Reklama

Reklama

Paříž před první světovou válkou. Komisař Valentin vyšetřuje sérii případů, zahrnujících anarchistické útoky, politickou korupci a mezinárodní finanční podvody. Do města navíc přijíždí ruský princ Volkonski se záměrem podepsat Trojdohodu a Valentin začíná tušit, že všechny události spolu souvisejí… (oficiální text distributora)

Recenze (35)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Natočené je to sice hezky, efektivně a koukatelně. Jenže příběh je jedna velká díra, to samé herci a hlavně nápad natočit klasickou francouzskou kriminálku jde trošičku mimo. Tahle klasická francouzská kriminálka rozhodně klasicky příliš nevypadá. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná kriminálka, především v první polovině prakticky brilantní. Škoda, že v té druhé značně kolísá tempo, je zde až příliš intrika a příliš vykouknutí ze tmy. Atmosféra počátku století je ale krásná, herci jsou typově přesní, Clovis Cornillac (což je hlavní důvod, proč jsem na film koukal) je skvělý a naprosto nechápu jeho laps v novém Asterixovi, a taktéž Diane Kruger podle mě prostě umí (a tvrdím to už od Tróje). Kdyby si udržela úroveň i v druhé polovině a vykašlala se na přestřelenou vysokou hru, která ubírá na přesvědčivosti, šel bych na plný počet. Takhle jen poctivé 4. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pozor, film má so žánrom 'akčný' spoločné len minimum! Predovšetkým sa jedná o aktívnu kriminálku z prostredia Francúzska, ktorá takmer má všetko, čo mám mať. Dej je vtiahnutý do roku 1912, keď sa objavili prvé motorizované policajné zložky. Veľmi podarený nápad skĺbil myšlienky medzinárodného zločinu a tým je ešte zaujímavejší. Akčné a thrillerové zabočenie je kvalitné, ale nech to pri výbere žánru nikoho nemýli! Veľa atypických mien, postáv a zároveň spletitý scenár ma trošku zmiatli a odradili, ale možno som len podcenil sústredenosť. 70%. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Pro upřesnění je třeba napsat, že film je volnou inspirací podle rozsáhlého díla francouzské TV a seriálu LES BRIGADES DU TIGRE. Pocit z téměř dvouhodinového koukání z první poloviny filmu docela ujde, ale problém je v tom, že s přibývajícím časem to začíná být vlekoucí a je zbytečné zdůrazňovat proč, protože bych prozradil více než se má. Takže řeknu rovnou, že jsem se na tenhle film díval kvůli tomu, že mám rád francouzské filmy, ale když se nad tím dějem tak zamyslím, tak se nese v úplně jiném duchu, než jsem u francouzských filmů zvyklý a jediným kladem jsou herci, celkově budiž za dvě hvězdy. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Dobře ozvučený místy trochu překombinovaný avšak zajímavý snímek nové franc.filmové vlny. Hudba: mmj Claude Bolling .. Ps: Ten závěr, na ten bych moc nesázel, avšak průběh filmu hodnotím slušných šedesát procent. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Rozhoduji se mezi 4 a 3*, ale bohužel, ta první půlka je celkem o ničem. Aspoň ta druhá je naprosto geniální a chytrá a nenudí. Nicméně Cornillaca vážně moc rád nemám, ale vyskytuje se tu pohledná Kruger takže se to jakž takž vyvážilo. NAštěstí herci jsou ostatně celkem dobří. Je zajímavé že tenhle malý francouzký filmík se mi líbil i když jsem o něm nic předtím neslyšel. Film sice má pár neduhů(a hlavně do okja bijící triky, které se do filmu fakt nehodily a jen celý film kazily). , první půlka je celkem dost nudná. No i když příběh je celkem dobrý tak se zde objevuje dost klišé. Musím dát bohužel jen 3*, ale bylo to o kousek. ()

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Pamětníci jistě vzpomenou, že těmhle brigádám se říkalo ,,Brigáda socialistické práce,,. Jejich výkon byl obdobný filmu. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Super historické krimi, z něhož si pamatuji výtečnou Diane, děsivého ruského anarchistu, sympatického Cornillaca a famozní práci s holí Edouarda Baera. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Retro krimi dráma...pekná Diane Kruger...na nočnú hodinu pre mňa nezaujímavý dej..aj priebeh...pozitívom atmosféra, trochu akcie ()

