Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slimák je mixem teroru, černého humoru a překvapivé lidskosti od scénáristy Jamese Gunna, jehož Úsvit mrtvých se stal hitem roku 2004. Wheelsy je obyčejné městečko plné přátelských lidiček, kteří se starají jen o své vlastní problémy. Jenže pod tímto milým povrchem se začínají dít divné věci... (oficiální text distributora)

Recenze (336)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Má to božského Michaela Rookera jako tragického drsňáka, má to fenomenálního fuckujícího starostu Gregga Henryho, má to působivé odkazy na jiné filmy (Toxic Avenger v televizi), jenže to rozhodně nemá ten drajv, na který by si s klidem mohl odchovanec tromácké stáje James Gunn troufnout. Celých jednadevadesát minut jsem pouze sledoval náznaky toho, kam by se celá tahle šaráda mohla posunout, kdyby režisér opravdu mohutně přitlačil na pilu. Chci pokračování, kde nezůstane jenom u napadení malých holčiček, nadávek do posraných republikánů a slizkých šliců na každém kroku. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Náramně příjemná hororová komedie s hláškou na každém kroku a povedenými gore efekty. Škoda pár slabších míst a podfinancovaných triků. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Vtipný a slušně natočený mix hororů se všemi myslitelnými potvorami a výborně typově obsazenými herci. Gore efekty jsou na úrovni, krve jak z vola - zkrátka vydatná bašta od hororových fanoušků pro horové fanoušky. A scéna s přejedenou mamčou by zasloužila vytesat do kamene. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Městečko Wheelsy je taková pěkná, malá… díra. Zdejší každodenní problémy jsou (pokud jsou) malicherné. Až do jednoho obyčejného dne, kdy z kosmu přiletí něco velice, velice neobyčejného. Něco žravého a hladového. A pak už jenom osamělá dvojice v lese… a znáte to, nákaza se šíří. Námět Slimáka je tak trapně neoriginální, že mi občas bylo tvůrců líto, protože oni to jistě nemysleli špatně, jenom nejspíš zaspali pár desítek let, netuše, že požadavky na starou dobrou blbou hororovou komedii trošičku stouply. Na film, který se vyplazil kdoví odkud, má Slimák parádní triky (přiznávám, nejsem na ně odborník). Oslizlé potvory a rozervané vačice u mne dokonce vyvolávaly větší zhnusení, než jsem u komedie zvyknutý akceptovat. Ačkoliv mám vřelý vztah k morbidnímu humoru, spousta scén mi nepřipadala ani děsivá, ani vtipná, pouze nechutná. Nepochybně jsou i lidé, kteří to dokáži ocenit a pohled na (slovy jedné postavy) „něco, co mi za války upadlo z ptáka“ si s gurmánským nadhledem vychutnají. James Gunn umí „vycítit“, co podobně postižené rozesměje, takže si dovolil přitlačit na pilu a vzdálit se mainstreamu. Výsledkem bylo finanční fiasko a nadšené ohlasy kritiků– například neskutečných 84% na RottenTomatoes, které mě nutí myslet si, že mi něco podstatného uniklo. Možná, ale i tak jsem se bavil dost, přiměřeně dlouho a zcela upřímně. -Je to zatracenej Marťan. -Marťani jsou z Marsu, Jacku. -Marťan je obecnej pojem pro sráče z vemíru. 65% Zajímavé komentáře: RAiken, kitano, Sobis87 ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Čajíček. Tá povesť "najhnusnejšieho filmu týchto čias" je náramne prehnaná. Je to nahláškované, solídne zrežírované, herci sa bavia, ale chcelo by to fakt nejaké poriadne "maso". A to sa bohužiaľ nedostaví. Konzumentom Vreskotov zrejme bude naozaj zle, ale nás starých "braindeaďákov" tie dve-tri vybuchnuté hlavy v závere nechajú neuspokojených. Šťavnatejší bol dokonca aj pôvodný film Night of the Creeps, ktorého je Slimajz nepriznaným, ale očividným remakom. