Reklama

Reklama

Láska bez bariér

VOD (1)

Obsahy(1)

Mnoho lidí se stále vyhýbá kontaktu se zdravotně postiženými a přitom oni mají stejné touhy, potřeby a ambice jako každý z nás. V dokumentu z produkce polského HBO handicapovaní lidé s maximální otevřeností odhalují divákům mimo jiné i intimní sféru svých vztahů. Jak sami říkají, jejich sexuální aktivity nejsou ničím neobvyklým. Uvědomují si, že právě tato oblast jejich života vzbuzuje největší zvědavost.  Fascinující dokumentární film o lásce, přátelství a sexualitě lidí se zdravotním postižením. Jeho tvůrcem je Rafal Skalski, jehož režijním debutem byl snímek 52 procent.
Postižení jsou do jisté míry ve společnosti stále tabu. Mnoho lidí se kontaktům s nimi vyhýbá, nebo neví, jak se v jejich společnosti adekvátně chovat. Postižení však mají stejné sny, touhy, potřeby i ambice jako každý z nás.
Protagonisty dokumentu Rafala Skalského jsou lidé, kteří navzdory svému tělesnému handicapu žijí aktivně a plnohodnotně. Každodenním problémům se nevyhýbají, naopak se s nimi statečně vyrovnávají. Každý z hrdinů filmu má někoho blízkého. Krzys, upoutaný na invalidním vozíku, plánuje společný život se svou zdravou přítelkyní Olou. Nevidomý Grzegorz a postižená Ania si nedokážou představit život jeden bez druhého. "On je mýma nohama a já jeho očima," říká Ania. Plodem lásky tělesně postižené Eli a jejího zdravého muže Rafala je pětiletá dcera Wiktoria...
Postižení nemají pocit, že jsou jiní či dokonce horší než jejich zdraví spoluobčané. S maximální otevřeností odhalují divákům i intimní sféru svých vztahů. Jak sami říkají, jejich sexuální aktivity nejsou ničím neobvyklým. Uvědomují si, že právě tato oblast jejich života vzbuzuje největší zvědavost. (HBO Europe)

(více)

Recenze (3)

Born2BeAlone 

všechny recenze uživatele

Nevim, jak jsou na tom naši polští sousedé, co se začlenění postižených lidí do společnosti týče. Předpokládám ale, že ne moc dobře, když musí točit podobné dokumenty. Pro mě nic překvapivého neodhalil, handicapované lidi vnímám přirozeně jako každého jiného a nevim, proč by mě mělo překvapit, že i oni mají své touhy, potřeby, že milují a jsou milovány a že provozují sex, jak jen to je možné. A upřímně do ložnice jim vidět nemusim, bez toho se obejdu. Na druhou stranu pokud alespoň jednomu člověku otevřel tenhle projekt oči a změnil jeho pohled na danou problematiku, tak je dobře, že film vznikl. ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

dosti nudný dokument, který je nedá téměř žádnou zajímavou informaci - 30%, myslím -že námět není vůbec špatný, ale zpracování je natolik prázdné, že ho považuji za téměř zbytečné. ()

Reklama

Galerie (10)

Reklama

Reklama