Reklama

Reklama

About Love

  • Tchaj-wan Guan yu ai
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Tři příběhy o lásce a překonání jazykové bariéry, které se odehrávají ve třech různých městech - Tokio, Tchaj-pej a Šanghaj. V prvním příběhu vystupuje Yao, který přicestoval do Japonska z Taiwanu. Volný čas tráví projížďkami po Tokiu na kole. Náhodně potká malířku Michiko a zamiluje se do ní. Druhý příběh vypráví o Tecchanovi - japonském studentu v Tchaj-peji, který pomůže kamarádce A-Su s montáží poličky. V posledním třetím příběhu přilétá Shuhei z Japonska do Šanghaje. Yun, která žije v malé samoobsluze s matkou a u nichž je cizinec ubytován, se ihned do Schuei zamiuluje. (-Rastaman-)

(více)

Recenze (45)

Faye 

všechny recenze uživatele

Tři něžné příběhy o lásce. Odehrávající se ve třech různých místech Tokio, Taipei, Shanghai, v každém místě je muž a žena (nebo spíš chlapec a dívka ). Pocházejí z odlišných kultur, mluví jiným jazykem. Něco ztratili a zároveň něco jiného našli ..... snad. Všechny jsou o tomtéž, přesto je každý příběh osobitý. Pro milovníky asijských filmů povinnost. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Až se někdo zeptá, o čem je About Love, tak se možná zamyslím, možná zasněně usměju, ale nic kloudnějšího než "no prostě o lásce" ze mě nikdo nedostane. Škoda, že v prostřední povídce tak moc drhne tempo a já už si několikrát úpěnlivě přál, aby skončila, protože dorozumívací problémy jsou tady spíš na škodu a neskutečně svou roztahaností otravují. Na druhé straně povídka závěrečná je svou finální jazykovou minipointou opravdu něžná a kouzelná. Oním krásným a jiskřivým diamantem je ale úvodní příběh Tokio. Ten dokáže vzbudit pocity, jaké vyvolává opravdu jen láska. Oddanost, bezhlavost, zvědavost a všechno ostatní, na co si určitě vzpomenete sami. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

První příběh je nádherný, křehký a laskavý a ti dva mladí jsou úžasní, druhý příběh je jasně nejslabší a ta hudební vložka vyloženě ujetá a třetí je zase hezký, trochu smutný, i když kvalit prvního stejně nedosahuje. Tokio *****, Taipei **, Shanghai *****. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se mě bohužel moc nedotklo. Nedokázala jsem se vůbec vžít do jednotlivých postav. Hlavně proto jsem se docela nudila. První příběh má sice nápad a je mírně nadprůměrný, ale stejně mi nepomotal hlavu tak, jako to dokáže spousta asijských filmů. Ten prostřední je zase nevyrovnaný a místy mi lezl pořádně na nervy. Poslední je až nehezky křehký a melancholický. Jako celek 2,5*. Čekala jsem víc. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý poviedkový romantický film. Tvoria ho tri poviedky, prvá z Tokia o mladíkovi, ktorý práve teraz dočasne býva v Tokiu a zapáči sa mu jedna maliarka, druhá z Tajpeja o žene, ktorá si na pomoc s poličkami zavolá svojho kamaráta, ale okrem toho chce od neho aj pomoc s jej známym a tretia zo Šanghaja o mladíkovi, ktorý dočasne pricestuje do Číny, kde sa ubytuje v byte nad obchodom, o ktorý sa starajú matka s dcérou a práve s dcérou sa postupne spriateľuje, lenže stále čaká na list od svojej priateľky. So spracovaním som dosť spokojný, zápletky sú rozmanité a zaujme minimálne už len ten veľmi zaujímavý prvok, cudzinec v inom štáte, z ktorého má len minimálne jazykové znalosti, ale dorozumievať sa potrebuje, čo je tu aj dobre využité, ale celkovo mám aj určité výhrady. Už prvá poviedka nastaví úroveň dosť vysoko a hlavne pri nej som pociťoval, že by to chcelo plnohodnotný film, výborne sa na to pozerá a hlavne ten nápad s nalepovaním kresieb je skvelo podaný, len škoda tej dĺžky. Druhá je ale s prehľadom najhoršia a to po všetkých stránkach, dej, vizuál, postavy, romantika a aj samotné dorozumievanie. Nie je zase úplne zlá, dá sa na to pozerať, ale nedokázal som sa do toho dostať, išlo to mimo mňa. Ale našťastie sa tretia poviedka svojou kvalitou vracia k prvej, dokonca ju aj trochu prekonáva. Tiež by som si ju rád pozrel v plnohodnotnej verzii, síce vizuálne trochu zaostáva, za čo môže aj to komornejšie prevedenie, ale postavy si ma získali okamžite a dej sa vydaril, čakanie na list, vytváranie priateľstva, no hlavne ten perfektný záverečný nápad s použitím cudzieho jazyka na zakrytie skutočného slova. Herecké obsadenie je na tom dobre, z prvej poviedky hlavne Bo-lin Chen, Yui Ichikawa a Misaki Ito, všetko sympatické postavy, v druhej to je zase pravý opak, tu ma nebavil nikto a tretia po tejto stránke vedie, či už pre mňa najlepšia postava celého filmu, veľmi príjemná Xiaolu Li, ale bavil ma aj Takashi Tsukamoto. Réžia a technická stránka sú pri prvej a tretej úplne ideálne, tu nemám čo vytknúť, ale v druhej mi to moc nesadlo. About love je vydarená séria poviedok, z ktorej prevláda kladný dojem, len škoda tej nevyrovnanej kvality, tá stredná poviedka len predsa až moc zaostáva. 77% ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Opravdu nádherný, krásný, příjemný a citlivý film o různých podobách lásky, hlavně mezi lidmi, kteří pocházejí z různých zemí. Krása, krása, a ještě jednou krása. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Nadhera. Po vsetkych tych romantickych bijakoch, ktore zo mna dokazu vydojit viac slz, ako z kravy mlieka, sa mi dostalo nieco rovnako pekne, avsak omnoho komornejsie. Ziadne osudove lasky na cely zivot, ale letme spojenia spriaznenych dusi, tri pribehy, v ktorych laska nekrici, ale len sepoce, skriva sa v obrazkoch, vo svetlach tunelu, ci slovniku cudzich slov...Te quiero . (9/10) ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Láska ve všech podobách, láska ztracená, znovunalezená, neopětovaná a nevšimnutá. Krásný film pro všechny, kdo lásku někdy cítili, ať už jsou zamilovaní šťastně, nešťastně nebo o lásce sní. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Prvý príbeh mi strašne moc vyvolával spomienky z Londýna. Parádna džezová muzička, nočné svetlá, chlapík na bajku, umelci... nádhera. V druhom som sa pre zmenu preniesol do Talianska, do parku v San Severe, kde som musel tlmočiť slovenskému kámošovi a talianskej kámoške ich vzájomné kaleráby, takže som si u toho pripadal ako kokot, kedže popritom som si ešte vykonával svoju baličskú povinnosť . No mal som sto chutí skočiť do deja a obidvom im tam z fleku poprijebávať! No a v tom treťom príbehu mali rozprávať iba po anglicky a ten Sˇuhaj- ko mal visieť miesto tej košele v tom daždi a bolo by . ()

nash. 

všechny recenze uživatele

A to navzdory druhé povídce, která občas silně pokulhávala.. První a poslední jsou nádherné, jemné, laskavé, vyprávějí o lásce s porozuměním a v podobách jaké snad každý z nás v životě poznal a zažil. Nebo alespoň já ano. :-) ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Prvá poviedka naozaj výborná, druhá poviedka menšia katastrofa (možno malé zlepšenie nastalo, keď vyšli z toho bytu), tretia poviedka celkom slušná. Vcelku príjemná hudba, sympatickí herci a výborne vybraté jednotlivé lokality. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Tři různá místa, tři různé příběhy o lásce avšak všechny mají něco společné. Všechny jsou o dvou lidech, kteří i když mluví jinou řečí dokážou si k sobě najít cestu. Láska je v příbězích podávána velice minimalistickým dojmem a pravé vyznání lásky se objeví až v posledním příběhu, přesto je však ze všech příběhů láska cítit. Rozhodně se jedná o romanci, kterou nám hollywoodská produkce nenabídne ale narozdíl od korejských romantických filmů, které jsem měl tu čest vidět mě tento snímek tolik neučaroval a převážně první dva příběhy se dost táhly a výborný třetí už to nezachránil. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Dodatečně jsem změnil hodnocení ze 4* na 5* a to hlavně kvůli prvnímu a třetímu příběhu, na které se klidně a rád podívám znova (prostřední bych však nezatracoval - byl prostě jiný). Zaslouží si lepších 90%. Něžné, citlivé, milé, komorní. Nejlepší pocit jsem měl z prvního příběhu, v třetím byla nejlepší kamera (záběr přes sklenici vody - a to okolo - byl krásně zvláštní). V každém příběhu spolu hlavní postavy komunikují jinak - v prvním příběhu prostřednictvím kreseb, v druhém se domlouvají rukama-nohama, ve třetím využívají i angličtinu. Jak v prvním, tak v třetím příběhu, nechávají režiséři poslední slovo ženám - a vždy výborně! Zajímavé je, že mezi příběhy jsou souvislosti. Dívka z prvního a chlapec z druhého jsou kamarádi - telefonují si a oslovují se jmény. Chlapec z třetího příběhu se mihne v prvním příběhu jako učitel japonštiny. Také je možné, že ve Španělsku žijící bývalý přítel dívky z prvního příběhu potkal právě dívku chlapce z třetího příběhu (potkal "dívku svých snů"). Spojení tak nevidím jen mezi druhým a třetím příběhem. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Tak prý romantické příběhy o lásce…____ První historka: kterak každodenně stalkovat dívku na jednom místě a ve stejnou dobu, ale pak se málem přetrhnout při honičce po městě ve snaze oslovit ji a ještě přitom ztratit kolo. ______Druhá: jak si uprostřed noci v činžáku nekvalitně stlouct poličky za pomoci mladíka omámeného falešným sexuálním příslibem. _____ Třetí: Jak si /ne/nabrnkout zahraničního studenta při házení míčem do zdi._____ SHRNUTÍ: Příběhy spojuje motiv jazykové bariéry a na tu jsem narazila i já. Nerozumím, jakou řečí mluví autoři filmu, ale pozemština to nebude. Vzhledem k dlouhým, prázdným a opakovaným záběrům bych si tipla, že to bude řeč z planety Nuda. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Po druhom príbehu som nemyslel, že dám takéto vysoké hodnotenie, ale ten tretí všetko zmenil a už len kvôli nemu si to nezaslúži dostať nižšie hodnotenie. Tokio ****, Taipei **, Shanghai *****. ()

gibbon 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle říkám koprodukce! Žádné velké přesuny peněz, ale tři jemně propojené citlivé příběhy od třech režisérů, odehrávající se V Tokiu, Tchajpeji a Šanghaji. Láska se slovníkem jíž chybí jen podtitul "Nalezeno v překladu". ()

Reklama

Reklama