Reklama

Reklama

Vodní děti

  • Velká Británie The Water Babies

Obsahy(1)

Překrásný filmovo-animovaný snímek z roku 1978 o malém opuštěném kominíčkovi (Tommy Pender), který se přes nepřízeň osudu, jež jej provází na každém kroku, dostane do kouzelného světa pod vodní hladinou, kde prožije spoustu dobrodružství a pozná mnoho nových přátel. (vendy63)

Recenze (22)

vendy63 

všechny recenze uživatele

Fajn,fajn,fajn,fajn,fajn bezva príma ,tahleta pisnička mě pronásleduje dodnes .Pokaždé když si vzpomenu na tenhle film .A stejně jako její začátek je i moje hodnocení fajn,bezva príma protože tehle pohádce se snad odpad a podobné male hodnocení ani nemuže dát. Pro mě jsou Vodní děti hlavně nostalgickou záležitostí a i když se nemužou rovnat dnešním pixarovkám pro mě byly jsou a budou pětihvězdičkové .-) ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Další nostalgická vzpomínka na dětství. Jako malý jsem tuhle kombinaci hraného a animovaného filmu miloval a stejně jako Honajz přiznávám, že i mně se ta holčička líbila (bylo mi tak 9 nebo 10, nic v tom nehledejte). Kde že tyhle časy a filmy jsou, proč musím dneska u tvorby pro děti fyzicky trpět. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Tento film jsou mé vzpomínky na dětství :-) Krásně animovaný, napínavý, dobrodružný s doslova detektivní zápletkou pod hladinou ... :-) ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem z téhle částečně hrané a částečně animované pohádky byla absolutně odvařená, zbožňovala jsem ji. A protože jsem měla příležitost ji naposledy vidět někdy před 20-ti lety, nic mi nekazí ten sentimentálně kladný dojem:-). 95% ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

První půlhodinu bloudíme starou temnou „dickensovskou“ Anglií z města na zámecký venkov ve společnosti kluka sirotka se lstivým kominíkem a Lionel Jeffries (Děti železnice) se jako režisér opět nezapře svou pohádkově dětskou optikou na často pochmurnější realitu. Jeffries, ač režisérsky zaměřený výhradně na filmy pro děti a mládež, dokázal opět přinést něco nového oproti svým předchozím počinům: Tentokrát zkombinoval hraný film s animovaným a rozehrál s touto dvojí formou přímo pohádku v pohádce, s náhlým procitnutím po (zdánlivě) tragickém zvratu v samostatném pohádkovém světě vodní říše s mořskými zvířecími hrdinami a dobrodružstvím s kouzelně zábavným putováním za vodními dětmi. Až dojemný kontrast s původním světem v rámci úniku před realitou tvoří nádherná hudba, hravé písničky pod vodou a humor klasicky animovaných postaviček. Přestože animace z dnešního pohledu zdaleka nedosahuje vrcholu dokonalosti, k naivně laděnému dětskému příběhu (myšleno ryze v dobrém :)) se tady náramně hodí. Jeffries mě s nečekaným zvratem takhle vrátil do doby dětství, sledování kreslených pohádek a hluboké fantazie a zjistil jsem, že mi bylo ve světě jeho dalšího filmu opět fajn, přestože hřejivý závěr zároveň podprahově připomíná jistou nepřístupnost této dětské optiky vnímání světa ve světě lidí již dospělých... Krásné procitnutí pro ty, co v sobě pořád kousek dětské duše nalézaj'. [85%] ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Výborný film pro děti do 3 let. Ne, teď vážně, děsivě infantilní a pitomá montáž hraného (ta část by ještě šla) a animovaného příběhu o klukovi, který skočí do vody, je tam asi hodinu, a pak se vrátí zpátky na zem. I přes původní dabing hodnotím velmi, velmi střízlivě, a bohužel i střízlivý. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Kombinace hrané a animované pohádky. Zatímco anglická hraná část je pojata naprosto dickensovsky temně, polská animovaná rozjásaně a ty písničky se vážně povedly - a to i v původním českém dabingu. Jako malému se mi i moc líbila ta blonďatá holčička. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem měl vidět jako děcko, protože věřím, že tehdy by se mi to líbilo víc. V tomhle věku už to na mě bylo prostě moc dětské, ačkoli ta úvodní hraná půlhodina je na takovou pohádku celkem drsná, ale zase v ní vyniká zajímavý kontrast mezi drsnou, temnou a povětšinou šedou realitou a tím barevným, veselým a veskrze optimistickým podmořským světem. Vlastně i to dost pomáhá tomu, proč nakonec tu slabou čtvrtou hvězdičku dávám, protože ona to vůbec není špatná pohádka. Sice jsem teda musel překousnout cca 5 písniček, z čehož 4 jsou vlastně jedna a ta samá, přičemž se jen mění některá slova v textu (zase ale v tom je jisté kouzlo - každá postava zazpívá, co pro ni znamená že je něco "super a prima", přičemž se v tom víc odrazí její charakter + přezpívané jsou ty písničky do češtiny překvapivě fakt dost dobře, takže jsem aspoň neměl problém si to poslechnout, když už nic jiného), ale jinak mi to utíkalo docela rychle, příjemně se mi na to dívalo, sem tam i nějaká povedená vtipná hláška tam zazněla a věřím, že ve své době to musel být pro děcka fajn film. Co by na to ale řekly dnešní děti fakt netuším, to budou muset posoudit jiní. Za mě ale docela spokojenost a i přes to, že je to dost mířené jenom na děti, mě to zaujalo víc, než kdejaký současný animák... Ale Luca v tomhle subžánru života humanoidních bytostí pod vodou pro mě pořád vede a asi tomu tak bude ještě dlouho. Slabé 4* ()

