Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vysoká společnost se začne výborně bavit, když si bohatá vdova Lillian Oglethorpe najme obratného právníka Rolanda T.Flakfizera jako svého poradce. Jeho první úkol: splnit panu Ogethorpovi sen o založení baletního souboru. Flakfizer si k tomu najme dva povedené pomocníky: Jacquese, všeuměla, který umí všechno a nic, a Rocca Melonchenka, taxikáře, uklízeče, odborníka přes liposukci a prodavače paruk v jednom. To, co následuje, se dá přirovnat jen k bláznivému útoku na Vaši bránici a znevážení kultury! Od bratrů Zuckerových, tvůrců filmů Bláznivá střela a Připoutejte se, prosím přichází nestydatě zřeštěná komedie! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (55)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na to, že jsou pod tímhle podepsaní Zuckerovi, to bylo dost o ničem. Dobře, nápady to mělo, ale bylo to natočený tak trapně, že jsem byl rád, když to po 76ti minutách skončilo. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Mám nápad - uděláme balet pro nedoslýchavé! Dáme baletkám dřevěné boty." Natočit komedii bratrů Marxových bez bratrů Marxových je roztomilý nápad. Půjčovna mozků si nevypůjčila jen tři hlavní, ale i spoustu vedlejších charakterů a dějové schéma, včetně jalové zamilované dvojice nebo hudebních čísel. I když se film hemží narážkami na Noc v Opeře, nejde o remake ani parodii - vztah mezi oběma filmy je zhruba stejný jako mezi Leopardí ženou a Co dál, doktore? a jednotlivé gagy jsou zcela nové. Slovní vtipy, svěřené Johnu Turturrovi (pomyslný Groucho) jsou lepší a horší, ale je jich tolik, že i když se zasmějete jen každému druhému, dostane bránice, co její jest. O poznání slabšími články jsou "Harpo" a "Chico", tedy Bob Nelson a Mel Smith. Nelson je příliš korpulentní a těžkopádný, aby mohl plnohodnotně nahradit velké dítě, zakleté do Harpa Marxe, a Smith svým buldočím obličejem a přisprostlými vtipy připomíná víc Johna Belushiho než mazaného drzouna Chica. Film nicméně uhání ve zběsilém tempu a gagy z něj padají horem spodem. Velmi vydařená je choreografie těch vizuálních, založených na přesné návaznosti akcí a reakcí jednotlivých postav, a závěrečné Labutí jezero v ničem nezaostává za podobnou sekvencí téhož tvůrčího týmu - oscarovým ceremoniálem z třetí Bláznivé střely. 70% ()

MMR 

všechny recenze uživatele

"Asi nesou smlouvu na desku." No já chcípám, skvělá taškařice. Bláznivina jak má být, tihle tři paka se k sobě perfektně hodí. Je znát, že v tom mají prsty David Zucker a Jerry Zucker, prostě ten jejich humor, pro mě jak dělaný:-) ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

To je přesně jedna z těch komedií u kterých dokážu pochopit hodnocení odpad, ale i 5 hvězd. Pro někoho to může být geniální úlet plnej vydařenejch gagů, pro druhýho zase jen snůška infantilního, trapnýho humoru. Pro mě to byla parádní oddychovka, která dokázala pobavit. K dokonalosti tomu ale něco chybí. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

podivná imitácia bratov marxových od popredných komediografov, nedopadlo to najhoršie, scenár je svižný (pat proft bol v tom čase scenáristický majster komédie a bláznivej paródie), ale bratia marxovci boli len jedni a dennis dugan ani vo svojich začiatkoch nebol viac, než len remeselným režisérom potrhlých komédií priemernejšieho razenia. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

S US stylom humoru je to tazke. X krat sa stane, ze tento humor je uplne mimo vkusu europskeho divaka /krasnym prikladom je trilogia Smokey and The Bandit/, ale tuna sa US humor vynimocne trafil tomu europskemu. Dennis Dugan ukazal, ze je sice len priemerny rejza, ktory rozhodne nema na velikanov, ale film dobre odsypa, da sa parkrat zasmiat : 70 % ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Opravdu skvělá komedie, plná gagů a taškařic. Ta trojka je skvělá, ale nejlepší je Bob Nelson a jeho nápady. Skvělá oddychovka. Labutí jezero na konci je netradiční :-) ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Celkom milý tribute bratom Marxovcom, veľká škoda, že si zobrali aj to, čo na nich najviac nemusím a teda prehnané uskákané finále, ktoré si zjavne (najmä herci) užívali najviac, ale mňa tým napriek tomu trochu otrávili (stráviteľne otravné to bolo v 40´s, ale v súčasnosti by trochu modernej sebareflexie malo byť). Inak ale musím uznať, že to bola celkom zábava jednoduchá, oddychová a Turturro je čistý Groucho :) ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem geniální groteska o ničem. Bohužel není nadčasová. Chlapci tu ale perlí a srší nápady a to se cení. 70% ()

Stegman 

všechny recenze uživatele

POZOR! Nenechte se odradit stupidním názvem!!! Zuckerovi sice film zaštítili jakožto producenti, ale není to jejich styl, ve kterém tato úžasná komedie jede na plné obrátky: Je to styl bratří Marxů. Nejvíc si vypůjčili z filmu Noc v opeře. Je ale jedno, jestli Marxe znáte, nebo ne. Řezat smíchy se budete tak či tak, (ne)máte-li soudnost. ()

Reklama

Reklama