Reklama

Reklama

Aileen: Life and Death of a Serial Killer

Velká Británie / USA, 2003, 89 min

Recenze (5)

TheRaven 

všechny recenze uživatele

To jsou ty nejďábelštější oči, které jsem kdy viděl. Aileen má snad ještě děsivější kukuč než sám Tomáš Halík! Dokument sice do jisté míry navazuje na jiný projekt stejného režiséra The Selling of a Serial Killer z roku 1993, ale pro komplexní představu, kdo je to Aileen Wournos bohatě stačí, když se podíváte pouze na tenhle, který shrnuje nejdůležitější otázky položené v předchozím snímku a doplňuje je o nové rozhovory, včetně toho posledního krátce před popravou. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Vždy keď vidím túto "fešandičku", prvé čo ma napadne: "kto by už len teba chcel znásilniť". Áno, priznávam, je to z mojej strany asi arogantné, možno aj povrchné, no ten jej ksicht vyvoláva kadejaké pocity, len nie chtíč so sexuálnym podtónom. Dokument ako taký, je zaujímavý najmä kvôli výpovediam samotnej Aileen, ktorá sa doznáva k činom, klamstvám. Všetko ostatné je len priemerne podaná omáčka bez štipky emócie, akoby samotná réžia ani neexistovala. Čo sa činov týka, o autenticite nemôže byť ani zmienka, nakoľko k tým sa dokument prakticky ani nedostáva. V 2003 to asi stačilo, dnes sú už lepšie dokumenty o tejto "Zrúde", pričom aj samotný film, je o level vyššie. Rozmýšľal som, ako to celé ohodnotiť. Možno sa tá štvrtá tak trochu za posledný rozhovor s Aileen pred popravou pýta, no zato sterilné podanie, mi tri prídu objektívnejšie. Ja fakt neviem .. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Dokument, který je celý postavený na titulní postavě a perfektně to v něm stačí. Ailleen je totiž dostatečně zajímavá, zvrácená a děsivá na to, aby byl divák celou hodinu půl až podivně fascinován. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

3,5 Aileenin šialený výraz tváre a jej diabolský smiech ma budú ešte asi dlho prenasledovať. Je to ďalší z radu strašne "autentických" dokumentov, ktorý ťaží hlavne z toho, že slávna masová vrahyňa bola ochotná tvorcom poskytovať rozhovory. Opäť je tu tá nasilu roztrasená kamera, ktorá má akože evokovať pocit autenticity. Dochádza potom až ku komicky absurdným situáciám, keď takáto kamera sníma fotku držanú v trasúcej sa ruke. Film ukazuje, akú mediálnu frašku dokážu spraviť v USA kvôli vyšinutej osobe vraždiacej ľudí, z ktorej sa stala veľká celebrita. Musím ale uznať, že hlavná predstaviteľka to hrala veľmi presvedčivo, už len kvôli nej sa oplatí tento dokument vidieť. ()

Reklama

Reklama