Reklama

Reklama

Hledaní

(seriál)
všechny plakáty
USA, 2005, 13x45 min

Hrají:

Rashida Jones, Benjamín Benítez, Dedee Pfeiffer, Brian Tee, Madeline Carroll, Christian Camargo, Larry Hankin, David Batiste, Gary Cole, Lee Tergesen (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Akčný kriminálny seriál nás zavedie do drsných ulíc Los Angeles, kde sa potĺka veľa nebezpečných zločincov. Našťastie tu funguje elitný tím, ktorého nekonvenčné spôsoby sú väčšinou na hrane zákona. (oficiální text distributora)

Recenze (3)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Fakt, že Hledaní skončili po první sérii, je projevem toho, že seriálový svět je už nasycen detektivkami stojícími na děsně utajeném výběrovém týmu policistů/federálních agentů/špiónů, jehož pronásledovací, obléhací a vyčišťovací akce, střelba od boku i od jiných částí těla jsou nasnímány a sestříhány značně efektním a přesto celkem realistickým způsobem, přičemž výše uvedené je tak zhruba celá náplň věci. Já osobně jsem byl spokojen s (povinnou) odlišností postav, jejich různými hodnotovými žebříčky a životní filozofií, což tedy ne že by mělo nějaký vliv na operační výsledky týmu, ale rozmluvy v pauzách mezi akčními scénami divákovu inteligenci rozhodně neurážely. Ze zrušení tohohle seriálu se nezhroutím, i když nějaká ta špetka lítosti by se našla;) Nápady nebyly špatné, ale nebyly využity naplno, což by se mohlo změnit v další sérii. Nebo taky ne:P Každopádně o mrtvých jen dobře, takže za těch pár hodin slušné, ne zcela bezmyšlenkovité zábavy, dávám 70%. Navíc jsem si jistý, že tady svým herectvím v úloze pobožného střelce z ATF Ryan Hurst přesvědčil, že zvládne takovou (zatraceně odlišnou) roli jako je Opie Winston v Sons Of Anarchy, a to je další malý palec nahoru;) ()

kikulin odpad!

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jen několik prvních dílů, tak nevím, zda můžu hodnotit celek. Avšak nebudu již ve sledování pokračovat, protože pokud vezmu scénář, kameru, hudbu, režii i hlavní hrdiny (herci jsou nevýrazní, i když si na to hrajou), je to jedno velké variované klišé. Jakási "inovativní" slátanina stokrát použitého. Subbéčková vizáž vytažená těsně před úplným zpopelněním se snahou "zachránit, co se dá". Jmenovaná inovace spočívá v nesmyslně zrychlených (zkratkovitých) sekvencích, které jen unavují. Pseudopestrost postav je poslední mručení amerikanizované atraktivity - systém od každého výhřez těch takzvaných superprofesí antizločinu. Smích patří zejména obtloustlému PC expertovi s piercingem a četnou kérkou, pláč pak rozervanému poldovi s divortní sentimentalitou nic nechápající manželky, která se domnívá, že elitní detektiv má pracovní dobu 8,5 hodiny i s obědem, a synem, jenž v rozpuku puberty tátu vzývá i zatracuje. Nesmí tu chybět ani holka agentka, která navíc není kdovíjak pěkná (snad je to schválně?) pro zpestření. Úderná až urputná hudba "ber kde ber". Režijní linka se evidentně podrobuje tomuto nesourodému sumáři. Není se co divit, že výsledkem je právě to, že 100 nejheldanějších zločinců asi skutečně skončí ve špatně utkané síti agentážní konspirace a šmitec. Nerozuměli jste tomu, co jsem napsal? Já taky ne. Seriál je už takový. Nerozumím tomu, proč vůbec vznikl. ()

Reklama

Reklama