Reklama

Reklama

Fullmetal Panic? Fumoffu

(seriál)
  • Japonsko フルメタル・パニック? ふもっふ (více)
Japonsko, 2003, 5 h (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Šódži Gató (kniha), Dódži Šiki (kniha)

Kamera:

Rjúta Nakagami

Hrají:

Tomokazu Seki, Sacuki Jukino, Akio Ócuka, Mamiko Noto, Šin'ičiró Miki, Džunko Noda, Iššin Čiba, Júdži Ueda, Ken Narita, Majumi Asano, Mikuni Šimokawa (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

V druhé řadě FMP Fumoffu se příběh odehrává převážně ve školním prostředí s hodně komediální stránkou, ale nic neochrání Kaname Chidori před možným nebezpečím než neohrožený seržant Sousuke Sagara, který je Chidori vždy nablízku. S únosy, nečekanou návštěvou, ale i s místním ragby týmem si Sagara poradí. Sagara ve Fumoffu vyvede jestě víc vylomenin než v původním FMP. Chidori zde předvede mnoho lepších boxerských úderů než minule. Ve 12dílném pokračování mají méně prostoru oblíbené postavy jako Melissu Mao nebo vždy veselý KurzeWeber. (Roby)

(více)

Recenze (44)

Marius 

všechny recenze uživatele

Fumoffu hodnotím rovnako ako samotný pôvodný Full Metal Panic. Je to preto, lebo Fumoffu je síce omnoho vtipnejšie a absurdnejšie, avšak mám problém z postavami, ktoré sú tu dovedené do krajnosti. Chidori je ešte väčšia hysterka a Sagara ešte väčšia guma ako v pôvodnom seriáli. Takisto absentuje nejaká súvislá príbehová niť. Zábava je to však dobrá. Ale dvojdiel s kapitánkou Teresou "Tessa" Testarossou je bez váhania na plný počet. 8/10 ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Vážně jsem se dobře bavila - dokonce smála nahlas, což se zase tak často nestává. Ještě dneska na sebe se setrou produkujeme ty pazvuky: "Pony! Pony! Pony! Pony!" (vysvětlujíce), "Fumoffu, fumoffu." (chápavě). ^_^ A navíc Sagara je v některých scénách vážně k sežrání! X__X (Naštěstí z nosu mi krev ještě neprýští...) ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Naprosto souhlasím s Mariem (teda až na hodnocení)...já se prostě bavil u každého dílu :) Za nejlepší považuju Yakuza díl (s gangem plným Bonta-kun) a taky dvojdíl s Tessou. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Zatímco první série byla míchanicí více žánrů, druhá se již soustředila hlavně na komickou složku a tu mecha-vojenskou zatlačila do pozadí, či spíše úplně vynechala. Což je na jednu stranu dobře, protože díly o Sagarovi v AS mě až tak nebavily, na druhou stranu to znamená absenci oblíbených postav jako Mao, Kurz a Tessa (tedy díky tvůrcům aspoň za ten dvoudíl). Celkově, a možná i kvůli tomu, že má jen poloviční počet dílů, mi druhá série rychleji utekla a bavila mě víc, hodnotím tedy čistými 4*; s tím, že některé momenty jsou úplně skvělé (kromě Tessa-dílů i fumoffu Bonta-kun..) ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Romantická linie je klasicky otravná a ústřední hrdinku Chidori bych příležitostně s chutí majzla větví po hlavě, ovšem Sousukeho řešení problémů a vůbec přístup ke každodennímu studentskému životu je vážně boží, autoři nepostrádají spoustu ujetých nápadů, takže jsem s Fumoffu nakonec převážně spokojena, ono se tam dřeněním citečků zas tolik času nestráví. Což je jedině dobře, neb na rozdíl od nyvých vzdechů a rozpačitých pohledů se sledování Sousukeho, an pokládá pasti, mlátí lidi a nosí po kapsách muniční sklad, rozhodně neomrzí. Cenu pro nejvíc ňuňu bišíka získává president Atsunobu za poutavou práci s vějířem a zdravě laxní vztah k hysterickému kvílení slečny Chidori. EDIT: Po dokoukání všech dílů a zhlédnutí první řady zvedám hodnocení na 5* ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Parádní série, budete se prohýbat smíchy, Sousuke Sagara nezná moc abstratkní myšlení a metafory, věci bere doslova, příliv komických situací a naštvanosti Chidori i jiných charakterů díl od dílu stoupá, ale ukážou se tu i jiné postavy. Zabijácký je díl s tréninkem rugbistů, díl jak se má Sagara postarat o učitele, chytit ženský na rande atd. Prostě bomba, dobrý hudební doprovod, sposuta nápadů. Tohle můžu vidět několikrát, a neomrzí mě to. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem v to, protože jsem spíš pro ty vážnější show, ale Fumoffu překonalo svého předchůdce. Proč? Protože si vybralo nejsilnější stránku prvního FMP a rozvedl jej ještě dále. Ano, mluvím o postavě Sagary, která opět řeší ochranu Kaname po svém, jen ještě vyšinutěji. Je pro mě až neuvěřitelné, kolik nápadů tvůrci vytáhli snad i z nohavic a každá ztřeštěnost byla trefená do černého. Dokazují to zde uvedené komentáře, kde si snad každý uživatel našel svůj oblíbený díl aniž by byl opomenut jediný. Zapomeňte tedy na jakoukoliv akci a pusťte si Fumoffu, když potřebujete rozesmát. Dojo, rugby, melouny, Kurzův proslov o předávání vstřebaných obrázků dalším generacím, Sagarovo balení na tanky a protiletecké zbraně..bezvadný! Ale i já musím silně vyzdvihnout konverzaci mezi Ponym a Bontem, která je kouzelně slzotvorná. Nemůžu nezmínit, že se přidalo i mírne ecchi (zvlášť do dvoudílu s Tessou), ale bylo ho tak ideálně na míru, nahodil příjemný opening (zpětně to je jeden z nejlěpích openingů, co jsem kdy slyšel), zlepšila i grafická stránka..tolik pozitiv. A proč tomu nedám 5*? Inu, doufal jsem a čekal jsem, že se nám romantická stránka děje posune o mnoho výrazněji. A teď chvíli klid od Bonta-kunů! ()

