Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1968 v Ravenside ve vojenské nemocnici v Pensylvánii armáda ztrácí kontrolu nad experimentální smrtelnou biologickou zbraní, která mění DNA a přeměňuje člověka v zombie. Skupina vojáků je poslána do nemocnice k odstranění infikovaných zaměstnanců a stážistů, ale někdo ukradne zkumavky s virem, a schová je do termosky, kterou ztratí. Po otevření začne vir unikat na zem a kontaminuje zbytek skupiny. (Benjamin-L)

(více)

Recenze (11)

obitus 

všechny recenze uživatele

Mam rad amaterske filmy. Kdyz je z nich videt nadseni pro vec a laska k zanru tak jsem ochoten jim odpustit nejednu chybu a dokazu si je uzit. Bohuzel, Contagium sice vypada ve vsech svych aspektech jako amaterina, ale pouze vinou neschopnych tvurcu. Rozpocet byl dostatecne velky k natoceni kvalitni zombie zabavy, ale autory by pravdepodobne nezachranilo ani stokrat vetsi mnozstvi penez. Neco tak neskutecne debilniho uz jsem dlouho nevidel. Scenar, operujici se superzombies, letajicimi svetylky, telepatii a buhvi cim jeste, je neskutecne trapny. Ani jeden (!) herec nevypada verohodne, hudbu se mi ani nepodarilo zaregistrovat. A neskutecne trapna snaha Taurusu napakovat se na slavnem jmene Romerovi genialni klasiky.....darmo mluvit. Jeden bodik za zaverecny zombiefest, ale radeji ruce pryc! ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

No tohle byla podpásovka, věděl jsem že s tímhle nemá Romero nic společného ale co nám to tvůrci naservírovaly byla strašná konina bez špetky nápadu či inovace, navíc zombie který se objeví až téměř na konci nebylo moc košér, navíc masky byly slabé. ()

jonyyy odpad!

všechny recenze uživatele

Tento filmik nemá právo považovat se za pokračování ani u vás neoblíbeného Day of Dead z 2008, natož z Romerovy klasiky. Otřesné masky, blbé kecy, zbytečná délka, přitom v pár záběrech dokumentu Zombiemania to nevypadalo vůbec jako průšvih. 10% ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

Prestoze se to snad skoro vsechno natacelo v jedne budove a blizkem okoli (kuchynokancelar, lesik) a o scenari snad ani nemuze byt rec, tvurci se jiste bavili (ROMERO YARD, hadankarska soutez o SF) ja vsak uz o poznani mene - pravda oproti daleko honosnejsim filmum bezicim v distribuci nevidim velkych rozdilu - je to podobne plytke jako Land Of Dead od samotneho Romera - tady se snazi aspon neco vysvetlit... ()

vegetol.mp odpad!

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně špatná a nudná hovadina, která nemá s původním Romerovým Day of the Dead nic společného. Jako pochopil bych, kdyby někdo natočil mizerný zombie horor a vydával ho za pokračování klasiky. Jenže v téhle slátanině skoro žádní zombie nejsou. Už úvodní akční scéna se divákovi zapíše do paměti hlavně tím, že ačkoliv vojáci střílí, ze zbraní jim u výstřelů nejde žádný oheň. Pak následuje 80 minut (nekecám!) nudných keců, kdy se jakási partička idiotů z místního cvokhausu, která je divákovi lhostejná, nakazí zombie virem. Neděje se nic, jelimani pořád skuhrají, že je bolí bříško a loupe se jim z ksichtu kůže. Pak asi posledních 10 minut začne něco, co lze nazývat zombie akcí jen stěží. A konec. Natočit pokračování zombie klasiky stylem, že tam nejsou žádní zombie, chce buď největší koule pod sluncem, nebo papíry na hlavu. Dudelson s Clavellovou musí být evidentně na hlavu a ještě pod prášky, protože ve všech rozhovorech velkohubě proklamovali, jakáže tohle bude bomba. Suma sumárum, špatní herci, mizerný scénář, špatná režie, velmi špatné masky a především vražedná nuda. Člověka až napadne, že tenhle film je prvním krokem, jak zahájit na nevinném obyvatelstvu proces zombifikace. ()

humanbeing 

všechny recenze uživatele

Jako nejčerstvější přírůstek do žánrové submnožiny zombie filmů si Contagium nevede vůbec dobře. Nefunguje totiž jako zombie film, ani jako sociální kritika a vlastně ani jako zábavný film. Těžko říct pro koho byl určen, jisté je, že pro fanoušky Romerovy klasiky v žádném případě ne. Bodově je ohodnocen tak, jak je jeho kvalita srovnatelná s původním Day of the Dead, jemuž jsem dal čtyři hvězdičky z pěti. Nakonec snad jen krátké doporučení daleko lepších alternativ - 28 Days Later, Dawn of the Dead, Day of the Dead... ()

mosnak odpad!

všechny recenze uživatele

Kdyby už Romero nežil musel by se obracet v hrobě! Takhle tuhle kravinu musel vidět a prásknout rukama; "...to snad ne!" ()

Reklama

Reklama