Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký dobrodružný film na motivy románu Alistara MacLeana. Jeho hrdinou je dobrodruh John Hamilton, který se vydává do nebezpečné amazonské džungle, aby hledal ztracený indiánský kmen a našel příčinu záhadné nevyléčitelné nemoci. Na cestě ho čeká ztracené město, šílený nacistický vědec Wolfgang Manteuifil, pomstychtivý válečný zločinec a fanatický nacista Heinrich Spaatz a samozřejmě celá řada smrtelně nebezpečných okamžiků, s nimiž si může poradit jen díky své odvaze, rozvaze a inteligenci. Ale podaří se mu to skutečně? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Hviezda amerického herca Michaela Dudikoffa naviac zažiarila v osemdesiatych rokoch minulého storočia. Objavil sa v béčkových akčných filmoch, ktoré boli publikom video divákov celkom priaznivo prijaté. Dodnes si mnoho ľudí pamätá, že to bol "Americký ninja", taktiež i drsný "Veliteľ čaty" vo Vietnamskej vojne a celkom silnú silu mala aj jeho "Sila pomsty". V nasledujúcich dekádach však začala jeho herecká kariéra rýchle uvädať, až pomaly upadol do zabudnutia a odpadových vôd. Pre mňa jeho posledný výrazný zárez na pažbe nízkorozpočtových snímkov bol dobrodružný akčný film "Rieka smrti", ktorý v roku 1989 natočil režisér Steve Carver. Odohráva sa v exotickom prostredí amazónskej džungle. Michael Dudikoff si v ňom zahral úlohu charizmatického dobrodruha Johna Hamiltona. ** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nijak neurážející dobrodružný béčko z produkce Canonu podle předlohy Alistara Mac Leana s Dudikoffem v hlavní roli v době kdy ještě nebyl úplně ve sračkách. Jako dobová jednohubka určitě nepohorší.60% ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Poslední "větší" film s Dudlíkofem, kterej jsem měl v plánu.. nic extra.. bojuje tam proti nějakejm šamanům v lese. Semtam prdel, spíš nuda. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Scénář - Andrew Deutsch a Edward Simpson. Kamera - Avraham Karpick. Hudba - Sasha Matson. Bohužel, ani Dudikoff to nezachránil. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Film sa môže pochváliť hlavne skvelou atmosférou. Hustá a tajuplná. Zvyšok je klasicky vystavaný dobrodružný snímok z béčkových vôd. Nič viac, nič menej. ()

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Film Rieka smrti je voľnou adaptáciou rovnomenného románu z roku 1981 Alistara MacLeana. Korene tohto filmu siahajú do obdobia 2. svetovej vojny a pokračujú skokom o 20 rokov neskôr. Nacistický lekár Manteuffel na východnom fronte pracuje na svojich vedeckých experimentoch na ruských zajatcoch. Po vojne sa mu podarí dostať do Južnej Ameriky kde hlboko v pralesoch sa ukrýva a pokračuje vo svojich experimentoch. Úplnou náhodou na neho narazí Hamilton s doktorom a jeho dcérou. Tajomní Indiáni doktora zabijú a jeho dcéru unesú, ale jemu sa podarí utiecť. Spoji sa prenasledovateľmi nacistických zločincov s bývalým dôstojníkom SS, ktorý sa vydáva za židovského obchodníka a s mladou Nemkou, milenkou dôstojníka SS. Cieľom tejto výpravy je vyrovnávanie si starých účtov. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Steve Carver /osamely Vlk mcQuade/ natocil sympaticky priemerny film o dobrodruhovi, ktoreho stvarnil Michael Dudikoff /American Ninja/ v amazonskej dzungli. Stretne tu aj zname tvare ako Robert Vaughn /Delta Force/ a pomstychtivy zlocinec v podani Donalda Pleasence /You Only Live Twice, Jestli se rozzlobime, budeme Zli a Race for the Yankee Zephyr/. Akcne sceny su tu dobre zastupene, dojde aj na vybuchy /to mam rad/, ale mohli tvorcovia sa pokusit aj narusit statiku nejakej budovy, pripadne havarku hovnocucu alebo jazdu na aute bez pneumatik, len na diskoch - to by som privital. No a Dudikoff je sice neherec, ale v 80. rokoch minuleho storocia mal cosi do seba- kto tvrdi, ze nie tak mu podla mna ublizi jakozto cloveku, a to ja nerad, ne, ne. 60 % ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Dost pochybné obsazení - na jedné straně špičkoví Vaughn, Pleasance a Lom a na druhé král céčka Dudikoff...z toho asi nemohlo vylýzt nic moc dobrého. Námět filmů byl dobrý, ale bohužel ho shodilo špatné zpracování a Dudikoffovo rádoby drsňáctví ("když tu nebudeš, otevřu tě odshora dolů")...věřím, že kdyby se toho ujal někdo jiný, mohlo to dopadnout v dost slušný film. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Film nie je žiadne veľdielo, blíži sa skôr k priemeru, ale také nízke hodnotenie ako má tu, si nezaslúži. Viacerým hodnotiacim asi ležal v žalúdku Dudikoff, ktorý mimo akčného žánru nemá veľa čo ponúknuť. Napriek tomu to nebolo z jeho strany až tak zlé...v podstate som si napriek niektorým výhradám na neho po chvíli zvykol. Film je nabitý množstvom hereckých hviezd, aj keď väčšinou b kategórie, ale každý jeden z nich sa "pobije" o svoje miesto v ňom. Najviac sa mi pozdávali Lom netradične s fúzikmi a L.Q. Jones netradične bez fúzikov. Z námetu priam srší rukopis Alistaira MacLeana a práve námet dokáže vtiahnuť do deja a až na pár výnimiek preto film nenudí, aj keď je príbeh dosť predvídavý. Aj dobrodružná atmosféra doplnená o pár akcií a všakovakých výbuchov je celkom príjemná. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

