Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Max (Josh Holloway) a jeho přítelkyně Roxanne zoufale potřebují sehnat peníze. Nenapadne je nic lepšího, než unést malého chlapce Davida a požadovat za něj výkupné. Jenže David není obyčejné dítě... Ovládá totiž temné síly, se kterými není radno se zahrávat! (oficiální text distributora)

Recenze (221)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Mně se Whisper až překvapivě líbil. Příběh, ne snad zrovna z nejoriginálnějšícj, ale přesto zajímavý, vás udrží v napětí až do konce, herecké výkony jsou vzhledem k žánru "horor bez vyšších ambicí" víc než slušné, malý David démonický jak se patří, akorát někdy až trochu moc mluví a vysvětluje... Pointu vyzrazenou asi 20 minut před závěrem jsem nečekal, což musím taky přičíst k dobru. Tajemná atmosféra je rozptýlena počas celého snímku, nezaznamenal jsem žádné výrazně hluché místo, prostě solidní nadprůměr a milé překvapení. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $12miliónovTržby Celosvetovo $5,285,197║ U mňa to je jednoznačne už žánrová prejedenosť, takže nič zvláštne som na tomto filme, ktorý som náhodne začal pozerať v TV nevidel. /35%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nový The Omen, který překvapuje velmi mile ve všech hororových aspektech. Whisper je pro mě opravdovým překvapením, protože z variace na The Omen se stalo "pokračování", které využívá všech zbraní jako původní film a konečně byl i nalezen chlapec, který dokáže vyděsit pohledem. Od neznámého režiséra Stewarta Hendlera je to velmi milé překvapení, které si doufám najde mnoho fanoušků a Hendler dostane další šanci s trochou více peněz ukázat nám trochu svého umění. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