baaaja 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem tuhle pohádku jako malá neviděla, ale věřim tomu, že kdybych jí viděla, tak jí teď ohodnotim líp. Jenže vzhledem k tomu, že jsem jí viděla poprvé až teď, kdy mi už tak trochu chybí ten dětskej pohled na věc a jsem už o něco náročnějsí divák, tak jsem z ní až tak nadšená nebyla. Ráda bych "držela basu" s těma, pro který byla (a možná pro někoho ještě i je) tahle pohádka středobodem jejich dětství, a nerada tak kazim celkové hodnocení, ale nemyslim si, že by to byla pohádka kvalitní na nějakých 80% a víc.. takže pro mě max. 2,5 * ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Polohraný animák som videl tretíkrát a stále mi príde horší a horší. Ani neviem, čo je slabšie, či hraná alebo animovaná časť. Tá hraná môže stavať aspoň na skvelom Masonovi. Tá animovaná sa bohužiaľ musí opierať o nie veľmi podarenú animáciu, príliš infantilný humor a množstvo uspievaných pasáží, ktoré sa opakujú. ()

PetrPan2 

všechny recenze uživatele

Ten film ve mě vždy probudí vzpomínky na dětství. Skvělá vtipná pohádka, která se odehrává s části na tomto světě (hraná verze) a s části pod vodou (animovaná verze). Vtip, napětí a chytlavé melodie... zkrátka vše co ke správné pohádce patří. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem tenhle film zbožňoval. Dnes už moc nechápu proč, ale bude to asi tím věkem. Jinak je to pěkná kombinace animovaného a hraného filmu. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

První ze tří animáků v roce 1978. Tedy animáků, ono je tak půl napůl. Základem je dickensovský dětský film klučinovi využívaném dvojici podvodníků na zlodějny, který není moc zábavný. Když kluk při pronásledování zahučí do řeky, dostává se do podmořského světa, kde získá spoustu kamarádů a musí se postavit zlotřilým žralokům a zachránit vodní děti. Kreslená část je slušně zábavná, slušně nakreslená, ale bez jakékoliv nostalgie, navíc v anglickém originále s anglickými titulky (jiná verze nesehnatelná) prostě průměrná. Žádné geniální vtípky, žádné emoce, prostě jednoduchá dětská zábava na jedno použití. 3*. ()

POciSEM 

všechny recenze uživatele

Hmmm nostalgický efekt se nějak nedostavil.Jako bejby sem měl tuhle taškařici strašně rád a vždycky sem se těšil až na to se školkou zase vyrazíme ale teď s odstupem času už všechno to dětský kouzlo nejspíš vyčpělo.Bedlivě sem vyčkával až skončí hraná část a začne ta animovaná jízda a teď tomu bylo naopak.Hraná část je hodně v pohodě a ta animovaná už mi skoro nic neřikala.Teda až na ten kvalitní song fajne,bezva,príma. ()

Zombi 

všechny recenze uživatele

Kdysi se mi to hodně líbilo a ačkoliv si z děje moc nepamatuju, vzpomínám na film s nadšením, především na animovanou podvodní část. ()

Badel 

všechny recenze uživatele

Absolutně netušim, jaký to bylo, ale viděl jsem to dvakrát před dvaceti lety a pamatuju si to, tak asi hodně dobrý. ()

Reklama

Reklama