Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Luke se toulá po amerických silnicích ve svém starém džípu s přívěsem, ve kterém s sebou vozí svého milovaného koně. Při svých toulkách má spoustu problémů nejen s policisty, kteří v hrdinovi vidí potenciální problémy své poklidné služby, ale také dva nesympatičtí řidiči kamionu, kterým neustále kříží cestu. Luke si však dokáže poradit v každé situaci. Jednoho dne se ujme čtrnáctiletého Matta, jehož otce dostal do vězení bohatý podnikatel Lawson, aby se mohl zmocnit jeho pozemku. Luke se rozhodne pomoci Mattovu otci i dalším starousedlíkům, které se Lawson pokouší vyštvat z jejich pozemků. Navíc Luke zjistí, že má s Lawsonem nevyřízené účty ještě z dřívějších dob. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (45)

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Přímo ideální film pro každého nenaročného diváka a na strávení nedělního odpoledne se zdá být Renegade přímo ideální. Ostatně Terence Hill v titulní roli je vždy známkou nějaké koukatelné kvality a zábavné podívané. Pokud však máte toho to herce spojeného pouze s mlaticími scénkami, tak na tento film raději zapomeňte, protože tady se hraje trochu jinými kartami. Trošku mě možná zamrzelo, že si film neudržel stejné tempo jako v první polovině a spíše šla jeho kvalita postupně dolů, ale i tak to na průměrné hodnocení bude stačit. ()

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Luke (Terence Hill) se jen tak toulá silnicemi ve svém džípu s přívěsém, kde je jeho věrný kůň Joe Brown. Tato idylka však záhy končí, když jej jeho kamarád požádá, aby mu ohlídal jeho pozemek v severní Arizoně a také jeho pubertálního syna Matta (Ross Hill), o pozemek však má zájem také podnikatel Lawson (Robert Vaughn)... Po patnácti letech od Podivného dědictví se Terence Hill opět spojil s režisérem Enzem Barbonim a natočili spolu další snímek tentokráte však poněkud modernější kovbojku. A film tak vskutku působí, postava Lukea v kovbojském klobouku a botách si užívá svobody, ať už za volantem nebo na hřbětě svého koně a zápletka okolo ochrany starousedlíků před bohatým podnikatelem velmi připomíná snímek Pravá a levá ruká ďábla (a ono se není moc co divit, protože tento snímek napsal a režíroval Enzo Barboni). Terrence je opět velký sympaťák, koneckonců on to snad jinak ani neumí, jeho svěřence Matta ztvárnil jeho syn Ross a na zhruba patnáct minut se také ukáže jeden ze Sedmi statečných Robert Vaughn. Celkově tak snímek nepůsobí vůbec špatně, ale dokonalý také není, zkrátka je někde mezi. Abyste rozuměli klasické ingredience zde stále jsou, ať užje to atraktivní prostředí Arizony, chytlavá hudba (tentokrát třeba i Lynyrd Skynyrd), rvačky, slovní přestřelky, to vše snímek nabízí, akorát rvačky už nejsou tak důmyslné (i když ta z dveřmi pobaví), povedené hlášky se také najdou, ale už jich není tolik. Zkrátka Dobrodruh je pohodový film na který se dá bez problémů podívat, ale filmografie Terence Hilla nabízí ještě o něco lepší kousky. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Terence Hill a Bud Spencer sa trapili uz v 80. rokoch, kedy sa ich komedie stali opozeranymi a v roli komikov mali obaja ostat. Ono objektivne Jdi na to ani Superpolicajti z Miami nikdy neboli majstrstykmi svetovej kinematografie /napliaskal som tomu subjektivnych vyse 90 %/. A nic na tom nemal zmenit ani film Renegade z roku 1987. Prva chyba bola, ze pan Hill je bez Spencera, to proste nejde. Druha chyba je v tom, ze Hill je len priemerny herec, a nikdy nedokazal utiahnut sam svojim hereckym umenim cely film. To sa na filme plne podpisuje. Lacne drsne akoby hlasky, podpriemerna az hrozna rezia, a ziadne herecke vykony. Plus nuda, kopa nudy. 10 % ()

otík 

všechny recenze uživatele

Slabé, velmi slabé dobrodružné putování Hilla s drzým puberťákem, který vlastně až tak tolik drzý není a vlastně ani to dobrodružství až tak dobrodružné není. V paměti ulpí maximálně scéna s kýblem vody, lampou a střelci. Jinak vlastně ani pořádná bitka a když ke konci to mohlo skončit hromadnou bitkou, bylo z toho absolutně nic. Velké zklamání. ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama