Reklama

Reklama

The Professor

Komedie / Krátkometrážní
USA, 1919, 7 min

Obsahy(1)

Charlie Chaplin hrá v tomto krátkom filme profesora Boscoa, majiteľa blšieho cirkusu. Bosco sa príde vyspať do útulku, keď si však ľahne do postele, náhodou zhodí na zem krabicu, v ktorej sú blchy, ktoré sa hneď pustia do ostatných obyvateľov útulku. Boscovi sa ich síce podarí všetky nájsť, na radosť je však skoro, lebo o chvíľu na to príde pes a začne pchať svoj frňák, tam kam netreba. Postavu blšieho cvičiteľa neskôr Chaplin použil vo filme Svetlá rámp. (pivo)

(více)

Recenze (12)

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Nedokončený Chaplinův film, jehož ústřední motiv - cirkusák trénující blechy se dostal do Chaplinova báječného hereckého epilogu Světla ramp. ()

berg.12

všechny recenze uživatele

Nedokončený Chaplinův film o krotiteli blešího cirkusu a jako takový ho proto nehodnotím. Jinak standardně rozpracovaná groteska. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Zajímavé by bylo vidět, jak měl snímek vypadat v plné své délce. Takto je to opravdu jen krátký klip o krotiteli blešího cirkusu, což je ústřední vtip tohoto filmečku. Je pravdou, že zde působí vtipněji než ve Světla ramp, kde tentýž vtip hraje spíše nostalgickou roli. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

YouTube/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 0/10 Efekty 6/10/// +povedené, vtipné, poutavé -mě to jelo bez hudby a bez zvuku/// Aji ten pes to zahrál dobře, a překvapivě jsem se u tohoto snímku pěkně pobavil, čemuž sám nevěřím./// Celkem 56%/// ()

stilgar1 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení...netušil jsem, že Chaplin svůj "Bleší Cirkus", který se objevil ve filmu Světla ramp v repertoáru Calvera o 33 let později, vyhrabal z jedné ze svých starých nedokončených grotesek. Mimo jiné zde nakouknete i do zákulisí, kde uvidíte, jak se takovéto šikovné blešky trénují a zjistíte, že s nimi může být hodně potíží. Je skutečně škoda, že tohle Chaplin trošku nerozvedl :( ()

anais 

všechny recenze uživatele

Chaplin v roli profesora Boscoa švihajícího zběsile bičem snažíce se zkrotit nezbedné blechy je o poznání syrovější než postava tuláka. Sice je to jenom nedokončený fragment, ale i tak se mu podařilo pomocí kontrastu neviditelných blech a přísného chování krotitele vytvořit velmi kvalitní skeč. A narozdíl od stejného výstupu ve Světlech ramp nepůsobí melancholicky, ale vskutku zábavně. ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Docela netypický Chaplin jako krotitel perfektně vycvičeného blešího cirkusu. Tuláka Charlieho zde Chaplin výjimečně nahradil postavou profesora Boscoa. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pomerne nudné, aj keď s dobrým nápadom. Existuje niečo cez 20 min verzia, ktorá obsahuje nepoužité zábery s filmov THE KID, SUNNYSIDE a SHOULDER ARMS, ktorá sa zrekonštruovala v roku 2018. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Profesor je více zajímavostí, než plnohodnotným filmovým dílem Charlieho Chaplina. Natočená scéna je slibně rozehraným epitafem, profesor Bosco, provozovatel a krotitel blešího cirkusu, je velmi vkusně připraveným představením cirkusového klauna, ironická hravost dovádí v noclehárně pro chudé a zaníceně krotí k celkovému potěšení života celý nabízený prostor. Rozkošná to zajímavost z Charlieho filmové pozůstalosti! ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Paráda. Původně jsem myslel, že Chaplin použil levný trik a pouze dělal, že nějaké vši má, ale ten pes mě přesvědčil, že v krabici opravdu vši byly. Klobouk dolů, jak si je Chaplin vycvičil! ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Nedokončená Chaplinova groteska, ktorá má originálny nápad s blším cirkusom a zopár veľmi vydarených vtipov (vrátenie cudzej blchy, predstavenie s bičom). Zaujme tu i veľmi neobvyklý Charlieho vzhľad. ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Chaplinova groteska o krotiteli blech, který potřebuje přespat v noclehárně, ale pořád nemůže spát, protože mu blechy utíkají na ostatní nocležníky. Krásně sehraná scéna, kdy se lidé postupně zčínají drbat, až po nahánění blech do domečku a jejich následný únik na psa. ()

Reklama

Reklama