Reklama

Reklama

Obávaný bojovník

  • Hongkong Huo Yuan Jia (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Huo Yuan Jia (Jet Li) se už jako mladý chlapec snaží dosáhnout otcových kvalit v bojovém umění WuShu a dále dělat čest svému rodu. Jeho cílem je být nejlepší, což se mu po několika letech a spoustě soubojů podaří. Jeho pověst mistra bojových umění se šíří, ale roste i jeho pýcha. Poté, co v souboji zabije svého soupeře, krevní msta dopadne na celou jeho rodinu. Po této tragédii na sedm let zmizí, aby objevil pravý smysl boje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (403)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Jet Li nám odmítá zestárnout a radši zraje jako víno. Bitkuje mu to stále na jedničku a herecky se mi taky líbil. Všem určitě nejvíc utkví souboj s Nathanem Jonesem, ze kterého se nám pomalu klube nepostradatelná součást pořádného akčního nářezu. Celkové morální poselství mi dojem nekazilo, akorát si Ronny Yu mohl odpustit ty zrychlovačky (hlavně ze začátku) a zpomalovačky, působilo to na spíš rušivě než cool. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nejsem zastáncem zvyšování sebevědomí čínského národa a mé wu-shu by rovněž potřebalo trošičku vypilovat, ale jsem fanda zásadních životních rozhodnutí. Já jsem se v útlém věku rozhodl, že nebudu kouřit, což považuji za o něco snažší závazek, než když se Huo Yuan Jia rozhodl, že nabančí každému, kdo si o to řekne. A jelikož se nevyhýbal žádné konfrontaci chodidel s čelistmi, tak to snad ani nemohlo být nudné. I když z nikoli časově nevýznamné metodiky sázení rýže jsem zase tak na větvi nebyl. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Hong Kong nezahálí a opět mi vlévá sílu do žil. Jak to ti kluci z východu dělají, že mě po všech těch západních břečkách vždycky nakopnou správným směrem do takového nadšení, že bych rozhazoval snad i "devadesátková" hodnocení. Je to jednoduché, oni prostě umí. Jet se pořád řeže stejně dobře jako před lety, Ronny Yu režíruje s takovým glancem a rytmem, že mi z toho vstávají chloupky na krku a příběh mistra wu-šu se mnou mlátí takovou silou (nejen technickou, ale i myšlenkovou), že se z toho budu dlouho vzpamatovávat. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Zbožňuji skutečně povedené bojové filmy, které mě přivedou do extáze svými akčními scénami a efektní choreografií a přitom neurazí stupidním dějem, jako to, přiznejme si, většina dělá. Příběh Fearless je jako ze staré školy, tedy o národním hrdinovi, jeho vzestupu, pýše i prozření a pádu. Ano, když se zrovna nebojuje, tak to vrchol zábavy není, ale následné propracované, slušně zrežírované a reálné souboje (žádná lana) jak za pomocí zbraní, tak bez nich jsou naprosto ohromující a vrcholem je bitka v restauraci za noční bouřky, kterou si určitě pustím ještě mnohokrát... Závěr sice není emocionálně tak silný jako u Tygra a Draka, či Klanu létajících dýk, ale stále, řekněme, přiměřeně dojemný. 9/10 ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

To co jsem právě viděl, ve mně zanechalo velice hluboký a silný dojem. Obvykle nepíšu komentáře hned po skončení filmu, nechávám si všechny scény znovu projít hlavou a často se k vlastnímu psaní dostanu až o dva tři dny později, jednu z mála výjimek činím právě teď. Není to ani pět minut, co jsem se zatajeným dechem sledoval Jet-li ho dokonalé wu-shu pohyby za svitu měsíce a už musím vše, co jsem za posledních 105 minut zažil dostat ze sebe ven. Je toho hodně, co chci říct, doufám, že budete trpěliví. Především bych chtěl zdůraznit, že tento film se mi vryl do paměti jako brilantní, citově krásný a vizuálně hodnotný snímek okořeněný tou nejlepší možnou a choreograficky maximálně zvládnutou wu-shu akcí na světě! (Tony Jaa je jiná kategorie). Příběh Huo Yuan Jia je vystavěný na proměně ctižádostivého, sebevědomého a cílevědomého rváče v morálně, citově a eticky vyspělého muže. Proměnou prochází snad i samotný Jet-li, jehož kariéra, chýlící se ke konci, nabírá v posledních stádiích obrovský rozmach a Jet-li stejně jako v Unleashed potvrzuje, že je více než schopným hercem. Souboje (i když zde hrají pouze vedlejší roli) jsou něco neskutečného, zpomalované detailní záběry všemožných úderů jsou třešničkou na dortu, jehož těsto vzniklo z poctivé práce choreografů, skvělých bojových kvalit všech protagonistů a výborné volby střihačů a kameramanů. Fearless celkově působí jako správně poskládaná mozaika a já jí zařazuji do nepočetné skupiny pětihvězdičkových. 66,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Galerie (57)

Zajímavosti (20)

  • Nathan Jones je tak vysoký (meria 211 cm), že v hoteli kde bol ubytovaný, museli spojiť dokopy tri postele, aby sa mohol pokojne vyspať. (m.a.t.o.)
  • Z deja filmu vyplýva, že po vražde dcéry nemal Huo Yianjia žiadnych potomkov. V skutočnosti mal ešte jednu dcéru a troch synov. V súčasnosti (stav k roku 2006) má sedem vnúčat a jedenásť pravnúčat. (m.a.t.o.)
  • Michelle Yeoh má vo filme malú úlohu, no jej scény boli zo skrátenej, 100 minútovej verzie, vystrihnuté. (m.a.t.o.)

Související novinky

Tygr a drak pokračuje

Tygr a drak pokračuje

27.01.2013

Film, který definitivně proslavil Anga Lee, získal čtyři Oscary (nejlepší cizojazyční film, výprava, kamera a hudba) a stal se (podle znalců žánru neprávem) prvním kung-fu filmem s duší a mozkem, se… (více)

Reklama

Reklama