Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Staroegyptská velekněžka se po čtyřech tisících letech vrací k životu, aby za pomoci své legie mrtvých ovládla svět. V okamžiku, kdy je v Mohavské poušti objevena prastará egyptská hrobka, vydává se parta mladých studentů archeologie rozkrýt její tajemné nápisy. Netuší však, že hrob byl místem odpočinku pro mocnou kněžku Aneh-Tet, která právě pomocí magie oživila své odvěké nemrtvé ochránce. Nyní už potřebuje pouze krev panny, aby přivedla k životu svého otce a společně převzali vládu nad celou Zemí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V južnej Kalifornii, na západnom pobreží Spojených štátov amerických, náhodou natrafia dvaja mladíci na niečo, čo by tam naozaj nikto nečakal. Objavia podzemnú hrobku staroegyptskej kňažky Aneh-Tet z roku 2650 pred našim letopočtom. Team archeológov ju začne podrobne skúmať. Jednej noci sa však múmia kňažky preberie k životu a začne okolo seba šíriť smrť. Niekedy sa fakt nestačím čudovať aké absurdné a stupidné scenáre sú schopní realizovať vo filmovej produkčnej spoločnosti The Asylum. * ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Jojo, tohle je Asylum v plenkách, jejich počátek. Film kterej je strašně vážnej i když je trošku k smíchu. Když tohle Asylum tvořilo tak ještě nevědělo kam se po letech odebere. Naneštěstí je tu minimum nudných pasáží a člověk se jen baví. Giles je sympaťák a tady je fakt děsný dřevo, ta jeho proměna je geniální(a když si nechal jakože ostříhat vlasy, tak je tam strašnej fail. Já vlasy viděl). Dále je docela zajímavé vidět kam se ubrala kariéra Galligana, nejdříve zachraňoval město před Gremlinama a ted hraje v céčkových filmech. Nicméně krvavé efekty tu jsou i když nejsou nic extra tak to šlo. Masky mumií ujdou, jen ty zvuky jsou trošku směšné. Tohle je zábavné béčko. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Celej film děsná srágora a nakonci vyčouhne mumie. Krása. Navíc jsem chtěl vidět tu verzi s Huesem.. shit! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Už je tomu nějaký ten pátek, co jsem měl tu čest vidět nějaký film od společnosti Asylum a tak přišel čas to napravit. Říkal jsem si, co může být hrozného na filmu s mumiemi a egyptskou tématikou? No po hodině a půl jsem to zjistil, a že toho je. Nebudu vám však mazat med kolem huby a vykládat vám báchorky, jak je tento film úžasný a skvělý. Kromě několika povedených efektů a scén jde o podprůměrnou podívanou, kterou zřejmě ani většina nedokouká dokonce. Špatné herecké výkony jsou jen jedním z mála aspektů, které mou nelibost způsobili. Visáž mumií je dalším aspirantem na blbost roku. Nepříliš povedené masky a tuna hajzl-papíru nevystraší ani malé dítě. Jejich tragické pohyby při boji měli sice vypadat srandovně (nebo si to spíše myslím, že šlo o tvůrčí záměr), tak já u toho spíše kroutil hlavou. Na druhou stranu zase některé vraždící scény docela ušly. Velekněžka totiž kromě svého obnaženého těla ukázala i obdivuhodný vražedný apetit a diváci se tak dočkají hned několika „solidně“ ztvárněných mordů. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Už dlhé týždne som nemal pravidelný prísun asylumáckych spektáklov, pričom som aj zabudol akí sú vlastne ,,skvelí,, a odhodlaní, no a narazil som na jednu z ich starších vecičiek, ktorá potvrdzuje vyššie zmienené. Myslím, že dali do toho všetko, všetok svoj talent a odvahu a stvorili snímok, ktorý bude rezonovať v podobnej intenzite, ako telesné ústrojenstvo po fláme. ()

