Reklama

Reklama

The Mysterious Geographic Explorations of Jasper Morello

Animovaný / Krátkometrážní / Dobrodružný / Mysteriózní
Austrálie, 2005, 26 min

Obsahy(1)

Mysteriózní vědecko-fantastický animovaný film se odehrává ve světě plném železných parou poháněných vzducholodí. Lidé zde umírají, protože svět zachvátil mor. Hlavní postavou příběhu je letecký navigátor jménem Jasper Morello. Ten se spolu s posádkou na vzducholodi vydává na strastiplnou a nebezpečnou cestu. Úkolem výpravy je dostat se na ostrov, na kterém žijí děsivé příšery, které by mohly být lékem na onen mor. (Zbyisek)

(více)

Recenze (42)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jules Verne, George Mélies a Karel Zeman, protřepat, nemíchat. Animace vychází ze starých ploškových filmů, nejen vizuál krom zmiňovaného připomene Tajemství ocelového města či Svět zítřka, což nakonec vůbec nevadí. Výprava do neznámá nachází a přiváží to, co může pomoci, ovšem jen za cenu velkých obětí. Jednu hvězdu ubírám za konec, dal bych si happy end. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Trochu jako by Karel Zeman při natáčení Ukradené vzducholodi měl pořádné deprese. Dává se na to hezky, ale co z toho když chybí pořádný cit pro vyprávění a po chvilce ty kovové keříky začnou taky nudit. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý príbeh so zaujímavým štýlom animácie, ktorý mi pripomenul kraťas Invention of Love. Hlas Jaspera Morella bol neskutočne príťažlivý a veľmi dobre sa jeho rozprávanie počúvalo. Koniec príbehu bol úžasný, síce smutný ale možno keby to končí happyendom tak by to po dopozeraní nezanechalo ten správny efekt a pocity, ktoré mám teraz. Trošku som sa obávala stopáže, že neskôr sa budem nudiť, pretože neobľubujem kraťasy, ktoré majú viac ako 10 minút, ale tento si získal moju pozornosť. Možno to bolo práve tou zaujímavou animáciou, alebo možno samotným príbehom. A možno všetko dokopy. Tento kraťas mal naozaj pekný námet, ktorý mohol byť kľudne i sfilmovaný ale možno by to nemalo ten správny efekt bez tej animácie. Bola taká temná a záhadná a to ja mám rada. 5* bez váhania. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Podmanivá snová animace připomínající Karla Zemana s podivností Yellow submarine promíchaná se sérií Alien, okořeněná Čapkem a dochucená Vincentem Pricem... Že píšu zcela scestně? Nesouhlasím - přesně taková směs poetiky na mě dýchla. ()

Hem.m 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo tak dobře, bohužel pak to bylo horší, ale i tak velmi pěkné, navíc skvělé vyprávění. Škoda jen, že doktor byl takový psychopat.. ()

d-fens 

všechny recenze uživatele

veľmi podivné, veľmi podmanivé.... produkciou mi to pripomínalo spoluprácu Selicka a Burtona, námet a výtvarné nápady sú, zdá sa, motivované Vernem.... krásne potemnelá minisága o vzduchoplavcoch, ktorý pod vplyvom "šialeného profesora" objavia možno liek na nemoc šíriacu sa v ich svete, no objav ich vyjde dosť draho.... a záver bol naozaj "freaky creepy", čo sa dá povedať vlastne o celej atmosfére filmu ()

easaque 

všechny recenze uživatele

verneovsky laděný dobrodružný příběh o cestě za nalezením léku proti moru. Vizuální stránka a animace byla skvělá a pro mě úchvatná, protože podobné postmoderní konstrukce a architekturu miluju. Příběh taky nebyl úplně standardní a s jeho zakončením nemám problém jako ostatní. Momentálně čtyři hvězdy si rozhodně zaslouží a třeba časem dám i víc. [ PŘÍBĚH: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 3 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Lanark 

všechny recenze uživatele

Povedený steampunkový krátký film, který je sice lehce předvídatelný, nicméně díky zajímavé animaci vytvářející působivou atmosféru je lehké přimouřit oko. K vidění zde. ()

mr.filo 

všechny recenze uživatele

Steampunková drama, vizuálně může čerpat z prací režisérky a animátorky Lotte Reiniger kombinuje počítačovou animaci s tradiční technikou stínového divadla. ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

Mysterious Geographic Explorations of Jasper Morello - za tímto pětimetrovým názvem se skrývá půlhodinová steampunková vymazlenost ve které se tmavé 2d siluety postav pohybují v promakaném CG 3d prostredí. Styl animace a pohádkově hororový příběh k sobě náramně pasují, autoři si dali fakt záležet a my si na jejich píli a bujné fantaziii můžeme ukojit apetit přesně jako ty žíznivý rostlinky ()

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Zajímavá animace, dojemný příběh, chybějící happyend - co víc si u filmu podobného ražení přát? Je to rozhodně víc horor, než spousta jiných filmů, které se honosí tímto žánrem v popisku - a má rozhodně lepší příběh než některé blockbustery. Krásně strávená půlhodina... ()

V-Ray 

všechny recenze uživatele

Vizualně i atmosfericky zdařilý short, který v sobě skrývá jistou genialitu. Ne každý ji však nalezne.. ()

Reklama

Reklama