Reklama

Reklama

Paříž před první světovou válkou. Komisař Valentin vyšetřuje sérii případů, zahrnujících anarchistické útoky, politickou korupci a mezinárodní finanční podvody. Do města navíc přijíždí ruský princ Volkonski se záměrem podepsat Trojdohodu a Valentin začíná tušit, že všechny události spolu souvisejí… (oficiální text distributora)

Recenze (35)

genetique 

všechny recenze uživatele

Pozor, film má so žánrom 'akčný' spoločné len minimum! Predovšetkým sa jedná o aktívnu kriminálku z prostredia Francúzska, ktorá takmer má všetko, čo mám mať. Dej je vtiahnutý do roku 1912, keď sa objavili prvé motorizované policajné zložky. Veľmi podarený nápad skĺbil myšlienky medzinárodného zločinu a tým je ešte zaujímavejší. Akčné a thrillerové zabočenie je kvalitné, ale nech to pri výbere žánru nikoho nemýli! Veľa atypických mien, postáv a zároveň spletitý scenár ma trošku zmiatli a odradili, ale možno som len podcenil sústredenosť. 70%. ()

Mat21 

všechny recenze uživatele

Na prahu 20. století svět stojí před hrozbou světové války. Uvědomují si to i představitelé Anglie, Francie a Ruska, kteří přijeli do Paříže uzavřít trojdohodu, smlouvu o vojenské jednotě a pomoci. O tom, že ne všichni zúčastnění myslí dohodu ve prospěch druhých vážně, začne pochybovat vrchní komisař francouzské mobilní brigády Valentin společně se svými spolupracovníky. Dostává se mu do rukou šifrovaná kniha bankéře Casimira Cagne, která má skrývat vklady mnoha střadatelů, nenávratně přelité do ruského císařství. Klíč k rozluštění a usvědčivému důkazu mu však chybí. Ke všemu se musí potýkat s bandou ruských ničemů a vrahů tahajícími za nitky světové politiky. Zdá se, že ve všem má prsty ruská kněžna Constance, na čí straně však skutečně stojí? ● Film Brigády tygrů je bezesporu po filmové stránce velmi zdařilým dílem, to už bohužel neplatí o dějové linii. Ta je nepřehledná a po většinu času zmatená a nudná. Věřím, že se zachováním základních historických faktů by se film nechal uspořádat mnohem lépe a srozumitelněji. Zvláštní pozornost si zaslouží herečka Diane Kruger ztělesňující kněžnu Constance a popírající tezi, že všechny Němky jsou ošklivé. ║18.10.2009║ ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

Tak jako je Den vítězství politicky korektním francouzským klonem Zachraňte vojíne Ryana, tak lze ve scénáři Tygrovy brigády vysledovat inspiraci filmem L.A. Přísně tajné. Také zde uvidíme dobový svérázný policejní tým, kriminální zápletku naroubovanou na téma korupce zasahující nejvyšší patra politiky a policie, vztah policisty a prostitutky atd. Jenže tam, kde je americký vzor seřízený jako hodinky a vyvážený jako libela, francouzský bratříček zakopává a drhne, je líný, kde by měl zrychlit, a střihačsky zmatený, kde by si měl divák vychutnat akci. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Rozhoduji se mezi 4 a 3*, ale bohužel, ta první půlka je celkem o ničem. Aspoň ta druhá je naprosto geniální a chytrá a nenudí. Nicméně Cornillaca vážně moc rád nemám, ale vyskytuje se tu pohledná Kruger takže se to jakž takž vyvážilo. NAštěstí herci jsou ostatně celkem dobří. Je zajímavé že tenhle malý francouzký filmík se mi líbil i když jsem o něm nic předtím neslyšel. Film sice má pár neduhů(a hlavně do okja bijící triky, které se do filmu fakt nehodily a jen celý film kazily). , první půlka je celkem dost nudná. No i když příběh je celkem dobrý tak se zde objevuje dost klišé. Musím dát bohužel jen 3*, ale bylo to o kousek. ()

Pharlap 

všechny recenze uživatele

Na chvíli.. ale jen na chvilinku mi to pripomnělo Gangy New Yorku. První dvě minuty.. a možná ten úvodní obraz.. ale pak mi došlo že to je další pokračování alá The League of extraordinary gentelmen. Každopádně pak to spadlo to velmi průměrného a dopředu velmi předvídatelného příběhu s otřesnými vtipnými narážkami a hereckými výkony. Nechápu, proč vznikají filmy tohoto ražení. Zasazeny do současnosti, a vyzvdvihující a glorifikující úspěchy a zásluhy policie v době, kdy policie byla naprosto bezbranná. Jediný, co mi na tomto filmu bylo sympatické, byla Diane Kruger. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se ve Francii, v lokalitách Paříž, Theuville a Vichy. (Terva)
  • Raymond Poincaré (Roland Copé) byl prezidentem v letech 1913-1920 a ne v čase, ve kterém se příběh odehrává, tedy 1912. (Terva)
  • Útok na dostavník banky Société générale, který byl prvním přepadením pomocí automobilu ve Francii, se ve skutečnosti stal již 21. prosince 1911, tedy o rok dříve, než jak líčí film. (Terva)

Reklama

Reklama