Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pouliční svět Brooklynu své děti nehýčká… Michael (Freddie Prinze, Jr.), Carmine (Scott Caan) a Bobby (Jerry Ferrara) jsou od dětství nerozluční přátelé. Spojuje je víc než přátelství – vyrůstali v nebezpečných ulicích Brooklynu. Michael se svou láskou Ellen (Mena Suvari) začínají studovat na Kolumbijské univerzitě. Carmine, frajírek s mafiánskými způsoby, naproti tomu nechce nic jiného než v Brooklynu zůstat. A roztomilý škudlil Bobby se chce co nejdříve oženit a usadit. Všichni mají své sny a plány, ale možná také osud, který má jméno Caesar (Alec Baldwin). Obávaný mafián, který vládne brooklynskému podsvětí, Carmina fascinuje. Michael a Bobby jsou ve špatný čas na špatném místě. V Brooklynu propuká nelítostná válka gangů… Pevné přátelství může žádat ty největší oběti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (45)

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Je dost těžké obsadit do hlavní role takovéhle rádoby žánrovky Freddieho Prinze Jr. a ještě přiom nestydatě kopírovat Mafiány. Ale povedlo se. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

To som teda zasa raz stupil do hovna. Chcel som si po dlhšom čase kuknúť nejaký kvalitný mafiánsky film. Mal som chuť na niečo také ako točil americký režisér Martin Scorsese. Tak som si vybral titul „Zákony Brooklynu“. Lenže žiadny Scorsese sa nekonal. To čo som zhliadol bol nudný film plný neuveriteľne blbých dialogov. Ďalší nepodarený snímok z dielne bezvýznamného režiséra, ktorý do hlavných úloh obsadil totálnych trotlov. Baldwin, Farrara a Caan mali byť akože tvrďáci z Brooklynu, ale na mňa pôsobili skôr dojmom prihriateho tria buzerantov. ** ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí filmu mohu říci jak jsem rád, že jsem nevyrůstal v Brooklynu. I když na druhou stranu si nejsem jistý, nakolik je tento příběh nadnesený a nakolik se může blížit reálným událostem. Každopádně chvílemi mi tento film připomínal jiný podobný snímek Příběh z Brooklynu, zajímalo by mě, jestli se tvůrci nenechali alespoň trochu inspirovat. Ale ve výsledku mám přece jen pocit, že Zákony Brooklynu jsou o něčem jiném nežli výše jmenovaný režijní debut Roberta De Nira, zde totiž touží hlavní hrdina z Brooklynu vypadnout a něčím nebo spíše někým se stát, studuje vysokou školu, po nocích pracuje v místním obchodě a s mafiány se snaží příliš nezaplétat. Do toho zde sledujeme i jeho dva kamarády, jeho vážný vztah se svou spolužačkou, a tak nějak okrajově i válku mafie. Toto je zkrátka atraktivní příběh z atraktivního prostředí a k tomu se sympatickými herci, takže jsem si to docela parádně užil. V hlavní roli se objevuje jeden z mých nejoblíbenějších herců, sympatický Freddie Prinze Jr. a bylo zajímavé ho pro změnu vidět v roli mladíka, který se od mafiánů distancuje, protože v minulosti už jsem ho viděl v roli mladého mafiána (ve filmu Pravidla špinavé hry) a to srovnání je tedy hodně zajímavé. Každopádně i ostatní herci podali kvalitní výkony a celkově hodnotím film jako velmi zdařilý. Je to za čtyři hvězdy. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Kamarádi a mafie, to jsou téma divácky atraktivní, vlastně i mnohokrát zpracované. Ostatně i tenhle příběh nevybočuje nijak z běžného průměru obdobných filmů, alespoň podle mě, no, nebudu nic prozrazovat, podívejte se. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Sakra kolik takových filmů na podobný téma už tu bylo? Nepochybně hodně problém je v tom, že tenhle se moc nepovedl. Ani drama ani akčňák. takový neslaný nemastný natáhnutý nic.25% ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Príbeh troch kamarátov, ktorí sa poznajú od čias, keď im ešte po bradách tiekla laktóza. Príbeh ich každodenne skúšaného kamarátstva odchovaného ulicou a životných osudov naberajúcich u každého iný smer. Každý z nich je iný, má iný osud a hodnoty, ale predsa len ich niečo spája. Na pozadí vidíme príbeh mafiánskeho Brooklynu 80tych rokov, ktorý ale neni servírovaný násilne, ale skôr podčiarkuje celkovú atmosféru životných ciest troch kamarátov. Gangsterka, ktorá sa na nič nehrá, len citlivo ukazuje "walk of life in Brooklyn". Príjemné. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Jo Brooklyn. Nejdražší parcely. Nejčistší ulice. Ideální místo pro život:-) Zákony Brooklynu se snaží podobně třeba jako Scorseseho Mafiáni pomocí voiceoverů postav žijících v mafiánské čtvrti ukázat organizaci slavné firmy, která si říká Mafie. Jenže k tomu používá postavy, které jsou v hierarchii mafie naprosté nuly, takže je všechno posouváno jen z doslechu (rozhodně nečekejte velké přestřelky) a film se tak zaměřuje na vývoj možná schématických, ale sympaticky napsaných a zahraných postav, ve kterých jsem v některých momentech poznával sebe a své kamarády. Zákony Brooklynu jsou docela příjemná, komorní gangsterka, která se asi nejvíce blíží De Nirovu Příběhu z Bronxu, ale na jeho kvality úplně nedosahuje. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nevýrazný pokus o cool gansgterku, která se zaměřuje na mladíky, kteří by možná chtěly být gangstery, ale nemají na to koule. Film nefunguje hlavně kvůli nepřesvědčivým hercům a celou dobovou atmosféru se snaží dohnat hity z 80. let. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Film o troch kamarátoch, ktorí vyrastajú v talianskej štvrti, takže sa film musí otrieť aj o mafiánsku tému. Má to svižné tempo, sympatickú trojicu hrdinov, ktorých osud ma zaujímal, solídnu dobovú atmosféru 80tych rokov. Len tá mafiánska línia tu je tak nejak naviac. 90% času len sledujeme v TV udalosti okolo Gambinovej rodiny jak sa masakrujú medzi sebou. Skoro to vyzerá jak keby postavy sledovali film Gotti. No a na konci sa ústredné trio do toho namočí trochu viac. Ale napriek tomu, že to jeden z nich odskáče, tak to nepôsobí príliš smutne. Na to má film celú dobu príliš pohodovú atmosféru. Trochu ma mrzelo, že tie súkromné línie postáv neboli intenzívnejšie. Hlavne tá romantická medzi Prinzeom a Suvariovou (to sú šialené priezviská na skloňovanie). Herecké obsadenie mohlo byť kvalitnejšie. Zase na druhú stranu Alec Baldwin miestny ako miestny mafián je dosť nevyužitý. Najviac ma bavil Scott Cann a jeho otrasné obleky a háklivosť na vlasy. Takže síce to nie je taká pecka ako Príbeh z Bronxu alebo Spáči, ale aj tak sa jedná o príjemný nadpriemer. Rozhodne od toho ale neočakávajte nejakú gangsterku, aj keď to napísal scenárista Sopranovcov. 6/10. ()

