Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pouliční svět Brooklynu své děti nehýčká… Michael (Freddie Prinze, Jr.), Carmine (Scott Caan) a Bobby (Jerry Ferrara) jsou od dětství nerozluční přátelé. Spojuje je víc než přátelství – vyrůstali v nebezpečných ulicích Brooklynu. Michael se svou láskou Ellen (Mena Suvari) začínají studovat na Kolumbijské univerzitě. Carmine, frajírek s mafiánskými způsoby, naproti tomu nechce nic jiného než v Brooklynu zůstat. A roztomilý škudlil Bobby se chce co nejdříve oženit a usadit. Všichni mají své sny a plány, ale možná také osud, který má jméno Caesar (Alec Baldwin). Obávaný mafián, který vládne brooklynskému podsvětí, Carmina fascinuje. Michael a Bobby jsou ve špatný čas na špatném místě. V Brooklynu propuká nelítostná válka gangů… Pevné přátelství může žádat ty největší oběti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (45)

MareT. 

všechny recenze uživatele

Film, který je průměrný až běda. V mých očích místama i podprůměr..Junior mi byl protí srsti, vůbec se nehodil do role! Režie nudná, děj je řídky jak průjem...ALE všechno toto přebilo milé vyznění filmu a fakt, že jsem se ani na vteřinu nenudil! Jestli toto stačí k dobrému filmu?? Ne...ale vyjímka asi potvrzuje pravdilo!:-) ()

divak84 

všechny recenze uživatele

perfektní film. takhle si představuju vypravěčský film s mafiánským pozadím. žadná nuda, žadné hluché místo. napětí, dynamika, prvky z obyčejného života.. supr.. podíval jsem se schválně na verzi s českým dabingem a kupodivu fajn.. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Docela fajnově udělalaná gangsterka která se držela linie kde šlo o přátelství tří kluků vlastně až za hrob.Nenabalovaly se tam další příběhy.Dobrý dabing i scénář.Děj částečně prokládaný vyprávěním jedním z hlavních aktérů je dobrý počin. ()

Santino7 

všechny recenze uživatele

Nebudem klamať, na túto snímku som narazil úplnou náhodou, a to pri "snorení" po filmografiách osadenstva môjho obľúbeného seriálu Entourage (v tomto prípade konkrétne Jerry Ferrara). Už pri zhliadnutí zopár recenzií mi bolo jasné, že nepôjde o nič extra, no v kútiku duše som predsalen tajne dúfal, že to možno prekvapí, respektíve to bude aspoň oný "neškodný" priemer. Nuž, nestalo sa. Hoci nápad ako taký zlý nebol... partia kamarátov od detstva, a ich plány a sny konfrontujúce s ťažkou dobou a najmä prostredím, v ktorom žijú. Veď ostatne že priateľstvo na život a na smrť + vyrastanie v ťažkej štvrti + mafia je dobrá rovnica fungujúca už od nepamäti sme sa presvedčili už nespočetne veľa krát (viď napr. kultové záležitosti ako Once Upon a Time in America; Goodfellas; A Bronx Tale či napríklad menej známe A Guide to Recognizing Your Saints atď.), lenže tu sa vyskytol (ne)jeden menší háčik. Ten úplne najväčší a najzásadnejší by som videl v tom, že to fatálne zlyhalo v rovine scenáru. Terence Winter, hoci ho mám čoby scenáristu rád (postaral sa o vynikajúcich Sopranovcov, niekoľko častí Boardwalk Empire či Vlka z Wall Street), sa tentoraz skutočne nepochlapil a priniesol len veľmi slabučký odvar (nechcem tvrdiť že frašku, pretože až tak zlé to zas našťastie nebolo). Veď sa tam dočerta v podstate ani nič také za celú stopáž neudialo! Aby som mu ale nekrivdil, rovnaký problém bol aj s réžiou, ktorá vyzerala veľmi, skutočne veľmi zle - možno by to obstálo, i to nijak žiarivo, ako nenápadný televízny film, lenže keď som sa dočítal, že rozpočet bol 8 miliónov dolárov, nechce sa mi veriť... Jediné čo ma napadá je, že sa to minulo na dobovosť snímky, lenže tá sama o sebe taktiež nijak extra vydarená nebola. Hlavná postava (Freddie Prinze Jr.) bola z môjho pohľadu obsadená taktiež nie práve najšťastnejšie a z ústredného trojlístka Prinze-Caan-Ferrara mi prišiel byť práve on tým najmenej výrazným a otravným (i keď popravde, ak mám byť objektívny, ani Ferrara tu nestál za veľa, a teda jediný, kto to po kvalitatívnej stránke držal ako tak nad vodou bol Caan). Z tých vedľajších ešte, v rámci možností, ako-tak potešil Alec Baldwin. No skrátka, aby som to zbytočne priveľmi nenaťahoval - nápad dobrý, žánrovo presne podľa môjho gusta (potešilo ma aj časté spomínanie hlavných newyorských mafiánskych rodín a s tým spätých historických súvislostí), lenže prevedenie slabučké, bohužiaľ. Nebyť mojej extrémnej záľuby v danom žánri a taktiež obľube Ferraru a Caana, tak tento film vypnem ešte pred vhupnutím do druhej polovice. 45% ()