Natascha 

všechny recenze uživatele

Jediným cílem tvůrců bylo pobavit, a to se jim podařilo vrchovatě. Nepokoušeli se vnášet do vysloveně komediálního konceptu nic navíc (žádná spojující dějová linka, žádné zbytečné drama, či nedejbože nějaká myšlenka...), a tím to u mě vyhráli víc než Full Metal Panic!, který se honil za akcí, dramatem a humorem a ve výsledku to úplně neustál (ne že by byl ale špatný). Už dlouho mě tolik nebolelo bříško od smíchu a to se cení:-) Kromě zde už zmiňovaných dílů s Tessou a komandem Bonta-kunů bych ještě vyzdvihla výcvik ragbyového družstva. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Absencia akčných scén seriálu kupodivu ubližuje v rovnakej miere ako ich prítomnosť v prvej sérií. Problémom je, že sa seriál prestal vyvíjať. Postavy sú stále rovnaké, vzťahy medzi nimi sa vôbec neriešia a čaro prvých dielov je jednoducho preč. Stále sa na to dá pozerať, už len kvôli niekoľkým naozaj šteklivým animáciam, ale ani miera absurdít ani humoru sa nedokáže vyrovnať takému Cowboyovi Bebopovi. Full Metal Panic Fumoffu je totiž priamočiari a tým v mnohých smeroch veľmi nudný. Osobne by som to radšej skúsil s Hellsingom, alebo podobnou anime mäsiarčinov. Takže priemer, a mám celkom pochybnosti či sa pustiť do poslednej tretej série. ()

Vesman 

všechny recenze uživatele

Oproti původnímu Full Metal Panic se Fumoffu plně soustředil na komediální část, což je vzhledem k tomu, že v původním FMP byla sranda tou nejlepší částí, jen dobře. Nevýhodou je to, že se seriál soustřeďuje hlavně na ústřední dvojci Sagara-Chidori a ostatní nechává dost v pozadí, na druhou stranu stranu přidává pár nových postav, které však také zůstávají dost přehlíženy. Jediná věc, která mě iritovala byl Bonta-kun, který někdy až příliš připomínal pokemony a spol. Dávám silné 4*, Fumoffu se mi líbil o něco více než původní FMP, bojové akce byly nahrazeny šíleným humorem a o pořádnou porci smíchu bylo postaráno. Na závěr bych se ještě zmínil o openingu a endingu, které se mi opravdu moc líbily, jak obrazově tak zvukově... ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Vybočení z všedního vojenského života Sagary Souskeho. Tato "kapitola" byla navržena opravdu jen pro pobavení. Nenalezne te v ní ani špetku příběhu a nic by se nestalo, kdybyste ji naprosto vynechali. Jenže byste přišli o neuvěřitelný humor dovedený k téměř_dokonalosti. Všechny postavy mají vymaxované "své hlavní" vlastnosti, takže se s nimi sžijete a zaručuji záchvaty smíchu. Fumoffu hodnotím jako druhé nejzábavnější, co jsem prozatím viděl z nějakých 250+ kousků ^_^ ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

To co se mi líbilo na jedničce, se přesně přeneslo i do dvojky. Ani si nemyslím, že by bylo nutné vidět první sérii. Stačit by měla informace, že vojenské eso desátník Souske dostal za úkol chránit středoškolskou dívku Kaname Chidori. Vtipů se opakuje poměrně velké množství, ale docela se daří je lehce odlišovat. Ne všechny díly jsou perfektní, ale těch pár nej by mohla závidět jakákoli komediální série. Nejvíc jsem se nasmál u Rugby a všech fumoffu scén. Obzláště rozhovor Bonty s Ponym. Pokud budete váhat mezi českými titulky a anglickými, tak bych těm zkušenějším doporučil vyzkoušet i ty anglické, protože jinak by přišli o hlášky jako: "Yeah, you wanna fight? I'll summon Bonta-Kun again! He'll fumoffu your ass until you cry! " Jen škoda, že už tam neměli dost prostoru Kurz a Mao. ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

