Reklama

Reklama

Lišák Renart

  • Lucembursko Le Roman de Renart (více)

Obsahy(1)

Tato humorná pohádka z dílny lucemburských animátorů je dobrodužným příběhem mazaného lišáka Renarta. Renart je vyděděnec. Nepolepšitelný snílek, který se nedokáže smířit s příliš upjatými a nudnými pravidly společnosti zvířat. Není dne, kdy by si nevymyslel nějakou bláznivou hloupost, která se téměř nikdy nesetká s pochopením okolí. Jednoduše je příliš veselá povaha. Je bystrý a ví, že by si svou situaci dokázal zjednodušit, kdyby se začal chovat jako ostatní. To je však pro něj nudné řešení a navíc je mu to doslova proti srsti. Renart se raději rozhodne z komunity odejít a vydat se za pokladem, o kterém je přesvědčený, že určitě existuje a samozřejmě čeká jen na něj. To, co na cestě zažije se nepoštěstí jen tak někomu. Podivný šilhavý ptáček a bláznivý vlk, kteří jsou na chvíli jeho společníky, jsou pouze malým příkladem, co všechno ho ještě čeká (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Videl som veľmi veľa rozprávok, síce nie luxemburgských, ale tak či tak nebudem brať ohľad na to, z akej je to krajiny. Zlá animácia, nudný dej. Ani titulnou piesňou k filmu to u mňa nezabodovalo. ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Ohavná počítačová animace, ale za pár dobrých vtípků a ucházející děj si to ty dvě hvězdy vysloužilo. ()

ethos 

všechny recenze uživatele

Pokial nemate do 8 rokou tento film je pre vas strata casu. Pokial ho chcete pustit niekomu do 8 roku myslim ze zabodujete. ()

The Viper 

všechny recenze uživatele

Příjemný animák nejen pro nejmenší se sympatickým hlavním hrdinou, který není takovým dementem jako třeba Shrek. Dobrý příběh, místami i legrační. ()

Ripley odpad!

všechny recenze uživatele

První pokus:u kamaráda jsem si nechal kousek pustit a po deseti sekundách jsem zkonstatoval- "tento film nebrat".Odradila mě příšerná animace a bylo mi jedno jaký je příběh. Druhý pokus:vyšla reedice tohoto filmu na DVD a já jako milovník 3D animací se rozhodl že to ještě zkusím a utěšoval jsem se titulky na obalu jako např.cena poroty Fifem 2005.Disk se spustil a já vydržel pět minut(zatím rekord).Opět mě animace ničila sítnici(přišlo mi to jako první Crash Bandicoot z Playstation) a i těch pouhých pět minut mi přišlo trapných a nezábavných.Pokus číslo tři bude s mým osmiletým synem...uvidíme.Poté se ozvu ;-) Pokus třetí(a stále bez syna):Vydržel jsem 26 minut a myslím že pokus čtvrtý se už konat nebude.Nevěřím tomu že by se film v druhé polovině výrazně zlepšil.Tohle zbytečné dílko opravdu ocení snad jen malé nenáročné děti.U tak příšerné animace(horší jsem u 3D celovečeráku ještě neviděl) a otřesných rádoby vtipných scének a dialogů jsem tak trpěl,že jsem ochoten si raději znovu pustit hrozné Vesmírné opičáky,ve kterých se našlo aspoň pár kladných věcí.Renart nemá naprosto nic čím by zaujal. ()

Roper 

všechny recenze uživatele

Dlho som sa čudoval, prečo táto vynikajúca rozprávka nemá komentár... Čo už, napíšem prvý ja. Napriek tomu, že táto animačka nepochádza z dielne Walta Disneyho, ani zo štúdia Pixar, rozhodne za nimi v ničom nezaostáva! Výborná animácia, perfektný hudobný doprovod a dostatočné množstvo humorných hlášok takého rangu, ktorý dosahuje máloktorá komerčná animačka. Dej: Lišiak, v doslovnom slova zmysle je lišiak prefíkaný, unikajúci zákonu, ktorý sa ho snaží polapiť v podobe vlka a jeho dvoch priblblých kamarátov zatieňuje hlavnú dejovú líniu, ktorou je hľadanie neexistujúceho pokladu. Hlavná postavy lišiak, potkan, ktorého nechtiac lišiak "ukradol" a vlk s jeho manželkou a kumpánmi. Všetci proste nemajú chybu, nenudia, potešia, rozveselia...treba to vidieť, nestačí počuť! Hodnotím 90 percent, zaslúžených! ()

Evelynne 

všechny recenze uživatele

Největší pozitivum na této pohádce je, že když hlídám synovce, vyžaduje zásadně tuto pohádku a vydrží u ní tiše jako pěna celou hodinu a půl, takže si můžu dělat svoje věci. Nikdy jsem jí neviděla celou, jen útržky a celkem se mi to líbilo. :) ()

MichalHavros odpad!

všechny recenze uživatele

Takže bych zkráceným stylem vyjádřil své pocity... PANEBOŽE!! Co toto má sakra být za zhovadilost? Toto nejde srovnávat s klasickými animákami které provází svět řadu let! Co toto sakra je?! Animace je příšerná! Děj ........ škoda mluvit... asi bych vše kolem sebe rozmlátil a samotné postavy?! Scénarista si očividně píchal do žil nějaký ten perníček při sepisování děje tohoto příběhu protože je absolutně nelogický a stupidní!!!! ()

Reklama

Reklama