrátka a dobře nemám rád a nejspíš nikdy nebudu. Kdyby její roli dostala bůhvíproč nevyužitá Daniela Kolářová, bylo by to rozhodně lepší. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Takový námět a tolik skvělých herců! Z toho mohla být báječná podívaná. Dudková mohla napsat vtipný a napínavý scénář. Jenže ona si zřejmě řekla, že se jí do něčeho takového nechce. A tak vznikla jedna z mnoha zapomenutelných českých televizních detektivek. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem detektivku, ale první půlhodina byla ze všeho nejvíc romancí z domova důchodců. A ani poté, co se začala objevovat podivná úmrtí, mě film nedokázal ničím zaujmout. Vzhledem k parádní herecké sestavě (těch pět jmen v záhlaví je jen takový malý zlomek) mi film přivodil citelné zklamání. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se těšil, a takové zklamání. Vrah byl jasný během pár minut, stejně tak, koho nespravedlivě obviní, víc hráčů zde ostatně ani nebylo. Prostředí domova nijaké, atmosféra nulová, napětí minusové. Zbytečné dialogy. Dostat to do ruky Jiří Svoboda nebo Juraj Herz, mohlo z té jalové historky něco vzniknout. Ale takhle je to celé o ničem, hloupé, zbytečné a předvídatelné, není o čem a o co hrát. :-( Jediným pozitivem je Brzobohatého generál. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Penzionek pro bohaté důchodce začne zničehonic obcházet smrt – což by možná nebylo nic divného, když tam jsou samí staří lidé, jenže ono to vypadá, že jim někdo na onen svět pomohl…Nu celý tento film stojí hlavně na dobrých hereckých výkonech většiny zúčastněných. Samotné postavy mi už tak sympatické nebyly, ale místy to mělo i vcelku snesitelnou atmosféru. Na víc jak obyčejný průměr to však nevidím. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Skvěle obsazená průměrná krimoška s nečekaným závěrem. V domově pro bohaté seniory začínají umírat klienti. Každý podezřívá někoho jiného, spisovatel Marton (Josef Abrhám) začne podezírat krásnou ženu, do které se zamiloval. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Bohužel nebo možná bohu dík jsem odhalila vraha příliš brzy. Pak jsem jenom čekala, co předvede a nachystá pro svou další oběť. Ty důvody k vraždám mě ale vůbec nepřekvapily, když přihlédneme k místu, kde se to celé odehrává. Patrně jsem od filmu očekávala něco ve stylu Hercula Poirota. To jsem nedostala. Takové herecké obsazení se hned tak nevidí. Bylo ale nevyužito. Škoda. ()

veronikav 

všechny recenze uživatele

Pěkná pohádka pro dospělé :( Celkem nuda -napětí žádné -akce žádná-herci ... to nezachrání .... Mám ráda třeba když se můžu zamyslet nad tím co a jak ...... tak nad tímhle, fakt ne !...(komentář Oskara -díky -zkusím knížku)- něco do sebe to má ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Poklidná atmosféra penzionu pro seniory se nemění ani po úmrtích či zvláštních událostech a poklidně směřuje až do logického finále. Kromě hvězdného obsazení mě jinak ale tato detektivka nezaujala. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Film je diky hercum dobre koukatelny. Nevadi ani pomalejsi tempo, vzdyt jsme v domove duchodcu:-). Trosku mi u podobnych filmu vadi, zvlast kdyz se nedrzi uplne predlohy, tak nepocesteni jmen. Protoze Abraham mi jako pan Marton moc nesedi... ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Hlavně díky špičkovému hereckému ansáblu se karta řadí mezi lehký nadprůměr. Mimo jiné díky i líbivé hudbě a poměrně zajímavé dějové linii. Veliká škoda, že scénáristicky a dramaticky zamrzla na výsledných třech hvězdách..Potenciál v sobě rozhodně měla ! ()

RonaMidu 

všechny recenze uživatele

něco mi to hrozně připomínalo,docela dost dobře možná,že jsem to už viděla,protože když vlezla na scénu Smutná,vykřikla jsem: to určitě udělala tahleta!.....ale při sledování to zřejmě neprošlo ani mým úložným prostorem v hlavě,natož v srdci :-) ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Nevydařená adaptace zajímavé knižní předlohy. Navíc, ohledně detektivní zápletky: Podíváte se na přehnanou a zároveň gumovou mimiku jisté osoby a je vymalováno... ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Velmi hezky a zajímavě zpracovaný detektivní námět, velmi dobré herecké výkony. Zajímavě navozovaná atmosféra nákonnosti přerůstající v lásku nahlodávané stínem nedůvěry a pochybnosti. ()

patrikus 

všechny recenze uživatele

Miluji televizní adaptace oblíbených detektivek. I tato mě však přijde plnohodnotná, jak to bývá u Zelenky zvykem. Skvělý výkon Josefa Abrháma a ještě úžasnější hypochondrický a vystrašený Zindulka... ()

Vejrrr 

všechny recenze uživatele

Zelenkovi filmy mám moc rád a Černá karta se řadí myslím mezi slušný průměr mezi českými detektivkami. Škoda, že jsem nečetl knihu, protože jistě nese na dobrém pocitu z filmu značnou část. Zbytek zajistila naše herecká špička u které mi tedy rozhodně nevadilo, že se skládala z těch "dříve narozených" jedinců. Prostředí domova důchodců stinnou stránkou filmu není a ..... kdo je vrah jsem vážně netušil :) ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

40% - Jojo, česká detektivka a ještě k tomu televizní. I přes účast výborných herců včetně mého oblíbence Josefa Abrháma jsem nedokázal udržet bdělost po celou dobu trvání. Rozluštění bylo logické, ale nikterak překvapivé, ovšem scéna, kdy Radoslav Brzobohatý čelí smrtelnému nebezpečí od vraha a jeho komplice, byla realizována přesně v mezích věty, kterou jsem napsal na začátku. Jako celek mě to nebavilo a to je u detektivky poměrně podstatný zádrhel. ()

Reklama

Reklama