Reklama

Reklama

Padělatelé

  • Velká Británie Fakers
Trailer

Obsahy(1)

Když v 1911 namaloval italský umělec akt dívky, netušil, že na jeho kopiii bude jednou záviset něčí život. V současném Londýně musí mladík Nick do čtyř dní sehnat padesát tisíc liber, které dluží gangsterovi Wrightovi. Ten si kromě výtvarného umění libuje také v likvidaci lidí. A Nick se musí hodně snažit, nechce-li, aby ho jeho mafiánský věřitel nenechal zabít. Náhoda mu přihraje jednak originál téměř sto let staré skicy italského mistra a zároveň nadaného bratra své kamarádky barmanky, který je schopný vyrobit několik dokonalých kopií. Podaří se Nickovi a jeho komplicům prodat kopie za patřičnou sumu v termínu? Tato svižná komedie natočená ve stylu filmů Aféra Thomase Crowna a The Italian Job, ctí pravidla žánru, který má v anglo-americké produkci dlouhou tradici. Nechybí zde pečlivé plánování akce, díky níž se má skupinka dostat k bohatství a překvapivé zvraty. Nosné téma padělatelství v umění režisér Richard Janes zpracoval s lehkostí a nadsázkou, která odkazuje k atmosféře svých filmových předchůdců. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

hans500 

všechny recenze uživatele

Velmi povedená oddechová komedie, nijak objevný příběh, scénář zajímavý, ale samozřejmě ničím nový, herci jsou sympatičtí a ve svých rolích přesvědčiví. 3,5* si Padělatélé zaslouží. ()

patrikus 

všechny recenze uživatele

Miluji tyhle úsměvné kriminálky, kde všechno funguje, jak má a děj není zbytečně zatěžkaný... Na hezký příběh se vždycky příjemné kouká a po shlédnutí filmu máte fajn náladu a čistou hlavu... Divím se tak nízkému průměru... ()

veverysiak 

všechny recenze uživatele

Podfukárske historky mám rád, hlavne tie z ostrovného prostredia, tento je síce roztomilo nepravdepodobný až priam romantický, ale dobre sa na to pozerá, v inej krajine by z toho bola celkom slušná šitovka, ale Angláni tomu vedia dať patričnú noblesu, takže 60%. ()

Reklama

Reklama