..a není divu, neboť sám Satan se vydává za anděla Světla…. Malej Satan intrikář dokáže občas navodit dobrou atmosféru. Pomáhá mu pomáhá ,,stylová“ hudba a překvapivé zvuky. Pravdou je, že i když jsem se několikrát lekl, v paměti mi zůstávají spíše ty méně zajímavá místa. Omen. Vlastně ámen. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ *** Co uvidíme (možná) příště? Je zajímavé, že když se u nás řekne ,,malinkatej ďábel“, namísto Satana se spíše vybaví lampasák Romana Skamene. Hold jiný kraj, jiný mrav. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Pěkný horror plný napětí + velice pěkné prostředí. Obsah filmu : Když 10 - letý David, syn milionáře, je unesen, jeho únosce Max Harper se svým kolegou zaručují, že to bude normální únos výměnou za kupu peněz. Zločinci ale nevědí, že nesmělý a tajuplný David má svůj vlastní plán a v tajemný způsob dovede využít smysly jiných lidí. Max brzy nejen bude litovat, že vůbec chlapce unesl , ale že vůbec kdy o něm slyšel! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Pro mě je tohle zklamání, Omenu to nesahá ani po kotníky, jelikož celej příběh je výrazně slabšího ražení, chlapec,ač ho tady dost lidí vyzdvihuje, tak je spíš k smíchu, než že by byl uhrančivě děsivej, krom toho působí neskutečně přehnaně profi, kdy má neustále plno geniálních průpovídek, ale uvěřitelný jsou z toho tak dvě slova a cítit nějaký neznámý zlo z něj neni ani na třícentimetrovou vzdálenost. Ostatní postavy se zase chovaj trošku nelogicky a chaoticky a nechávaj asi až moc snadno a jednoduše vochcávat od chlapce. Je to bohužel nuda, kterou ale občas vylepší povedená, i když čekaná, lekačka a závěrečných dejme tomu 15 minut začínajících výborným chorálem nebo jak bych to nazval, víc ani ťuk. 2,5* ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Bohužial až príliš televizne pôsobiaca variácia na Omen, ktorá síce nepostráda na svoj žáner obstojný scenár, neskúsený režisér a seriálové hviezdičky ju však proste nemajú šancu utiahnuť. A tam kde miestami zlyháva atmosféra a divák nie je naplno konfrontovaný s dianím na plátne, nezostáva nič iné, len sklamane povzdychnúť nad nevyužitým potenciálom. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno, Šepot na mě vůbec nefungoval, pokud jde o to zásadní, co dělá dobrý horor hororem, tzn. o atmosféru. Film vlastně jen recykluje oblíbená klišé úspěšných, ale i brakových hororových filmů a nezapře ani béčkový rozpočet. Srovnání s legendárním Omen se můžu jen usmívat, i velmi průměrná a mnohými zatracovaná Loď duchů mi přišla minimálně o třídu lepší a to ji opravdu nepovažuju za nějaký žánrový skvost, nadělil jsem jí s oběma očima zamhouřenýma 3*, a u Šepotu se mi nastavovat nechce, protože na mě nefunguje ani přítomnost oblíbených hvězd z kultovních seriálových projektů nedávné minulosti. Celkový dojem: 25 %. Zarytí hororoví fanoušci si můžou 2* přičíst. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kdo koho tady vlastně unesl, aneb Přichází fakan!.. Pořád jsem v hlavě slyšel hlasy: „Nevypínej to! Dodívej se na tu hovadinu!“ a nakonec jsem těm svodům užvaněného Damiánka, co to umí s voskovkama a na povel má smečku černých psisek, bohužel podlehl.. I když pominu skutečnost, že tato parta únosců by si neporadila ani s tříměsíčním kojencem, je stejně Šepot neutralizován absencí thrillerové atmosféry a nevýraznými hereckými výkony (viz. J.Holloway, co se zasekl na jedné poloze (nasranost) a pokud má předvést nějakou jinou, je LOST). Sarah Wayne Callies jako herečka taky žádný zázrak, nicméně postoupila do užšího finále mé soukromé soutěže MISS Sexy čelo.. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Zdařilý film s únosci, kteří si měli radši dvakrát rozmyslet, koho unáší. V poslední době je to snad čtvrtý horor, co jsem viděla, který měl ve středu dění opuštěnou chatku v lesích a Whisper se řadí k těm povedeným a chytlavým. Napětí se buduje pomalu, únosci zvolna odkrývají, že David nebude tak sladký a roztomilý klouček, jako se jevil a ten je taky brzo začne kosit. Výborné jsou zejména scény s divokými psy a pak "malůvky" na zdi. Dětský představitel Davida u mě kolísal mezi věrohodností a prkenností, ale příznivý dojem z něj převažuje, potkat bych ho rozhodně nechtěla. Skvělá je také hudba. Nevím, jestli se mi zrovna líbilo několik twistů v závěru, ale dojem mi nekazí. Dobrý "vánoční" horor. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Překvapení asi ano, tenhle kousek mnou prošel, neublížil, několikrát solidně vyděsil i několika nápady mile překvapil, ale nakonec platí to, co na začátku. Prošel a odezněl. Zbraně, které využívá, jsou účinné, udrží v napětí a všudypřítomnými zvuky pocuchá nervy. Frackovitost malého démona beru, jen moc žvaní a vše se snaží hloupému divákovi vysvětlit. S partou únosců je to horší. Dělají všechno proto, aby postupně skončili přikrytí dekou ve sklepě. Jejich kroky jsou nejednou nelogické a týrají tím diváka. Sborová Carol of the Bells potěšila!! Slušné tři hvězdy.. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Banda recidivistov unesie osem ročného Davida. Je to adoptovaný syn z bohatej rodiny. Chcú sa prostredníctvom neho dostať ku peniazom. Od jeho matky požadujú nemalé výkupné. Spolu s obeťou únosu sa ukryjú v opustenom turistickom kempe uprostred mainských hôr. Tam začínajú pomaly prichádzať na to, že David nie je obyčajné dieťa. Je v ňom niečo temné, niečo zlé, niečo démonické. Uvedomia si, že spravili obrovskú chybu. Lenže už je neskoro. Uniesli totiž malého Satana. ** ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Velice podařená televizní vykrádačka The Omen, která mě fakt překvapila. Bylo to napínavý, atmosféra byla vážně docela strašidelná a ten fracek byl fakt docela děsivej. A taky mě zajímalo, jak si zde povedou seriáloví herci Josh Holloway z Lostu a Sarah Wayne Callies z Prison breaku. A byli fakt dobří a svoje postavy zahráli fakt dost dobře, i když Holloway to měl trochu ulehčený tím, že jeho postava má se Sawyerem podobný rysy. Ale jak říkám, bylo to pro mě docela překvapení. Jestli chcete poctivej horrůrek s dobrou atmosférou, tak Whisper je něco pro vás. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Nový Omen sklamal na plnej čiare ale máme tu ešte Whisper, kde anjela pekla stvárňuje opäť malý fagan ktorého unesú štyria únoscovia, schovajú sa v dome v horách a tam s nimi chlapček rozohrá hru a komplicov proti sebe poštve. Mohol to byť dobrý horor, ale je z toho nakoniec len taký thriller pretože skrátka nie je to tak diabolské ako by to mohlo byť. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Jedna z variácií na slávny horor Omen, o zlom chlapcovi s pekelným pohľadom... Vcelku slušné, hoci nie hviezdne herecké obsadenie, ktoré sa nestratilo v tomto temnom hororíku, ktorý vsadil na atmosféru opustenej chaty v lese a partiu troch chlapíkov a jednej ženy (áno, Sarah z Prisonbreak), ktorým nevydarený únos priniesol pre nich, ale aj diváka zásadnú otázku. Kto je čí rukojemník? Najslabším článkom tohto filmu je práve démonický chlapec, ktorý mal mať pekelný pohľad, ale bohužiaľ nemá. Najviac mi liezla na nervy tá jeho múdrosť a predpovedanie všetkého možného, len nie vlastného osudu. Damián zo slávneho filmu Omen v postate neprehovoril za celý film. Stačil jeho pohľad, démonická hudba a husia koža naskakovala automaticky.Tu to akosi nefungovalo. Kto nečaká priveľa, môže byť spokojný. Film 6/10. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Slabé tři - je to takových 45%. Scénař dobrý, seriáloví herci se těžce vymaňují ze své škatulky (i když Sára z Prison Breaku se snaží!), atmosféra taková poloviční, režie víceméně obstojná. Malý chlapec, který terorizuje dospělé a mluví při tom hláskem strašidelnějším než Baleův Batman sice má něco do sebe, ale když je půlka snímku trapná nuda, ani to nepomůže. Na tomto filmu jsou nejlepší takové malé detaily: zmíněný dětský herec, roztomilé malby v pokoji :-), sexy Sawyer ze Ztracených a gradace v závěrečných minutách. Na ten dětský chorál jen tak nezapomenu... Jinak ale není o co stát: spíše pro fanoušky hororů a Joshe Hollowaye - můj případ. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tak na tomhle následovníkovi "The Omen" jsem postrádala to úplně nejdůležitější - děsivou atmosféru. Horská chata a její okolí nedostala prostor se intenzívně projevit, sníh vypadal uměle a věrohodnosti nepřidal ani detail chybějících obláčků páry z lidského dechu. Příběh moc originality nepobral, logika si občas odběhla na záchod, v tomto směru se tedy žádné překvapení nekonalo. Béčkoví herci z popcornových seriálů díru do světa neudělali, ikdyž ani vyloženě nevyhořeli. Nejpřirozeněji na mě působil Michael Rooker, Josh Holloway je sice pohledný chlap, ovšem jako herec vypadá přesvědčivě jedině v poloze "jsem strašlivě nasraný". Dabing se rovněž příliš nepovedl - sice slyšíme obvyklý hlas Sawyera ze "Ztracených", ale kupodivu byl přisouzen jinému ze čtveřice únosců, což mě osobně docela rušilo. Chlapcovu hlasu chyběla jakákoliv démoničnost, což jen podporovalo celkovou obyčejnost dětského představitele. Z mého hlediska šlo o pouhé ztělesnění zlomyslného spratka, nevzbuzoval strach - pouze chuť nasekat mu na zadek. A jak už zde někdo poznamenal: kluk byl zbytečně užvaněný, zlaté Damienovo mlčení a upřený pohled při gradující hudbě s chórem. Pro diváky trpící cynofobií by mohli být stresujícím faktorem černí psi (vlci?), já jsem bohužel akorát obdivovala krásu těch zvířat (takového chlupatého běsa bych chtěla na hlídání zahrady:-)). Lekačky fungovaly jen do té míry, jak moc zařvala hudba, jinak byly předvídatelné. Jediným překvapením bylo odhalení totožnosti objednatele únosu, to jsem nečekala... Shrnutí: průměrný mysteriózní thriller s hezkým chlapem v hlavní roli (jako žena přidávám třetí hvězdičku...Joshi, prosím, shoď 5 kilo a posiluj břišní svaly:-))). 55% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Původně celkem neotřelý nápad zkombinovat únosový thriller s hororem alá Omen by jistě dopadl lépe, kdyby tvůrci s odhalením chlapcových schopností počkali. Příliš brzy víme, že je v něm přítomno nadpřirozeno a od začátku tušíme, že nepůjde zrovna o nadpřirozeno pozitivní. Jinými slovy, už po půlhodině byste toho fracka nejradši majzli lopatou po hlavě. Atributy jako herecké výkony, atmosféra a napětí se zastavily na značce průměru. V hlavě Šepot patrně dlouho neutkví, naštěstí ale taky dlouho netrvá. Pět Damianů z deseti. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Sawyer z Lostu a Sára z Prison Breaku bok po boku. Tak to už je bomba sama o sobě a já to můžu jako fanoušek obou seriálů jen ocenit. Jinak co se filmu týče, tak ten není nic moc. Největší problém jsem měl s ústřední postavou malého nevinného ďábla. Přišel mi naprosto marný a vůbec se do té role nehodil. Autoři měli vybrat určitě někoho jiného. Jinak samotné zpracování mohlo být taky určitě lepší a zajímavější. I poměrně zajímavá pointa či zjištění se v tomto snímku najde, ale nění to nic světaborného. Některé scény stojí za to, ovšem konec je dle mého názoru špatný. 40% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento film je naozaj dobrý! Keď odmyslím prvú scénu, ktorá mi prišla málinko bez súvislosti k neskoršiemu vývoju, začal dej veľmi prozaicky a zdanlivo klasicky, ale postupne sa začal vyvíjať ďalej v niečo oveľa temnejšieho. Celkový obraz príbehu, rovnako ako exteriéry, podsúvajú pocity napätia, stiesnenosti a odrezania. Aj možno preto som sa niekoľkokrát zľakol. Herecké výkony sú veľmi slušné a neurazia, myslím si, že hlavne pán režisér môže mať budúcnosť. Ale fakt príjemne ma prekvapil. Dokázalo ma to vtiahnuť do deja, párkrát som sa dokonca aj zľakol. Páčili sa mi krásni vlci, ponurá atmosféra filmu a vlastne celý príbeh bol zaujímavý. Jasné, až tak dokonalé to samozrejme nebolo, ale mne sa to fakt páčilo. Záver filmu musím tiež hodnotiť kladne. Ja to teda doporučiť určite môžem. ()

Související novinky

Z Vatikánu se šíří hrůza

Z Vatikánu se šíří hrůza

13.02.2013

Člověk musí obdivovat Hollywood, jak dokáže reagovat na aktuální dění. Produkční společnost Lakeshore, stojící třeba za sérií Underworld, si do momentálního mediálního rozruchu pospíšila se zprávou o… (více)

Reklama

Reklama