Joll 

všechny recenze uživatele

Vcelku zdařilý snímek, který vám v mysli dlouho nezůstane, ale na druhou stranu ani nebude naštvaní nad promrhaným časem.Na tohle téma je mnoho lepších filmů ať už příběh z bronxu nebo Guide to Recognizing Your Saints. ()

spriteboy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film z mafiánského prostředí - i když mafiánského...Příběh vypráví osudy 3 přátel, kterých se mafie týká spíše jen částečně nebo vůbec, ale přesto jejich životy hodně ovlivňuje. Film je spíše průměrem, ale má několik momentů, které film dostávají někam výš. Je nám ukazováno mafiánské prostředí tak trochu z jiného úhlu, takže je těžké snímek srovnávat s jinými podobnými, ale dalo by se říct, že jde o takový Mix MAFIÁNŮ, PŘÍBĚHU Z BRONXU a RABÍNA, KNĚZE A KRÁSNÉ BLONDÝNY :-) ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Ale copak to tady máme za roztomilou hru na mafiánky...takovej malej Kmotr z Kinder vajíčka. Zápletka, styl vyprávění, postavy, prostředí.....jsme velcí mafiáni v malém těle....jako, když se kluci večer koukají na Vinnetoua a druhý den pospíchají pro slepičí pírka na čelenky. Freddie Prinze Jr. a Mena Suvari v dobách, kdy to ještě vypadalo na závratnou kariéru, mladej Caan, "želva" Ferrara (já furt, že ho od někud znám) , los mafiános Baldwinos.....nakonec proč ne? DeNiro to určitě není, spíš letní prázdniny u babičky na venkově....ale příběh to má, nějakou atmosféru taky...prostě příjemná gangsterka do kapsy. ()

cinema_cz 

všechny recenze uživatele

Nijak výjimečné, avšak řemeslně zručné mafiánské retro o přátelství drží scénář spoluautora Soprnových Terence Wintera i příjemné obsazení. 60 % (Ci 03/2008) ()

Miloško 

všechny recenze uživatele

Veľmi podarený film.Keby to malo eše trochu viac rozpočtu dám plný počet. Milujem podobné "mafiánske"filmy.Pripomenulo mi to Špinavé ulice od Scorseseho,a proste podobné filmy,ktoré sa svojho času točili vo veľkom počte. Aj herci skutočne podávajú dobré výkony.Príjemné prekvapenie. ()

frankiiee 

všechny recenze uživatele

Bolo predsalen citit že sa jedna o nizkorozpoctovy film, dej vcelku ušiel ale každopádne tento film zapadá skôr len do priemeru.... Na jedno pozretie, nie je to film ktorý by ste si za nejakých 5 rokov chceli pozrieť ešte raz. ()

Grimaldi 

všechny recenze uživatele

Brooklyn je asi hnusná čtvrť,stejně jako ta zrnitá kamera v některých částech filmu,ale to odbočuji.Film má 2 hlavní problémy.Tím prvním je obsazení mladých,spíše komediálních herců,do “vážného” filmu.Druhý problém je totiž v tom že tvůrci asi nevěděli který žánr zvolit a tak udělali comedy-drama ! První část komedie,druhá trochu drama.Pokud by to bylo čisté drama,byl větší rozpočet a Alec Baldwin by neměl jenom větší cameo,mohlo to dopadnout dobře…. ()

adamm90 

všechny recenze uživatele

Abych řekl pravdu, tak mě tento film opravdu překvapil....... a to mile. Občas mi připadalo, že si tento film hraje na víc, než skutečně je, ale ani to mi nezkazilo prožitek a požitek z tohoto filmu (a to jsem ho navíc viděl s českým dabingem...). ()

Reklama

Reklama