Ridick 

všechny recenze uživatele

Bol som donútený pretáčat niektoré scény z dôvodu nadmernej dojímavosti a k tomu mi vôbec nesadol minimalizovanie nákladov ako napr. jedna automobilová naháňačka a dej sa točí okolo motorizovanej jednotky??? sil vous plaiz... ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to sice takové nějaké nedotažené a scénář vypadal jak ementál, ale stejně se mi to docela líbilo, protože to mělo celkem švih a tempo, takže jsem nějaký ty mouchy odehnal a prostě se nechal bavit. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Tak jako je Den vítězství politicky korektním francouzským klonem Zachraňte vojíne Ryana, tak lze ve scénáři Tygrovy brigády vysledovat inspiraci filmem L.A. Přísně tajné. Také zde uvidíme dobový svérázný policejní tým, kriminální zápletku naroubovanou na téma korupce zasahující nejvyšší patra politiky a policie, vztah policisty a prostitutky atd. Jenže tam, kde je americký vzor seřízený jako hodinky a vyvážený jako libela, francouzský bratříček zakopává a drhne, je líný, kde by měl zrychlit, a střihačsky zmatený, kde by si měl divák vychutnat akci. ()

Beky 

všechny recenze uživatele

Jednou tak náhodou zapnu HBO, které máme x let, na které skoro vůbec nemám čas bohužel, a zrovna běží film, pro mě absolutně neznámý, sednu si do křesla s křečovitým úsměvem na tváři a s jistotou neomylnosti co to zase bude za kravinu!! A hle, super film!! Výtka hned na začátek, jediná výtka...film má mnoho postav, která maji logicky francouská a ruská jména a která určitě nejdou zapamtovat natož vyslovit, proto jsem se v druhé polovině filmu začal pomalu ztrácet...proto i lehce nudit!! Jinak musim podotkount, že jde o velice zajímavý snímek, který nás zavede do prostředí, kde si nic nenechá nikdo líbit a vše je vykoupeno krví a bolestí bez soudu!! Clovis Cornillac ve filmu předvádí velice dobrý výkon!! A když dojde na akci, je vizuálně přitažlivá!!...hezkých 80%!! Jednou větou: Scéna s poutama mě velice pobavila, super!! ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Francouzká kriminálka která má hlavu a patu. Akční scén se ve filmu moc nevyskytuje, ale když už, tak jsou hodně realistický a na hony vzdálený americkým rvačkám, kde se mezi sebou dva mydlej, pořád jim nic není a spíš se jen na efekt kočkujou. Film je odvyprávěn docela svižně, snad jen ve třetí čtvrtině trochu zadrhne, ale pak zase nabere tempo a závěr není rozhodně z těch, které vyšumí. Herecký výkony jsou na velmi slušné úrovni což hlavně v případě Diany Krugerové docela překvapí. ()

Lionheart 

všechny recenze uživatele

Jo, bylo zajímavé, místy i akční, ale především typicky francouzské. A díky tomu z filmu na mě sálá nepopsatelně krásná atmosféra. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Toľko fúzatých chlapov pokope hádam ešte v žiadnom filme nehralo, zrejme pôjde o rekord. Film je tým najhlbším a najšedivejším priemerom, a to som ešte pri hodnotení prižmúril obe oči (možno kvôli pôvabnej Diane Kruger). ()

(Z)denny 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem nějakou napínavou akční pecku ve stylu Neúplatných, ale byl to takový vlažný televizní film. Tedy lépe řečeno dobrý francouzský film, ale podle mne to na víc jak tři* nemá.. ()

maty39 

všechny recenze uživatele

Jen takové drobné poznámky k filmu. I kdyby se jednalo o první oslí brigádu, tak to ve filmu nepoznáte. Vozidla se používají jen pro přesun (no dobře, jedna bídná homička, kde se ukáže, že v davech Paříže jsou auta tak akorát pro zlost - kola jim měli dát lenochům). Navíc motorizovaná policejní brigáda přijede ke všem akcím jako poslední až po pěší policii. A pak obléhání chatrče s jedním podezřelým asi tak tisícovkou policistů je tak trochu divnej zážitek. To byla policie té doby opravdu tak neschopné a přiblblé stádo? ()

Reklama

Reklama