Reklama

Reklama

Om Shanti Om

  • Indie ओम शांति ओम (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jsou léta sedmdesátá a Om (Shahrukh Khan) je vyhledávaným hercem. Ovšem jen pro role "křoví". Za svým snem stát se velkou hvězdou jde odhodlaně jen proto, aby měl šanci setkat se a okouzlit božsky krásnou herečku Shanti (Deepika Padukone). To se mu podaří při natáčení jedné scény, kdy ji vysvobodí z ohně a stanou se z nich přátelé, či možná něco víc, jak Om doufá. Pak se ale dozví "závažné skutečnosti" z jejího osobního života, přesto se ale rozhodne ji zachránit z ohně ještě jednou... a skáčeme o 30 let v čase a přichází rok 2007... (bolly.cz)

(více)

Recenze (42)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $3,597,372Tržby Celosvetovo $39,990,809║ Pekný retro úlet. Kde príde na veľa zábavných scén, romantiky, krásny tanečných choreografii, prípadne aj podarených piesní ako "Om Shanti Om: Deewangi" pri ktorej sa objaví hneď niekoľko známych hereckých tvári z Indie. Dokonca tu je aj dosť slušná dramatizácia a tak trošku aj tragické scény nechýbajú. Prekvapením je aj nádych mystery, reinkarnacia. Takže slušný dejoví náboj. Herec Shahrukh Khan ako vždy v takej pobláznenej uletenej polohe čo mu sedí. Veľký bonus tu je veľmi sympatická Deepika Padukone, tá si doslova svojim pôvabom a tancami kradne scény pre seba. /80%/ ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že tolik hvězd v jednom filmu jsem ještě neviděl a asi už ani neuvidím. Kdo si tam nezahrál, v Bollywoodu jakoby nebyl. Zápletka se dá brát jen s totálním nadhledem, ale Bollywood si tentokrát hraje tijátr hlavně sám pro sebe. Což potvrzují i parádní závěrečné titulky. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Om Shanti Om je něčím na první pohled nevstřebatelným, na pohled druhý skvělou intertextuální učebnicí Bollywoodu pro pokročilé. Sama jsem si nechávala očekávaný zážitek až na dobu, kdy si budu jistá minimálně polovinou hostujících star. Což se mi podařilo po dvou letech intenzivního setkávání se s tímto unikátním filmovým světem. v OSO je toho tolik, že nebylo těžké během chvíle ztratit hlavu... S Niktoriem se shoduji na rozpacích ohledně reflexe 70. let, ale zároveň očekávám s dalším podobně stylizovaným filmem Action Replayy, že do této problematiky lépe proniknu. Není to sice přesné, ale základní příměr je stejný jako důležitost 60. let pro kinematografii ČSR. Takže bude nutné rozklíčovat stěžejní znaky této dekády, její vliv na další desetiletí a zároveň její odlišnost oproti předchozímu vývoji, což může být skutečně oříšek. Konkrétně kokosový, mám-li citovat konkrétně z OSO ;) Ale ještě než vyjádřím své zásadní nadšení, musím se pozastavit nad nevyvážeností hlavních šlágrů, které sice zřejmě měli evokovat jednotlivé změny žánru, ale přeci jenom jsou součástí jediného filmového celku, tudíž logicky nemůžu být nadšená z takových kontrastů jakými jsou parodie Dard-E-Disco a vynikající dramatické vyvrcholení Dastaan-E-Om Shanti Om. Zatímco Main Aagar Kahoon Tumsa Haseen je jakoby vystřižená ze Zpívání v dešti i Moulin Rouge! najednou. Nicméně po předávání cen Filmfare a nastoupení titulní písně Om Shanti Om, což jsou právě ty dvě scény s největší kumulací hvězd, byla exploze třpytu tak mohutná, že musela oslepit naprosto každého. Bylo určitě dobře, že jsem dříve viděla film Don, kde se také SRK rozehrával v podobně výrazné dvojroli a byla jsem už jeho stylu více přivyklá. A skutečně mu pomalu přicházím na chuť, v jeho případě nemusí jít o samozřejmost, ale o pečlivě vybudovaný vztah s divákem, který může být časem pevnější a hlubší. V případě Deepiky mi pomohl určitě Karthik Calling Karthik, ale tam musím bilancovat své nijak zásadní nadšení nad touto kráskou. Mnohem větší radost mi udělaly ukázky z fiktivních filmů Abhisheka a Akshaye. Konečně Kumar se stává novým starem příštího režisérčina filmu, na který se báječně těším. A v případě Dhoomu 5 věřím v jeho realizaci, stejně jako tomu kdysi bylo předpovězeno u sérií Rocky a Rambo :D ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Pokud všichni nejsou šťastní, film ještě nekončí. Zajímalo by mě, jeslti je v Bollywoodu ještě něco nebo někdo, z čeho si Farah Khan nestačila za těch 162 minut udělat legraci. Když rozdávali nadhled, proslulá choreografka a autorka rovněž skvělého Main Hoon Na si pro něj musel jít alespoň dvakrát. Po Om Shanti Om už pokukuju po příhlášce do jejího fanklubu a přemýšlím, kde se v ní bere taková hravost a schopnost točit (na evropské poměry) takové šílené žánrové mixy, v nichž se nálada střídá každou pátou minutu, aniž by byla výsledkem nepoživatelná lunaparková zpatlanina. ________ Vtipná smršť z předávání Filmfare Award (ano, je to primitivní humor, ale trefný, úderný a nepřekračující hranice dobrého vkusu) zaujme stejně jako scény, v nichž se film přehoupne z humorné reflexe Bollywoodu do mysteriózního thrilleru a narozdíl od ostatních komentátorů nemám s tou thrillerovou zápletkou žádný problém. Vlastně bych byl naopak rád za její větší rozvinutí, protože atmosféru tajemna se režisérce povedlo vykouzlit - i na malém prostoru a se zářivými neony za každým rohem - s úctyhodnou bravurou. ________ Snad bych i sáhnul po pěti hvězdičkách, ale to by nesměla být situace taková, že film doopravdy začíná až někdy po osmdesáti minutách, kdy konečně dostane jiskru, chytne příjemný temporytmus a začne se pořádně vyprávět. To předtím je katastrofálně natahovaný a všude možně vycpávaný flashback, který by se dal odbýt v deseti minutách a jehož přítomnost jen tak tak omlouvá autorčin humor a přitažlivý feeling (pro hindskou kinematografii zlomových) sedmdesátých let. Ale když se člověk nakonec naladí nasprávnou vlnu a fascinovaně kouká ná tu výbornou závěrečnou sekevenci s titulní písní, na nějakých trapných osmdesát minut rozpaků rád zapomene. ________ P.S: Tento film rozhodně nedporučuji těm, kteří chtějí s Bollywoodem teprve začít, protože by se připravili o všechny narážky a radost z toho, že ve scéně z Filmware Award se mihne celý současný Bollywood All Stars Team. ________ P.P.S: Jsem ochoten diskutovat o tom, že nízká záliba, kterou jsem našel v první polovině, byla způsobena mými vpodstatě nulovými znalostmi o Bollywoodu v sedmdesátých letech (v době vzniku komentáře jsem z tohoto období viděl jen Sholay), v důsledku čehož mi mohla uniknout spousta fórů. ________ P.P.P.S. Om Kapoor who? :-) ()

