Reklama

Reklama

Obávaný bojovník

  • Hongkong Huo Yuan Jia (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Huo Yuan Jia (Jet Li) se už jako mladý chlapec snaží dosáhnout otcových kvalit v bojovém umění WuShu a dále dělat čest svému rodu. Jeho cílem je být nejlepší, což se mu po několika letech a spoustě soubojů podaří. Jeho pověst mistra bojových umění se šíří, ale roste i jeho pýcha. Poté, co v souboji zabije svého soupeře, krevní msta dopadne na celou jeho rodinu. Po této tragédii na sedm let zmizí, aby objevil pravý smysl boje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (403)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Spousta nápadité a dobře natočené akce, moc pěkná kamera, svou roli zjevně užívající si Jet Li, bohužel scénář tomu trochu podráží nohy (i když je podle skutečnosti, celý příběh vyznívá velmi klišovitě). Je taky dost poznat, že se opravdu hodně stříhalo (kam se poděla Michelle Yeoh?), těžko ale říct, jestli by delší stopáž pomohla. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Tečka ve velkém stylu, která dokazuje, že Jet si pořád drží formu a nebojí se vydat ani na tenký let seriózního herectví. Fearless rozhodně není bez chyb, ale lepší návrat v čase, do dob, kdy hongkongské filmy vládly světu, vám asi v současnosti nikdo nenabídne. Tohle není snímek z rodu Tygra a Draka nebo Hrdiny, Fearless nabízí místo superhrdinů v bambusových pralesech výraznou charakterovou studii velmistra kung-fu. Scénář a především divoce poskakující tempo přesto zřejmě nejvýrazněji snímku ubírají. Ronny Yu naštěstí režíruje jako o život a Yuen Woo-Ping znovu dokazuje, že má v rukávu notných pár es. Povinnost pro každého fanouška filmů s tématikou bojových umění. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Jet Li patři mezí mé bojové oblíbence. Nejen proto, že se umí slušně prát, ale působí na mě sympatickým dojmem, ačkoliv tomu tak pro mnohé z diváků není. V případě obávaného bojovníka jsem byl o to více nadmíru spokojen, protože role, jechž se ujal, a to jak záporné, tak kladné, zahrál s velkým nasazením a hlavně uvěřitelně. Někoho možná bude nudit ona "přírodopisná" část, kdy poznáváme i druhou stranu bojového umění, spojení se s přírodou a objevování člověka a jeho mysli. Souboje jsou pěkně propracované, a ikdyž se nevyhly zpomalovačkám, poskytly nejen mladšímu publiku i mnoho morálních poučení. 80% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nejsem zastáncem zvyšování sebevědomí čínského národa a mé wu-shu by rovněž potřebalo trošičku vypilovat, ale jsem fanda zásadních životních rozhodnutí. Já jsem se v útlém věku rozhodl, že nebudu kouřit, což považuji za o něco snažší závazek, než když se Huo Yuan Jia rozhodl, že nabančí každému, kdo si o to řekne. A jelikož se nevyhýbal žádné konfrontaci chodidel s čelistmi, tak to snad ani nemohlo být nudné. I když z nikoli časově nevýznamné metodiky sázení rýže jsem zase tak na větvi nebyl. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Druhý nejlepší film od Jet Li. Fearless je hodně atraktivní Martial arts flick. Akční scény jsou vzrušující, mají náboj, dostatek energie a každý fight má inovační choreografii. Nejlepší souboj byl jednoznačně s masivním obřím hovadem, který měl snad kůži ze skály. I přesto, že příběh byl velmi jednoduchý, tak díky časté a skvělé akci si pětihvězdu film zaslouží. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (20)

  • Betty Sun (Moon) vystrašili pijavice na ryžových poliach. Zabalila si preto nohy do celofánu, no na kamere to bolo vidieť. Musela ho odstrániť a svoj strach prekonať. (m.a.t.o.)
  • Z deja filmu vyplýva, že po vražde dcéry nemal Huo Yianjia žiadnych potomkov. V skutočnosti mal ešte jednu dcéru a troch synov. V súčasnosti (stav k roku 2006) má sedem vnúčat a jedenásť pravnúčat. (m.a.t.o.)
  • Anthony De Longis (španielsky šermiar) daroval Jetovi Li pravý španielsky meč deň po skončení natáčania. (m.a.t.o.)

Související novinky

Tygr a drak pokračuje

Tygr a drak pokračuje

27.01.2013

Film, který definitivně proslavil Anga Lee, získal čtyři Oscary (nejlepší cizojazyční film, výprava, kamera a hudba) a stal se (podle znalců žánru neprávem) prvním kung-fu filmem s duší a mozkem, se… (více)

Reklama

Reklama