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Šílená zvrácenost v podobě nestvůry přicestovala na svém vesmírném...meteoritu? na naši Zemičku a chce si ji celou podmanit. Podrobí si pár lidí a buď je sežere nebo se z nich stanou takoví divní, kyselinu plivající cosi, podobní zombie (škoda už seš druhej slimáku:)) a ti běhají takovým divným krokem a spolu se samotnými slimáky ohrožujou naši partičku, která jde po vůdcovi. Mix takové šílené bejkoviny spolu s ironicky černou komedií, která neurazí ani nepotěší, ale příjemně zabaví. Co mě hodně překvapilo byly efekty, které na relativně nízkorozpočtový snímek byly opravdu slušné. Scény z filmu nemá smysl prozrazovat maximálně můžu říct, že jsou dost flustrující a hnusné a věřím, že se o nich bude povídat ještě dlouho. --- Vypadá jako něco co odpadlo od mého ptáka už během vojny. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $7,802,450Tržby Celosvetovo $12,834,936Tržby za predaj DVD v USA $7,451,964 //počet predaných kusov 451,605/20%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pro jedny to bude možná hitovka plná krve, odporných potvor a troškou humoru. Bohužel pro mě jsem čekal trochu vážněji pojatý horror, v kterém místo aby se stále jen bál jsem se bál pár vteřin než se objevila nějaká postava a hodila nějakou fakt chytrou hlášku. Proč se dneska nemohou točit pořádné horrory a musí to být jen kombinace horroru a komedie? Vždyť není těžké vymyslet absurdní přílet/invazi mimozemšťanů a dát do každé druhé scény nějakou tu vtipnou hlášku, ale popravdě tohle mě fakt nebaví. Ještě, že Slither se dokáže chvílemi udržet na té správné koleji, jen bohužel do stanice se 4* nedojede... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Invaze lupičů těl se slimákama v rádobyvtipném buranském podání. Chápu, že se to někomu líbí, ale mě to přišlo už moc splácaný a nevtipný. Prostě mě to zklamalo. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Sľúbili sme si, že spolu budeme aj v zlom.“ – „Veľmi zlom.“ James Gunn je hororový fanúšik (produkoval TROMEO A JULIA od Tromy a napísal výborný remake ÚSVIT MŔTVYCH Zacka Snydera). V roku 2006 sa rozhodol nakrútiť „najukážkovejší najnechutnejší horor všetkých čias“. Aspoň tak nejako to tvrdil a bola to pôvabne béčkarská reklamná kampaň, to uznávam. Hlásal „návrat k starým hodnotám“, ako je uprednostnenie poctivých ručných trikov a latexových masiek pred počítačovými efektmi. Slovo dodržal a jeho SLIMÁK sa skutočne hrdo hlási k odkazu 80. rokov, ktoré boli plné béčkarských sci-fi trilerov a hororov. Jeden z nich si Gunn v SLIMÁKOVI berie za svoj hlavný inšpiračný zdroj a to SLIZ Chucka Russella a Franka Darabonta. Takže SLIMÁK je skutočne fyzicky nechutný a sliz z neho doslova tečie. Napriek tomu sa James nevyhol ani (slabým) počítačovým efektom a hoci je scenár naprataný vtipnými dialógmi a niekoľkými skutočne vydarenými scénami (a Nathanom Fillionom ako sebavedomým šerifom so zmyslom pre až nezdravý nadhľad), mňa takmer vôbec nebavil. Pritom SLIZ ma bavil. Tak neviem, James. Tak neviem. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Příjemná, co se týká efektů povedená hororová komedie, místy dost vtipná aniž by tlačila na pilu v mezích humoru. Zápory? Sice ve mne nic moc nezůstalo, film tak nějak projde myslí bez větších dojmů, ale kdo to od něj očekával.... Také se mi nelíbil hlavní příšerák Grant ještě než se změnil ve slizkou hybridní nestvůru, jeho představitel je dokonale odporný i bez masky. Pravda že Michael Rooker byl stejně slizký i v Mallrats... Tak nějak 7/10, dobrý film. Praise *Jesus*? That's fucking pushing it! This shit's about as far from God as shit can get! Either of you ever seen anything like that? You even heard of anything like that? Huh? Me neither... and I watch Animal Planet all the fucking time! ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Skutečně se už asi můžete stát terčem útoku jakéhokoliv myslitelného tvora. Přerostlou anakondou počínaje a právě teď stádem hnusných a slizkých slimáčků konče. Není to však klasický béčkový horror se zvířecím monstrem v hlavní roli. Slither v sobě spojuje brutalitu krvavých scén a trefný černý humor. Příběh s infiltrací mimozemského organismu do lidské společnosti není nijak nový, ale vývojový cyklus, jakým tvor prochází, je originální. Čím se Slither skutečně vyznamenal, jsou digitální triky a masky, protože takové parádičky se v hororech za 15 miliónů dolarů skutečně moc často nevidí. A když si s tím dali maskéři takovou práci, snaží se nám to patřičně předvést, což vyúsťuje v řadu dost drsných, snad až nechutných scén a lidských úmrtí. Vlastně ne tak docela úmrtí, jelikož infikovaní lidé se mění...no...ve slimo-zombie:). Filmu dodává říz a právě určitou odlišnost od jiných survival hororů mnoho drobných vtipných momentů či frází(střihačka kámen-nůžky-papír o to, kdo otevře dveře do obklíčené stodoly je rulézní)...Příběh se nevyznačuje košatostí ani žádnými důmyslnými kličkami či zvraty, ale jednoduše provází naservírovaným problémem...Michael Rooker zahrál svojí roli dost dobře na to, abyste mu uvěřili každý pohyb a každé slovo...Myslíte si, že to skončilo dobře?? Aha, tak to jste asi zapomněli na poslední scénu po závěrečných titulcích...15 miliónů(rozpočet)/12,5 miliónů(celosvětový výdělek) ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Slither je ze všeho nejvíc zábavným filmem, který si nehraje na kdovíjaké umění a přesto vážně pobaví. Triky jsou docela fajn, malí slimáci krásně nechutní a příběh docela hezky drží pohromadě. Já jsem se vážně bavila. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Áčkově natočené béčko, na kterém je poznat, že bylo dělané s láskou. Na nízký rozpočet obsahuje hodně (dost kvalitních) triků. Hodně napětí, nechutností, nadhledu a humoru. Pro fanoušky sci-fi hororů povinnost! ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Nenechte se mýlit mými třemi hvězdičkami nebo komentářem mm13. Ve skutečnosti je to mnohem lepší než to na první pohled vypadá. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Ale za čas věnovaný filmu jsem dostala prakticky vše, co jsem chtěla! Obsahuje některé velmi dadaistické klenoty. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Dlouho očekávaný a vcelku kladně přijatý Slimák se stal jedním z filmů, na které jsem se hodně těšil, i když jsem mu příliš nevěřil. Díky mé nedůvěře k tomuto projektu jsem se mohl vyvarovat přílišnému zklamání z očekávání, ale i přesto jsem byl překvapen, jak je tenhle snímek nefunkční. Slimák není příliš komplexní film, spíše skupina nekvalitně propojených epizodek, z nichž každá končí a začíná obyčejnou zatmívačkou. Díky tomu může divák ztrácet pozornost a některé detaily mu uniknou. Snímek díky tomu také přichází alespoň o ty náznaky atmosféry a příběhová roztroušenost se pak může projevit v nesoustředěnosti a snímek se stává nudným. Dobře na tom nejsou ani charaktery, po celý snímek jsem nezaznamenal žádný vývoj, který by tam vzhledem k situaci mohl být alespoň nepatrně naznačný. Herci se zdají zmatení a povětšinu času /krom dialogů/ jakoby ani nevěděli co mají hrát. Ve výsledném efektu o ně pak jako divák nejevím žádný zájem a jen pozoruji jejich nešikovné počínání. Naprosto tu souhlasím se začátkem Paldiniho komentáře. Bereme-li Slimáka jako komedii, moc se nezasmějeme, pokud jako horor musíme při hodnocení brát v potaz jeho slabost. (80. léta však rozhodně nebyla érou hloupých filmů, ale snímků nad míru zábavných a to Slimákovi chybí). _ Švankmajerovští slimáčci ovšem potěšili :) ()

Související novinky

Whedon: Marvel chystá něco „zvráceného“

Whedon: Marvel chystá něco „zvráceného“

12.09.2012

Už nápad zfilmovat relativně málo známý komiks Guardians of the Galaxy zněl jako něco, čím studio Marvel vstupuje na velmi nejistou půdu. Superhrdinský tým z daleké budoucnosti totiž obsahuje členy… (více)

Tvůrce Slimáka chce své Saw

Tvůrce Slimáka chce své Saw

10.08.2007

Jak jinak chápat synopsi dalšího kousku Jamese Gunna, scenáristy nového Úsvitu mrtvých a tvůrce téměř kultovního béčka Slimák? The Belcoo Experiment má být extrémně násilný horor o početné skupině… (více)

Reklama

Reklama