Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mají na ty chvíle, strávené v mládí na řece Temži, ty nejkrásnější vzpomínky. Tak proč si ty příjemné zážitky ještě jednou nezopakovat? Zvlášť když by teď každý z nich velice potřeboval někam na pár dní vypadnout, ztratit se z dohledu svých stávajících i budoucích drahých poloviček, případně vdavekchtivých slečen. Dva týdny na vodě daleko od všech starostí všedního dne je to nejlepší, co mohou právě teď podniknout. A tak se toho krásného sobotního odpoledne všichni tři včetně psa Montmorencyho vydávají na cestu, která bude určitě plná té nejkrásnější pohody, klidu a odpočinku. Jenomže záludný osud, jak známo, dokáže občas člověku postavit do cesty ty nejneočekávanější překážky...
Jerome Klepka Jerome (1859-1927) je jeden z nejznámějších anglických spisovatelů humoristických románů a povídek. Nejpopulárnější z nich jsou právě veselé příhody tří kamarádů "Tři muži ve člunu" a "Tři muži na toulkách", které vynesly svému autorovi světovou slávu. Půvab knihy je v její bezprostřednosti, v jejím suchém anglickém humoru, odhalujícím lidské slabosti, návyky a zlozvyky, i v tom, jak se podařilo vystihnout atmosféru staré dobré Anglie. Což vše se pokusil přenést na filmové plátno režisér Ken Annakin, jemuž je tato doba i tématika velmi blízká. (Jak dokázal posléze i snímkem Báječní muži na létajících strojích). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (25)

Aky 

všechny recenze uživatele

Snažím se být velice shovívavý, mám Klapku strašně rád, ale tohle mu skutečně nepomohlo. Knížka je anglicky suchá, strohá, inteligentní, což autoři filmu zřejmě vůbec nepochopili a natočili přihlouplou crazy. Možná se chtěli podbídnout divákům; zaměřili se však na úplně jiné lidi, než ty, kteří mají rádi Klapkovu knížku. Škoda. Tři muži pořád čekají za slušnou filmovou adaptaci. ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

To, že je to volně podle románu, ještě neznamená, že těch několik málo vtipů, které se inspirovaly knihou, musí režisér pokazit (tažné lano, zdymadlo… bludiště vcelku ušlo). Sice jsem nic nečekal, ale i tak je to vcelku utrpení. A ano, správně poukázal Mariin na nízkou úroveň dabingu. 30 % ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Ano, je to slabé a infantilní, navíc doklad špatného demoliberálního dabingu Tišnovského a Poledňákové. Příjemné je podívat se, jak se před pár desítkami let zpátky lidé ještě uměli chovat slušně. Těm dámam v kloboucích to opravdu slušelo... ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv nově vzniklý dabing z dílny ČT lze pochválit (výborný Oldřich Vízner), ten film je prostě blbý. Věřte kolegům. Knihu jsem nečetl, film ale nemá ani atmosféru, ani vtip, a sledovat tři potrhlé polodědky, jak křepčí kolem křehotinek sotva dvacetiletých anebo jak nestaví stan, na to bude mít nervy málokdo. ()

nervoznideda 

všechny recenze uživatele

ten kdo nečetl knihu, nechť mlčí knihu jsem četl mnohokrát a vždycky jsem se bavil i smál díky mé fantazii , ale toto se moc nepovedlo zdraví a štastný nový rok 2018 přeje deda honza:-) udělali z krásné knihy frašku škoda :-)2.3.2020 ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dzerom Klapka Dzerom je udajne jeden z najslavnejsich anglickych spisovatelov, a jeho komedie Tri chlapy ve clunu a Tri chlapy na toulkach je udajne zevraj total brutal kult. Mno, ja som doteraz o tomto spisovatelovi nepocul, asi to bude kult len pre ostrovy. Nudilo ma to odhalovanie starych navykov, zlozvykov, resti aj neresti. Rovnako v prdeli som mal aj tu vyhlasenu atmosku stareho dobreho Anglicka : 20 % ()

ClimbVibe 

všechny recenze uživatele

Docela milý film, ale narozdíl od knížky nemá šanci "přežít" do dneška. Převedení knížky do scénáře se nepovedlo (chybí tomu ten pocit, ten vtip) a hodně se mi tam nehodili i přestárlí herci v hlavních rolích. ()

Cuzan 

všechny recenze uživatele

Trapnost, která nemá ani špetku Jeromovského vypravěčského kouzla. To je tak, když J.K. Jerome napíše parádní vtipný a vypointovaný skeč a tvůrci tohoto filmu to předělají tak, že to není vůbec vtipné. ()

Alf 

všechny recenze uživatele

místo očekávaného anglického humoru spíš účast na "dobrodružstvích" tří užvaněných idiotů.... ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat na knižní předlohu to nemá ani zdaleka, navíc to vynechává mnoho vtipných scén z knížky, což je jednoznačně škoda. Ale já bych byla shovívá, v době kdy vznikl tento film nebyla spousta věcí k dispozici a točili se hlavně filmy, kde se příliš nestřídají scenérie (nemluvě o tom, že točit film "na vodě" muselo být tehdy pro filmaře značně náročné), herecké výkony jsou navíc velice solidní, akorát jak již tady bylo řečeno, český dabing se zrovna příliš nevyvedl... Pravdou taky je, že ať by to natočil kdokoli a kdykoli a chtěl se držet předlohy byť jen volně, nikdy to nebude tak plnohodné, tak vtipné a tak neodolatelně anglicky suché jako na stránkách Klapkovy knihy. Faktem taky je, že atmosféra doby je vykreslena naprosto skvěle. "Harrisi, pojď jsem a řekni jaký jsi blbec." 70% ()

Caesar1993 

všechny recenze uživatele

Chabý pokus o ztvárnění skvělé knihy Jeroma Klapky Jeroma Tři muži ve člunu o psu nemluvě. Vynechávání a předělávání scén a chybělo mi vyprávění, dodávající knize patřičnou šťávu a vtip. Souhlasil bych jedině s obsazením. Pane Annakine, zkalmal jste mě. ()

Pavelpi 

všechny recenze uživatele

Knížka je knížka.To co předvádí film,to je zkrátka zoufalství a závěr,ten raději ani nekomentuji.Myslím,že autoři filmu knihu asi nečetli a herci také ne. ()

FoxMulder 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem nečetl, takže bez srovnání. Je to standartní komediální podívaná té doby se spoustou groteskních scének, které ale dnes už příli groteskně nepůsobí a ve všech se příliš tlačí na pilu. Je to ale svižné, krátké a nenudilo mě to, takže ztracený čas to pro mě nebyl. ()

Reklama

Reklama