ladynka 

všechny recenze uživatele

Stále jsou tu přítomné iritující prvky Bollywoodu jako pestrobarevné výjevy, které mě při sledování nutí nasazovat si sluneční filtr. Pořád si myslím, že indičtí herci nemají žádný filmový sexappeal. Stále trvá moje přesvědčení, že ty taneční scény mají nahrazovat sex. Ale někdy mezi tím a hlavně po přenesení filmu do současnosti se z pastiše stala trefná, ale laskavá parodie. A scénka, kdy se tanec a zpěv konečně účinně zapojí i ve vyprávění (konec - převyprávění), je pro mě vrcholem nejen tohoto bollywoodského filmu. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Om Shanti Om není film pro začátečníky s indickou kinematografií, je to výrazmě hudební, taneční film, ale  také uvědomělá žánrová hříčka, která zvládá složit poctu éře 70.let, uvědoměle parodovat indický filmový průmysl a jen tak mimochodem si jet linku milostného, detektivního příběhu. To vše za doprovodu výrazně povedených hudebních čísel, jejichž kvalita stoupá. Narážek, odkazů a fórků jsem dozajista postřehl jen určité procento, protože bohužel historii indického filmu dopodrobna neznám. Ale některé věci jsem si fakt užil (znalí ví, že Amithab Bachchan soupeřil s plyšovými tygry:)), vyhlašování filmových cen mě také zničilo, jedno hvězdné cameo za druhým. Vynikající Sharukh Khan, Arjun Rampal a tehdy začínající Deepika Padukone. Tohle je prostě film na opakované reprízy jak dělaný. ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Bollywood je pro mě pole neorané, takže Om Shanti Om pro mě byl v první řadě filmem a až v druhé řadě reflexí. Narážek, odkazů a fórků jsem tak dozajista postřehla jen mizivé procento. Nijak mi to ovšem nezabránilo si tuhle jízdu užít a až to pole bollywoodské trochu zorám, asi si dám repete. (Propos, vesměs zde spíše kritizovaná první polovina filmu mě bavila přímo nehorázně a celek mi mj. i díky ní - a její délce - dokonale ladí.) ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Jízda přes několik žánrů začíná komedií až parodií, kdy si snímek střílí z filmového průmyslu. Vede rodinná scéna se záměrně přehrávající matkou, druhdy také neúspěšnou adeptkou herectví. Pak se děj překlopí do milostného melodramatu, plynule přejde do dramatu a skončí jako mystický horor. Komediální začátek se mi líbil nejvíc, ale scéna z hořícího domu, jakkoliv byla nerealistická, mě zasáhla určitou majestátností. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Indická takřka paranormální romance? No proč ne. Navzdory tomu, že hlavní hrdina byl ve své sedmdesátkové inkarnaci hrozný debil, je to fajn film. Ostatně, Shahrukh Khan mi tu přišel obecně hrozně nesympatický a nepříjemný, až div, že je to ten samý herec, co hrál v Chak De! india. Připadlo mi, že se tam ani moc netancuje, na tu stopáž rozhodně méně, než by člověk čekal. Ale zase se tam více zpívá, pravda. Pobavily místní popkulturní odkazy (hlavně Abhishek Bachchan potěšil). Technicky vzato to jsou vlastně dva filmy v jednom. 3.5* ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý je obrovskou udalosťou sám o sebe. Typické Indické prvky ako tanec a spev, ozvláštnené o sebaparodujúci aspekt. Film ma neuveriteľne bavil. Obľúbil som si Deepiku Padukone a Shahrukh Khan ako obvykle nesklamal. Ako to už pri týchto filmoch býva, len finále podkopáva celému príbehu nohy. Tam som schopný odpustiť prehrávanie, zamilované pohľady aj značnú mieru neuveriteľnosti. V celom príbehu sú tieto zložky namixované natoľko dobre, že naozaj nemám problém pripustiť, že sa jedná o výborný žánrový kokteil toho najlepšieho čo Bollywood môže ponúknuť. Pre mňa úžasný zážitok, ktorý sa vyrovná mnohých západným filmom. Je pestrý, pozitívny a z peknými posolstvami. Pritom netlačí na pílu a čo je najdôležitejšie tak neprestáva zabávať. Skoro za plný počet. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Velká škoda toho žánrového zlomu z romantiky na thriller. Tím se to malinko pokazilo. Jinak Shah Rukh Khan je kouzelný, ostatně jako vždy. // Festival Bollywoodského filmu 2008 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Na indických filmech to většinou nejsou hudební čísla, která mě zaujmou, ale v případě snímku "Om Shanti Om" jsou to i hudební čísla, která mě hodně bavila. Mají v sobě skvělou pozitivní energii, jsou skvěle natočená, nápaditá a krásně kýčovitá. A do toho příběh, který je dobrý a skvěle zahraný výbornou ústřední dvojicí. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

WAW! Síce sa to zo začiatku javilo ako bežná bollywoodská romanca o zaľúbenom mužovi, ktorý sa pokúša získať srdce slávnej herečky. Potom niekedy tak po prvej tretine sa však celý film radikálne zlomil a razom sa celý dej presúva o 30 rokov neskôr - a tam sa ešte len začnú diať veci. Hlavný hrdina Om sa totiž znovu narodil a to, po čom túžil v minulosti sa stalo skutočnosťou. Razom je z neho úspešný a uznávaný herec, no to nie je všetko - v svojich 30 rokoch si totiž spomenie na svoj minulý život a po tom ako si všetko uvedomí, začína veľkolepú pomstu prostredníctvom oživenia starého nedokončeného filmu. Ako samotný Om povedal "Film ešte neskončil"... Napriek nevýraznému začiatku bol ten príbeh vo fáze po 30 rokoch skvelým dielom, kde svojim štýlom pripomínal slávny motív z filmu Moulin Rouge, teda pretvorenie reality do filmového scenáru. Aj to prostredie, v ktorom sa to celé odohrávalo bolo skvelo vybraté - teda priamo v zákulisiach filmových štúdií Bollywoodu. No a toľko indických hviezd, čo sa v tomto filme počas rôznych scén a piesní mihlo, to bolo až neuveriteľné. Ja osobne ako fanúšik Bollywoodu som bol z toho nadšený - nielen z prostredia, ale aj z celého projektu Om Shanti Om. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

moje první full time setkání s bollywoodem a musim říct,že očekávání to splnilo.Nadhled,taneční čísla,trocha toho přehrávání...jen toho na začátek bylo trochu moc a nejspíš sem si měl vybrat trošku kratší film.Proto nakonce jen 3 hvězdy za zdlouhavost...60% ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Farah Khan sa stala jednou zo značiek bollywoodu, trafila sa do jeho vkusu a ide jej to. Tento film ako aj veľa z jej ďalších je skvelý, farebný, utancovaný, uspievaný, citovo vyhnaný až do krajnosti ale všetko dohromady (a divák čo vie o čo ide, už vie, že v bollywoodskych filmoch sa nesmie riešiť čo, prečo a začo ale brať aké sú) to proste tvorí celok, ktorý diváka na takmer tri hodiny zaujme a baví. V tomto filme sa Farah zjavne inšpirovala posolstvom z Alchymistu od Paola Coelha, aj citát použitý vo filme je totožný "Keď si niečo praješ, celý Vesmír sa spojí, aby si to mohol uskutočniť." A hlavný hrdina tomu veril a tak sa stal zázrak a všetko po čom túžil sa mohlo stať. Krásna rozprávka, človek túži tomu uveriť :-) ()

zette 

všechny recenze uživatele

Tentokrat me pribeh uplne nezaujal. Coz je skoda, protoze retro nadech se povedl, vcetne hereckeho obsazeni. Nejvetsim lakadlem tak jsou pekne pisnicky a choreografie. ()

misulka03 

všechny recenze uživatele

Bohužel až závěr filmu mě přesvědčil o tom, že to je skutečně film a ne přehlídka indických herců...a ačkoli z toho může být někdo nadšený, mně to vadilo :( Přesto závěr famózní. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Už som asi dospel do štádia, že nie som natoľko očarený bollywoodskymi hopsandami ako tomu bolo pri Kal ho naa ho, či Jab tak hai jaan a ani Shahrukhovou charizmou (ako tomu bolo rovnež pri oboch spomínaných filmoch...). Z priemeru to vytrhávajú dve skutočnosti: 1) niekoľko tuctov kameí (a ako som sa dočítal to dali bez nároku na honorár.. takéto gestá na mňa vždy spoľahlivo fungovali) 2) Záverečná scéna v kombinácii s až mraziacim "zvratom". Čakal som viac, ale nedá sa uprieť, že režisérka má všetko precízne pod palcom a vo svete silných mužov na tvorivých stoličkách sa nestráca. (A jej zmysel pre sebairóniu dokonalo podtrhla záverečnou scénou, kde sa predstavili všetci členovia štábu. Aj posledný technik prechádzal "hviezdnou" uličkou a komparz búrlivo tlieskajúci každému jednému. Až dorazila Farah a pod obrazom nápis "written, produced and directed by ... " tam už boli len upratovači s metlami. :-) to bolo krásne) ()

andiek05 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že začátek byl pro mě průměrnější, ale když se to konečně rozjelo (což netrvalo zas tak dlouho), tak už se to nezastavilo. SUPER! Bavil mě příběh, hudební vystoupení, hvězdné obsazení - možná lépe řečeno mega hvězdné, protože se tam alespoň na chvilku objevily téměř všechny hvězdy Bollywoodu :-D :-D :-D Příběh byl skvělý, zajímavý, překvapivý, nečekaný, ... a konec? WOW! :-D A moc se mi líbilo, jak byly pojaty závěrečné titulky :-) ()

Dinosaurier 

všechny recenze uživatele

Vše co postrádá Hollywood, to spolehlivě nahradí Bollywood! :)) Obzvlášť v Om Shanti Om. Už dlouho jsem se takto kvalitně nepobavila! Byl to první bolly film, který jsem viděla a nestačila se divit, jak je to v každém ohledu dokonalé. Navíc mě přivedl k Shahrukhovi Khanovi, který se stal mým oblíbeným hercem! ()

Reklama

Reklama