Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1968 v Ravenside ve vojenské nemocnici v Pensylvánii armáda ztrácí kontrolu nad experimentální smrtelnou biologickou zbraní, která mění DNA a přeměňuje člověka v zombie. Skupina vojáků je poslána do nemocnice k odstranění infikovaných zaměstnanců a stážistů, ale někdo ukradne zkumavky s virem, a schová je do termosky, kterou ztratí. Po otevření začne vir unikat na zem a kontaminuje zbytek skupiny. (Benjamin-L)

(více)

Recenze (11)

humanbeing 

všechny recenze uživatele

Jako nejčerstvější přírůstek do žánrové submnožiny zombie filmů si Contagium nevede vůbec dobře. Nefunguje totiž jako zombie film, ani jako sociální kritika a vlastně ani jako zábavný film. Těžko říct pro koho byl určen, jisté je, že pro fanoušky Romerovy klasiky v žádném případě ne. Bodově je ohodnocen tak, jak je jeho kvalita srovnatelná s původním Day of the Dead, jemuž jsem dal čtyři hvězdičky z pěti. Nakonec snad jen krátké doporučení daleko lepších alternativ - 28 Days Later, Dawn of the Dead, Day of the Dead... ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

Prestoze se to snad skoro vsechno natacelo v jedne budove a blizkem okoli (kuchynokancelar, lesik) a o scenari snad ani nemuze byt rec, tvurci se jiste bavili (ROMERO YARD, hadankarska soutez o SF) ja vsak uz o poznani mene - pravda oproti daleko honosnejsim filmum bezicim v distribuci nevidim velkych rozdilu - je to podobne plytke jako Land Of Dead od samotneho Romera - tady se snazi aspon neco vysvetlit... ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Mam rad amaterske filmy. Kdyz je z nich videt nadseni pro vec a laska k zanru tak jsem ochoten jim odpustit nejednu chybu a dokazu si je uzit. Bohuzel, Contagium sice vypada ve vsech svych aspektech jako amaterina, ale pouze vinou neschopnych tvurcu. Rozpocet byl dostatecne velky k natoceni kvalitni zombie zabavy, ale autory by pravdepodobne nezachranilo ani stokrat vetsi mnozstvi penez. Neco tak neskutecne debilniho uz jsem dlouho nevidel. Scenar, operujici se superzombies, letajicimi svetylky, telepatii a buhvi cim jeste, je neskutecne trapny. Ani jeden (!) herec nevypada verohodne, hudbu se mi ani nepodarilo zaregistrovat. A neskutecne trapna snaha Taurusu napakovat se na slavnem jmene Romerovi genialni klasiky.....darmo mluvit. Jeden bodik za zaverecny zombiefest, ale radeji ruce pryc! ()

vegetol.mp odpad!

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně špatná a nudná hovadina, která nemá s původním Romerovým Day of the Dead nic společného. Jako pochopil bych, kdyby někdo natočil mizerný zombie horor a vydával ho za pokračování klasiky. Jenže v téhle slátanině skoro žádní zombie nejsou. Už úvodní akční scéna se divákovi zapíše do paměti hlavně tím, že ačkoliv vojáci střílí, ze zbraní jim u výstřelů nejde žádný oheň. Pak následuje 80 minut (nekecám!) nudných keců, kdy se jakási partička idiotů z místního cvokhausu, která je divákovi lhostejná, nakazí zombie virem. Neděje se nic, jelimani pořád skuhrají, že je bolí bříško a loupe se jim z ksichtu kůže. Pak asi posledních 10 minut začne něco, co lze nazývat zombie akcí jen stěží. A konec. Natočit pokračování zombie klasiky stylem, že tam nejsou žádní zombie, chce buď největší koule pod sluncem, nebo papíry na hlavu. Dudelson s Clavellovou musí být evidentně na hlavu a ještě pod prášky, protože ve všech rozhovorech velkohubě proklamovali, jakáže tohle bude bomba. Suma sumárum, špatní herci, mizerný scénář, špatná režie, velmi špatné masky a především vražedná nuda. Člověka až napadne, že tenhle film je prvním krokem, jak zahájit na nevinném obyvatelstvu proces zombifikace. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama