Reklama

Reklama

Fullmetal Panic? Fumoffu

(seriál)
  • Japonsko フルメタル・パニック? ふもっふ (více)
Japonsko, 2003, 5 h (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Šódži Gató (kniha), Dódži Šiki (kniha)

Kamera:

Rjúta Nakagami

Hrají:

Tomokazu Seki, Sacuki Jukino, Akio Ócuka, Mamiko Noto, Šin'ičiró Miki, Džunko Noda, Iššin Čiba, Júdži Ueda, Ken Narita, Majumi Asano, Mikuni Šimokawa (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

V druhé řadě FMP Fumoffu se příběh odehrává převážně ve školním prostředí s hodně komediální stránkou, ale nic neochrání Kaname Chidori před možným nebezpečím než neohrožený seržant Sousuke Sagara, který je Chidori vždy nablízku. S únosy, nečekanou návštěvou, ale i s místním ragby týmem si Sagara poradí. Sagara ve Fumoffu vyvede jestě víc vylomenin než v původním FMP. Chidori zde předvede mnoho lepších boxerských úderů než minule. Ve 12dílném pokračování mají méně prostoru oblíbené postavy jako Melissu Mao nebo vždy veselý KurzeWeber. (Roby)

(více)

Recenze (44)

dee-key 

všechny recenze uživatele

Někomu jsem řekl, jeslti zná FMP a on jestli je to prej parodie na FMAlchemist. Já nevim. Neviděl jsem FMA. Vlatně jsem neviděl ani první sérii tohotle, ale je zjevné, že jakýsi borec Sasouke, má chránit jakousi krásku Chidori. Nejdřív jsem si myslel, že seriál postrádá něco jako děj a přišlo mi to, jako by jste udělali výběr toho nejlepšího z fillerů. Pak jsem zjistil, že to je pravda, že to na děj vůbec nenavazuje. Tak dál, píšou tady Komedi. Ale jo, vtipný to bylo. Pár komických situací bylo hodně vtipných. Ale uplně k popukání to rozhodně nebylo (ale asi to bude mojí angličtinou). Zcela spontánně jsem se rozesmál z plna hrdla jen jednou. Jesli chcete vědět kdy, můžete mi třeba napsat :P Myslím, že u Naruta jsem se zasmál čtyřikrát tolik. Jesli to nebud tím že má čtyřicetkrtá tolik dílů. Což je jedna z příjemných věcí. Má to patnáct epizod, ne patnáctset, jako jiné anime. Takže závěrem celkem příjemná oddychovka. Možná spíš pro holky i když trochu víc romantiky než je perverzní scéna v lázních bych uvítal i já. ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Romantická linie je klasicky otravná a ústřední hrdinku Chidori bych příležitostně s chutí majzla větví po hlavě, ovšem Sousukeho řešení problémů a vůbec přístup ke každodennímu studentskému životu je vážně boží, autoři nepostrádají spoustu ujetých nápadů, takže jsem s Fumoffu nakonec převážně spokojena, ono se tam dřeněním citečků zas tolik času nestráví. Což je jedině dobře, neb na rozdíl od nyvých vzdechů a rozpačitých pohledů se sledování Sousukeho, an pokládá pasti, mlátí lidi a nosí po kapsách muniční sklad, rozhodně neomrzí. Cenu pro nejvíc ňuňu bišíka získává president Atsunobu za poutavou práci s vějířem a zdravě laxní vztah k hysterickému kvílení slečny Chidori. EDIT: Po dokoukání všech dílů a zhlédnutí první řady zvedám hodnocení na 5* ()

Reklama

Vavča 

všechny recenze uživatele

Parádní série, budete se prohýbat smíchy, Sousuke Sagara nezná moc abstratkní myšlení a metafory, věci bere doslova, příliv komických situací a naštvanosti Chidori i jiných charakterů díl od dílu stoupá, ale ukážou se tu i jiné postavy. Zabijácký je díl s tréninkem rugbistů, díl jak se má Sagara postarat o učitele, chytit ženský na rande atd. Prostě bomba, dobrý hudební doprovod, sposuta nápadů. Tohle můžu vidět několikrát, a neomrzí mě to. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Fumoffu hodnotím rovnako ako samotný pôvodný Full Metal Panic. Je to preto, lebo Fumoffu je síce omnoho vtipnejšie a absurdnejšie, avšak mám problém z postavami, ktoré sú tu dovedené do krajnosti. Chidori je ešte väčšia hysterka a Sagara ešte väčšia guma ako v pôvodnom seriáli. Takisto absentuje nejaká súvislá príbehová niť. Zábava je to však dobrá. Ale dvojdiel s kapitánkou Teresou "Tessa" Testarossou je bez váhania na plný počet. 8/10 ()

Vesman 

všechny recenze uživatele

Oproti původnímu Full Metal Panic se Fumoffu plně soustředil na komediální část, což je vzhledem k tomu, že v původním FMP byla sranda tou nejlepší částí, jen dobře. Nevýhodou je to, že se seriál soustřeďuje hlavně na ústřední dvojci Sagara-Chidori a ostatní nechává dost v pozadí, na druhou stranu stranu přidává pár nových postav, které však také zůstávají dost přehlíženy. Jediná věc, která mě iritovala byl Bonta-kun, který někdy až příliš připomínal pokemony a spol. Dávám silné 4*, Fumoffu se mi líbil o něco více než původní FMP, bojové akce byly nahrazeny šíleným humorem a o pořádnou porci smíchu bylo postaráno. Na závěr bych se ještě zmínil o openingu a endingu, které se mi opravdu moc líbily, jak obrazově tak zvukově... ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama