Reklama

Reklama

Godzilla tai Mothra

  • Japonsko Gojira tai Mosura (více)
Trailer

Obsahy(1)

Do Tichého oceánu spadne kus meteoritu, což má za následek nejen několik přírodních katastrof (v podobě zemětřesení či tajfunů), ale i probuzení Gojiry. Ta se tak opět vydává pustošit japonské břehy. Než k nim ovšem dopluje, předstihne ji v ničení jiný tvor. Bájná Battra se po letech spánku rozhodla trochu provětrat z hlubin oceánu a potrestat lidi za jejich „neekologický“ vztah k Zemi. Aby toho nebylo málo, lidem přichází na pomoc z ostrova Infant Mosura. Zmatená japonská armáda má plné ruce práce, protože přesně neví, na které monstrum má zrovna zaútočit. Všechny tři se totiž pustili do nelítostné bitvy, kterou může vyhrát jen jeden a přitom smetou vše, co jim přijde do cesty. (SOLOM.)

(více)

Recenze (19)

Lima 

všechny recenze uživatele

20) GODZILLA vs. MOTHRA: THE BATTLE FOR EARTH (1992)___ HEISEI SERIES 1984-1995___Godzilla meets Indiana Jones meets Bottra meets Mothra :o) Okawara pro ozvláštnění a větší přitažlivost děj v první třetině okoření lehkou Indy Jones berličkou (včetně vykradení jedné ze scén Dobyvatelů ztracené archy), aby pak na scénu přivedl dvě stará a jedno nové monstrum. Tím novým je Battra – nejprve opancéřovaná larva s masivním rohem (a po vylíhnutí takové temější alter-ego Mothry), kterou z hlubin oceánu probudila matička Země, aby se tak lidstvu pomstila za jeho neekologické chování, naopak Vesmír nabídne lidem svoji pomoc vysláním vejce (v podobě meteoritu), ze kterého se vylíhne Mothra a něco, co vypadá jako VZTAHOVÝ BORDEL (kde se přízeň bestií přelévá, jak zrovna přišlo scenáristům na mysl) může začít. Proto následující slova budou působit zmateně, ale budiž. Godzilla totiž napadne Mothru, Battra mezitím Japonsko, Mothra napadne Godzillu, Battra napadne Mothru a následně Godzillu, Mothra, která měla původně chránit lidstvo, napadne Japonsko, pak následně Battru, Godzilla napadne obě dvě a Mothra se nakonec spojí s Battrou a obě dvě zničí Godzillu :o) Che. Zmatek nad zmatek. Přežil jsem to ve zdraví, ale víc jak 2* ze sebe nevymáčknu :o) ()

woody odpad!

všechny recenze uživatele

V této Gojiře je i místo na trochu té šikmooké romantiky ale i tak je to perfektní sci-fi komedie. Při pohledu na šikmookého dvoumetrového chlapa v latexovém kostýmu který zápasí s loutkou Mosury jsem si vzpomněl na scénu z Eda Woody kde Bala Lugosi točí scénu s chobotnicí bez motoru.V Japonsku možná hit, u mně jednoznačný shit. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Zatím asi nejvíc od prvního dílu se Godzilla přiblížil k něčemu jako "normální film", který dává smysl alespoň na úrovni vlastních pravidel. Godzilla sice do děje moc nezasahuje, vlastně se pořádně objevuje až ve finále, Mothru mám ale taky docela v oblibě, tak proč ne. Sice mi přijde zvláštní, že Godzilla bojuje proti Motře, to tak nějak nezapadá do konceptu, ale nechci to přehánět s nároky na kontinuitu, zvlášť po polorestartu. 3 a 1/2 ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ubíjajúca prehliadka všetkého, čo sme už videli + niekoľko blbostí navyše (Indiana Jones WTF?). Jediný prídavok do série je Battra, ktorá je zase ale obyčajnou kópiou Mothry, len na temnej strane sily. Ničenie miest je celkom OK, Godzilla vyzerá fajn, i keď sa mi zdá, že v minulom diele boli lepšie dotiahnuté detaily ako jej tlama. Čo je ale nepochopiteľné, je, že niektoré efekty sú horšie ako 30 rokov dozadu a to menovite liliputánky Cosmos. Jedna z najhorších epizód. Nudná a neoriginálna. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Po předchozích „nevydařených dílech“ jsem od devatenáctky opravdu moc nečekal. Jediné co mne trochu zviklalo si film pustit, byla výměna na režisérském postu a návrat mé „milované“ Mosury. Popravdě to však bylo její „zlé dvojče“ Battra, které vlilo do skomírající série nový impulz, který ovšem bohužel netrval moc dlouho. Ten rádoby dobrodružný začátek si sice mohli tvůrci odpustit, ale alespoň do toho zase nepřimíchali špionážní či mimozemský podtext. Tahle jsme se alespoň mohli (částečně) zasmát suchému japonskému humoru a okopírovaným scénám. Naneštěstí ani tentokrát nebyl scénář zcela bez chyb, nicméně pro jednou nad nimi přivřu obě oči. Scénáristé totiž popustili uzdu své fantazii a víceméně se vykašlali na některá fakta z předešlých dílů. K mé radosti tu nechybí ani píseň "Mosura No Uta". Po předčtení některých komentářů na netu se ani moc nedivím, že to někteří nepobrali. Tvůrci se do toho až moc zamotali a svým způsobem je děj až moc překombinovaný. Nicméně tentokrát se naštěstí všechno točí kolem totální destrukce všeho okolo a především jeden souboj střídá druhý. Co na tom, že se tu a tam přidá jedno monstrum ke druhému a společně zaútočí na třetí, aby během několika minut vznikla jiná aliance. Hlavně že se to mlelo téměř bez přestání, papundekl lítal vzduchem, jedna exploze střídala druhou a do toho se přidalo i několik velice pěkných speciálních efektů. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Barevně velice úchvatné a dějově prostě parádní. Osobně se mi tento snímek libí nejvíce z této série. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Godzilla sa v 90. rokoch opäť stáva šampiónom na poli záporáctva. Už to nieje plyšový maznáčik z éry pred rokom 1985, ktorý pomohol ľudstvu pri každej hrozbe, či už zo Zeme, z pod Zeme, alebo z Vesmíru. Tentoraz je to opäť parchant, ktorého musia preplesknúť iné monštrá, aby si uvedomil, kto že je tu pánom ( áno sú to ziskuchtivý ľudia, ktorí kvôli grošom devastujú celú planétu ). Ale raz si hore raz si dole a preto sa Gojira opäť vráti, či už ako antagonista alebo klaďas, aby sa z toho opäť vyprodukoval výborný kaiju, ako je tento. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Přes tu chvilkovou(ale relativně vkusnou)vykrádačku Indiány Jonese, i přes tu zmatečnost a nejasnost v identifikování "záporáka"(a vztahu kdo s kým proti komu)-jsem na to koukal a v duchu si říkal "Tvl To je fakt krásnej film.".. Nemůžu si pomoct ale užil jsem si to parádně.. Battra sice není tak charismatický protivník(neřeknu záporák nebo klaďas) jako Biollante, ale vydesignovaná je parádně a když se řítí městem ve svém larválním stádiu je to opravdový CHoo CHoo MothraFucker. Mothra je vykreslena jako vznešené, odvážné a moudré monstrum(takže přesně tak jak být vykreslena má) a ani ten Mosura song mě tentokrát nesral(naopak). Godzilla je velký hrubý, tvrdý element, který do jednoduchého souboje dvou poletuch vnáší řádný chaos a film udržuje v jakési zvláštní atmosféře nepředvídatelnosti(což je u G filmů vcelku ojedinělý prvek). Technicky je to paráda a fakt jsem valil bulvy jak precizně, esteticky(někdy až na hranici s kýčem) a nápaditě jsou některé záběry a scény sestaveny.......Tohle mi prostě sedí, bavil jsem se stejně dobře jako u Biollante(né li více) a tak tam nakonec s odstupem s radostí kopnu i tu pátou hvězdu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Akce je to, co dělá z tohoto filmu skutečně zajímavé dílo. I když jsou zde náznaky humoru, hlavně v první části, kdy se hledá vejce, tak je to akce, která vás strhne a nepustí. Souboje jsou dlouhé, dochází v nich k vývoji a změnám, což je spojeno hlavně se stádii Mosury a Batory, a tak je to celé skutečně dech beroucí a více jak příjemné na sledování. I když je příběh jednoduchý, nechcete se odtrhnout, protože chcete vědět, jak to celé dopadne, kdo zvítězí a jak se projeví charaktery jednotlivých monster. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Podivné krkolomné dejové vývrtky pokračujú. Matka zem je už na ľudí pekne nasraná a chce im to pekne osoliť, neurobí to pomocou zemetrasení a záplav ako v reáli, ale povolá Battru, zlé dvojča Mothry aby nám na výstrahu zbúrala pár papundeklových barákov. Dobrá Mothra sa vyliahne tiež a pretože jej poslaním je zem ochraňovať - taktiež ide zbúrať pár domčekov len tak zo srandy. Obe larvy sa vyvynú na moťasov a rozdajú si to ( mám tým na mysli že sa pobijú ). Keď začne okolo brúsiť aj Godzilla, nájdu si obaja moťasovia nový ciel a zmlátia ju dofialova. Okrem toho tu behá aj pár japoncov čo okorenia dej nejakými drístami a pokútnym moralizovaním. Triky sú O.K, deštrukcia je efektná a vrcholným momentom je scéna keď Mothra zhodí na Godzillu mrakodrap. Podarené je aj keď Battra poletuje s obrým ruským kolesom v pazúrikoch. Kde je Mothra tam sú aj minidvojčatá, takže nechýbajú ani ich typické pesničkové vyvolávanie Mothry ktoré ma ale tentoraz prekvapivo nesralo. Napokon Mothra aj s dvojičkami odlietajú do vesmíru, pláž na Jupiteri je vraj v tomto ročnom období nádherná. Je to blbé ale aspoň to nenudí, takže fajn. ()

Sweat55 

všechny recenze uživatele

Hlavní lidské postavy byly lepší než minule, na druhou stranu omáčka kolem mothry byla hodně divná. Fakt hodně. Každopádně, než se na scénu dostala dvojčata, příběh vykrádající vše možné jsem si celkem užíval. Pak to ale začne být dost japonský a jako obvykle celkem nuda a mě nezbylo nic jiného než čumění na to, jak si obří monstra dávají přes držku. A to je opět hodně super! ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Japonský Indiana Jones hneď na začiatku, pozerám, že japoncov baví opisovať zaručené hitovky zo západu, minule Terminátor a teraz Indy....pridaný japonský špecifický humor buď milujete alebo nenávidíte, ja som zatiaľ nerozhodnutý. Toľko k úvodu filmu. A čo zvyšok? Ďalší z novodobých rádoby remakov sa zameral na príbeh Mothry - a ten sa mi zo všetkých príbehov "kaiju mytológie" páči asi najmenej. Bod plus apoň za podvodný (nie podvodnícky) súboj pri vulkáne, niečo také nevidíte v každom filme (iba v každom piatom :D). Veľmi blízko k odpadu, veľmi blízko. PS: Môj komentár s poradovým číslom 300. Je ich už ako Sparťanov! :D ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Všetky tieto japonské godzillie filmy sa vlečú na jednej vlne, aj preto im v podstate rad za radom dávam podobné hodnotenia. Táto nová séria už nie je tak infantilná ako stará, avšak stále ma iritujú tie efekty, ktoré na tú dobu mohli byť už na oveľa vyššej úrovni. Súboje Godzilla vs Mothra s Battrou boli zaujímavé a je celkom milé sledovať ako Mothra takmer vždy nakope prdel Godzille :) Vo všeobecnosti som s týmto dielom bol spokojný. 60 % ()