Někomu jsem řekl, jeslti zná FMP a on jestli je to prej parodie na FMAlchemist. Já nevim. Neviděl jsem FMA. Vlatně jsem neviděl ani první sérii tohotle, ale je zjevné, že jakýsi borec Sasouke, má chránit jakousi krásku Chidori. Nejdřív jsem si myslel, že seriál postrádá něco jako děj a přišlo mi to, jako by jste udělali výběr toho nejlepšího z fillerů. Pak jsem zjistil, že to je pravda, že to na děj vůbec nenavazuje. Tak dál, píšou tady Komedi. Ale jo, vtipný to bylo. Pár komických situací bylo hodně vtipných. Ale uplně k popukání to rozhodně nebylo (ale asi to bude mojí angličtinou). Zcela spontánně jsem se rozesmál z plna hrdla jen jednou. Jesli chcete vědět kdy, můžete mi třeba napsat :P Myslím, že u Naruta jsem se zasmál čtyřikrát tolik. Jesli to nebud tím že má čtyřicetkrtá tolik dílů. Což je jedna z příjemných věcí. Má to patnáct epizod, ne patnáctset, jako jiné anime. Takže závěrem celkem příjemná oddychovka. Možná spíš pro holky i když trochu víc romantiky než je perverzní scéna v lázních bych uvítal i já. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie Full Metal Panic! http://www.csfd.cz/film/133152-full-metal-panic/. V pokračovaní nejde o žiadne boje medzi mechmi (robotmi), ale skôr o odbočenie do vtipnej a romantickej sféry. Sousuke bude teda málo bojovať a má čas sa venovať "vyčíňaniu" na škole. Postavy budú viac prehnane reagovať a to je v podstate pochopiteľné, tým sa snažia dosiahnuť viac vtipných scén. Páčilo sa mi to, že sa na to spravila jedna celá sezóna a nedali to potom do veľmi vážneho pokračovania, kde už ide o veľa. Kvalitou anime nešlo dole len preradilo na niečo iné, viac oddychové. Dosť veľa som sa nasmial (súboj v dojo; biologické zbrane atď). Prehlbovanie romantických vzťahov tiež pomohlo a bolo zopár pekných chvíľ. Priestor dostala aj kapitánka Tessa. Občas je dokonca vidieť rozdiel medzi ženským a mužským myslením, ktoré je v reálnom svete niekedy dosť priepastné. Sousuke je milý charakter a treba sa vžiť do jeho kože. Charakter, ktorý je pre mňa dosť unikátny menej viditeľný v iných anime. Pokračovanie : http://www.csfd.cz/film/223161-full-metal-panic-the-second-raid/ ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Viděli jste původní Full Metal Panic! ? Pokud ano, tak si teď odmyslete mechy, uberte trochu romantiky a přihoďte víc šíleného humoru. Některým můžou scénky napřed připadat hodně trapné, ale... věřte mi... Nasmějete se dost :) Nebylo mi při sledování Fumoffu dvakrát do smíchu, ale po nástupu Bonta-kuna... Co si budeme povídat - po dlouhé době jsem dostal záchvat smíchu. Zaměření pouze na humornou stránku mi přislo naprosto trefné a proto u mě Fumoffu poráží původní sérii FMP!. ()

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Hned v úvodu musím říct, že původní Full Metal Panic! se mi líbil mnohem více. Možná je to tím, že Fumoffu je postaven hlavně na školské, komediální stránce svého předchůdce. Bohužel některé věci jsou hnány až do přílišných extrémů. Neříkám, že jsem občas nezasmál (viz. třeba jak Sousuke hrál tu hru s melounem), ale prostě jsem čekal trochu víc. 6/10 ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Za něco bych tomuhle pokusu o výplň času při čekání fanoušků na TSR vděčná být měla. Jsem vyléčená z účelových, přitroublých, bezduchých, přehnaných a falešně romantických komediálních seriálů. Připojuji se k davu nechápajících. ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Tohle je výsměch ku "klasickému" FMP. Je to celé příliš utažené za vlasy a humor je už značně za hranicí únosnosti. Já jsem se u toho skoro vůbec nesmal, jen jsem žasnul, co z FMP někdo udělal, otřesné. Jedný dobrý díl je snad převýchova rugby hráču, kteří jsou totální loseři a díky Sousukemu a jeho vojenského tréninku se z nich stanou pěkní zabijácí. Se zavřenýma očima dávám 40%, jinak to ani nestoji za řeč toto animé. Nechápu jak se takový paskvil může někomu líbit. ()

Darik 

všechny recenze uživatele

Sice to není totéž, co klasické FMP, postrádá to trochu více robo-soubojů, ale zase to vynahrazuje neuvěřitelným množstvím vtipu a absurdních situací, které hlavní postavy (ano, správně, mluvim o Sagarovi) řeší ještě střeštěnějšími způsoby. Dobré díly sem tam vystřídá dílšpatný, ale to nakonec nic neubírá tomuto skvělému seriálu. ()

Reklama

Reklama