John Hamilton (Michael Dudikoff) je při své výpravě se starým vědcem a jeho dcerou přepaden tajemným indiánským kmenem, a jen jemu se podaří uniknout. Díky tomu, že je přesvědčený, že našel ztracené město, získává společníky a hlavně finance na záchrannou výpravu. Ale netuší, že každý z nich hájí v džungli jen své zájmy, a na záchraně dívky nikomu až tolik nezáleží... Od tohoto filmu jsem nečekal žádnou velkou kvalitu, ale jen odvedení myšlenek od nepříjemné osobní události, a to se mu docela povedlo. Na druhé straně je nutné být objektivní, a smířit se s tím, že Řeka smrti je pěkná sra*ka. Steve Carver určitě má rád filmy, a tak si ze spousty nich (Indiana Jones, Honba za diamantem,..) leccos vypůjčil - jenže to trochu přehnal, a tak tento film působí jako slátanina od začátku do konce. Ještě dokážu pochopit pátrání po tajemném viru, ale bylo nutno do toho zamotávat šílené nacistické vědce a podobné nesmysly (po pomstě toužící malé holčičky?). ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Alistar Mac Lean patří k mým oblíbeným spisovatelům, proto snímek, který vytvořil režisér podle jeho románů, mě nemile překvapil. I když od podprůměrného režisére lze těžko očekávat něco jiného. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Příjemný a dobrodružný film s M.Dudikoffem. Jeden z těch, kdy ještě točil věci, který nejsou pořád stejný jako jeho pozdější filmy. Navíc zápletka okolo nacismu a jungle celkem originální. ()

Tormentor665 

všechny recenze uživatele

Škoda, že tohle vzniklo jako géčko. Pleasance a Vaughn to drží nad vodou, ale tragická výprava, režie, Dudikoff a ještě mnoho dalšího nejspíš způsobily MacLeanovo obracení se v hrobě... ()

K.O.vi 

všechny recenze uživatele

Za pozornost stojí Herbert Lom - brazilský policista Ricardo Diaz, který je vlastně víc (nebo míň?) než obyčejný policista... Jedna hvězda za totálně ultimativní konec :-)))) ()

Sajgon odpad!

všechny recenze uživatele

Hodně trapná vykrádačka Indiana Jonese, Hochů z Brazílie, Honby za diamantem a Allana Quatermaina. Někdo měl původně snahu natočit dobrodružné drama na motivy bestselleru Alistaira MacLeana (podle jeho knih byly natočeny např. Děla z Navarone či Ice Station Zebra), ale zvrhlo se to v nudnou podívanou. Naprosto nechápu jak do hlavní role mohli vybrat M. Dudikoffa, který není charakterním hercem. Chvaty a kopy v bojovém stylu umí dobře, ale pokud nic z toho co umí nedělá, tak ztrácí půdu pod nohama a je mdlý. Ovšem i kdyby do hlavní role vybrali kohokoliv jiného, asi by to fiasko stejně nezachránil. ()

Reklama

Reklama