HakuSaku 

všechny recenze uživatele

Škoda tej nekvalitnej kópie aká sa mi podarila "zohnať" ( pri 10kbs seedoch )... Ďalší legendárny protivník Japnoského jaštera! Osobne mám rád všetky boje mecha vs real one. ()

Ondr4H 

všechny recenze uživatele

Jako každý druhý film této série to začíná probuzením Godzilly ne moc zrovna šetrnou cestou, teď za to může meteorit který zároveň přivolá tajfun, zničí pozemky jedné nadnárodní firmě a odkryje lsd kinder vejce s důležitou hlavní postavou jménem Mothra. No asi bych byl taky naštvaný po takovèm probuzení a chtěl bych zničit nejbližší vesnici.Střih a máme v záběru japonského Indiana Jonese, který narozdíl od pravého neunikne trestu za drancování a je mu nabídnuta možnost vykoupení se z vězení.Málem na dohodu nedojde, protože ten kdo mu ji nabídne je bývalá žena, ale jak víme, co se škádlívá rádo se mívá a závěru opět tvoří rodinku i s dcerou kterou dlouhé roky neviděl.Výprava se vydává na infant island(Neplést s birth islandem z dalších dílů), zažijí cestu podobnou Indiho cestě do chrámu zkázy.Zde objeví dvě víly, které mají v repertoáru dvě skladby a rádi je opakují do zblbnutí.Objeví vejce a jako správní kapitalisté ho odvezou na pevninu, během cesty na ně narazí naštvaný Godzilla a zlý bratr Mothry zvaný Bathra .Dojde k souboji všeho a všech a Godzilla a Bathra se odporoučí do nitra země.V Japonsku jsou víly uneseny tou zlou nádnárodní firmou, Mothra v larválním stádiu jim pomůže tak že zničí město a půlku armády(Přítel lidu, japonská verze).Godzilla a Bathra postupně vylezou z podzemí a začíná řežba každého s každým .Godzilla je poražena a Mothra s Bathrou se spojí a založí spediční leteckou firmu kdy vyvezou Godzillu hezky Offshorově.Bohužel Bathra dostane kousanec smrti a spolu s Godzillou padá na dno oceánu.Mothra se vrací na pevninu pro víly, je oslavována(Japonci asi rádi budují města, jinak si to nedovedu vysvětlit).Mothra dostane zprávu že zemi hrozí zkáza asteroiden datovaným cca do období filmu Armaggeddon, Mothra odlétá zničit asteroid, ale asi to nakonec přeci jen musel udělat Willis a NASA.Ona byla jasná už i tím zničením města, just saying. ()

Destoroyah 

všechny recenze uživatele

19 /  GODZILLA AND MOTHRA: THE BATTLE FOR EARTH (1992) HEISEI ERA 1984-1995. Zo začiatku tak trocha Indiana Jones vibe len preto aby sa ukradlo pár nápadov scén z Dobyvateľov stratenej archy a aby to potom hneď zahodili. Dizajn Battry ako parohatá larva s očami ktoré strieľajú paprsky bol celkom dobrý a diabolský len keby sa na konci nespriatelila s Mothrou a spoločne chytia Godzillu a šmaria do tichého oceána tak by jej tá atmosféra aj zostala. Dizajn Godzilly bomba, dizajn Mothry vyzerá ako plyšák. Začiatok ukradnutie zlatej sošky ktorú vo filme už nikdy neuvidíme bolo dosť zbytočné a čo sa týka aj príbehu tak bol celkom nudný a niekedy tam sa toho nedalo chápať veľmi veľa. Súboje nudné a bez napätia, akcia celkom dobrá ale so špeciálnymi efektami trocha zaostávajú pretože stále to nie je kvalita na rok 1992. Za mňa celkom podarené pokračovanie ale nudné a neoriginálne. (Jediná originálna vec je Battra :D) HODNOTENIE: 5,5/10 ()

Reklama

Reklama