Reklama

Reklama

Kino no tabi: The Beautiful World

(seriál)
  • Japonsko キノの旅 -the Beautiful World- (více)
Animovaný / Dobrodružný / Drama / Psychologický
Japonsko, 2003, 5 h 12 min (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Keiiči Šigusawa (kniha)

Scénář:

Sadajuki Murai

Kamera:

Naojuki Óba

Hudba:

Rjó Sakai

Hrají:

Ai Maeda, Rjúdži Aigase, Ai Kobajaši, Aoi Júki, Džúróta Kosugi, Kódži Jusa, Miki Itó, Čafúrin, Hiroši Naka, Šinpači Cudži, Naoko Macui, Fumihiko Tačiki (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Kino je mladá slečna a cestovatelka, jež světem křižuje na mluvícím motocyklu Hermesovi a přitom se drží pravidla v každé zemi se zdržet právě tři dny. Fiktivní země a kultury, které se svým motorovým společníkem navštíví, jsou různorodé a většinou znázorňují určitou společenskou či lidskou neřest. (yenn)

Recenze uživatele Jhershaw k tomuto seriálu (1)

Kino no tabi: The Beautiful World (2003) 

Kino's Journey - The Beautiful World. Dříve se pravděpodobně jmenovala Sakura a do svých 12 roků pomáhala rodičům v hotelu. Poté ji však cestovatel jménem Kino zachránil před nevlídnou budoucností, a tak utekla ze své země na mluvící motorce Hermes a později si též začala říkat Kino. Po důkladném výcviku jak přežít na cestách se vydala sama na Hermesovi na putování po okolních zemích. Jejím pravidlem je zůstat v každé zemi jen tři dny, protože kdyby zůstala déle, mohlo by jí to tíhnout k tomu se usídlit a pak by přestala být cestovatelkou. ___ Ke Kino no Tabi jsem se dostal, protože mi to bylo doporučeno jako "něco jako Haibane Renmei". Což úplně pravda není. Některé hudební motivy, některé momenty, nálady či atmosféry si jsou podobné, ale jinak je každý seriál o něčem jiném. Zatímco Haibane Renmei bylo zaměřeno na poznávání sama sebe a odhalování spíše pozitivních vlastností, zde je tomu opačně. Země, kterými Kino projede, a lidi, které pozná, většinou úplně "správní a v pořádku" nejsou, je to jakási kritika či reflexe lidských nedostatků. Pominu-li Hermese, což je spíše komická postavička a glosátor, hlavní postavou je Kino. A z mého pohledu mi ne vždy byla natolik "sympatická", abych se s ní sžil. To, že v zájmu přežití neváhá použít pistoli, mi, upřímně, přijde správné (např. až přehnaně pacifistický Vash z Triguna mě občas velmi štval). Že chce většinou zůstat nezainteresovaná, též chápu, ale přišlo mi, že se občas k lidem chovala zbytečně nevlídně. A stejný odstup, jaký si zachovávala od lidí, které potkala (ačkoliv je její návštěva nepochybně ovlivnila), zůstal při sledování i mezi mnou a jí. Tudíž hodnotím lepší 4* - 85 %, s tím, že poslední díl je IMHO nejlepší. ()

Reklama

Reklama