brutale 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemná oddychová snímka o živote troch nerozlučných kamarátoch. Film je vsadený do Brooklynu, ochutený mafiánskym korením, ktoré v chlapcoch, neskôr mužoch zanecháva horkú chuť. Dobre mi padol v úlohe mafiánskeho bosa Cézara Alec Baldwin, ktorý ma utvrdil o jeho hereckej kvalite. Film je vyváženým vyžším priemerom, nesnaží sa predstierať že ide o kultovú "mafiánovku"a milo vám spríjemní voľný večer. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Propuká nelítostná válka gangů........ Scénář : Terence Winter. Kamera : Richard Crudo. Hudba : Benny Rietveld. ........nedovol, aby tě zlomili. ()

kapsomut 

všechny recenze uživatele

Nemyslel jsem si, že mě to začně takhle bavit, ale opak byl pravdou. Byl to skvělý kousek. Hodnocení má sice nízké od zdejších uživatelů, ale já se nebojím dát plný počet. Ani na minutu jsem se nenudil, příběh mě absolutně pohltil. Dobrá práce! 88% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tu netreba litanie, k tomuto prepadaku budem kruty a nemilosrdny ...... takmer vsechno spatne, este aj v kinach to komplet zhorelo ..... reziser Michael Corrente je pravom v zabudnuti ...... 15% ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Brooklyn, italská čtvrť, mafiánů mnoho nevidíme, ten Baldwinův vypadá dost nebezpečně a budeme si ho pamatovat. Ale v hlavní roli přátelství. Tři kamarádi, nejdřív malí kluci, pak velcí kluci. Přátelství s velkým P. A pozor na uši z Vietnamu! 60%. ()

jitrnic 

všechny recenze uživatele

Standardní mafiánský film s dost hrozným hlavním hrdinou (kterému ani náhodou nevěřím, že by měl být nějak chytrý), slušně hrajícími Scottem Caanem a Alecem Baldwinem, a Menou Suvari, která mi čím dál tím víc připomíná Gadgetku z Rychlé roty. Scénář netřeba rozebírat, je to x-tá variace téhož filmu (Mafiáni, Tenkrát v Americe, filmy s Al Pacinem ze 70. let ad.) ()

uzzi 

všechny recenze uživatele

Průměrný film, víceméně bezkrevná a rutinní režie a figurkovské postavy. Velkým mafiánským eposům se samozřejmě rovnat nemůže, ale jeden večer zabije příjemně. 60% ()

Reklama

Reklama