StrYke 

všechny recenze uživatele

Nejnovější film distribuován Řiťka Videem do trafik s nepřekvapivým českým názvem Legie mrtvých se po King of the Ants, druhým nejnovějším hororem od Řiťka Video, upřímně nezdržel mých pochybností, jak tomu vlastně bývá u většiny filmů od Asylum, ne-li u všech. Zaručení dobré zábavy garantují filmy jako Universal Soldiers, Mega Shark vs. Giant Octopus (i volné pokračování Mega Shark vs. Crocosaurus) nebo Monster, naopak zaručení stereotypní (v asylumském slova smyslu) garantují SUPER sračky typu The Terminators - v případě garantce nevýraznosti potom již zmiňovaný King of the Ants. Ale já osobně mám hodně rád filmy, především horory, s oživlými mumiemi, což vlastně již dokazují mé hodnocení k filmům The Mummy z roku 1997, kterému jsem dal tři hvězdičky, a k dalšímu hororu od Řiťka, The Mummy Lives, kterému jsem dal dokonce čtyři hvězdičky. Už podle těchto hodnocení může být snad všem jasné, že mě Legion of the Dead zklamat nemohlo a ba naopak, velmi mile mě překvapilo. Zatím co tu zatím vidím jenom samé odpady od tří uživatelů, já bych uvítal kdyby se film vyhoupl alespoň na modrou barvu, nejideálnější by potom bylo v rozmezí 40-50%. Ale to si neberte tak, že bych kvůli tomu tomuhle snímku nadržoval, mé hodnocení je spravedlivé vůči ostatním filmům (nebo alespoň většině) a snad symbolizuje, že milovníkům béček, tentokrát dokonce i krvavých béček, se bude s nejvyšší pravděpodobností líbit a uspokojí i snad touhy vidět vyrvané páteře ze zad, srdce z hrudníků nebo uškvaření hned celého těla. To vše dělá, ještě společně s nějakými drobnostmi (opět v asylumském slova smyslu) jako je dobré herecké obsazení, nebo alespoň lepší než normálně, a hezkou hlavní hrdinkou, tento film zatím nejlepším od Asylum, co jsem měl tu čest vidět a s úsměvem ho můžu zařadit mezi jedny z nejlepších televizních nebo video filmů vůbec. K tomu i tak trochu napomáhá fakt výborný a démonický hlas mumií, který se opravdu ale opravdu povedl, a i hlavní záporačka, která polovinu stopáže pobíhá před kamerou nahá. Prostě "skvělý" film :-) ()

Warle 

všechny recenze uživatele

Aneh-Tet je sexy. To je asi všechno ohledně tohoto filmu. Film v jádru není vůbec na příšerné úrovni a místy i působí dokonce částečně jako pokus o horor. Sice jsem se spíš řezal smíchy ve stylu "Co to je za volovinu..", ale nějaké to napětí tam bylo. Střih je sice hrozný, na konec filmu se evidentně zapomnělo (že mrtvý chlápek obživne a je to láska až za hory a happy-end opravdu neberu), scénář je taky odfláknutý, a herci taky moc nepředvedli. Jediné, co by si zasloužilo malé bezvýznamné plus je slušná kamera a místy stupidně blbá Anet ta Kozatá. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Ale jo, pár dobrých okamžiků to má. Občas jsem se i zasmál. Pár gore efektů tu také je, i když ta úroveň nic moc. Na jedno mrknutí u nějaké domácí práce je to ucházející. ()

Papercut odpad!

všechny recenze uživatele

Po dlouhý době jsem dostal chuť podívat se na nějakej řádnej trash. A když říkám pořádnej tak myslím pořádnej a kde jinde hledat než na místě pro trashe přímo určeným, tudíž na stránkách debilního studia The Asylum. Těch srágor jsou tam kvanta a tak mi výběr filmu zabral celejch 5 minut. Výběr padnul na Legii mrtvých což už samo o sobě je dost zavádějící název, ale to jsem měl čekat. Egyptská hrobka v Americe no proč ne, dalo by se to i pochopit. Co už se pochopit nedá jsou "mumie" obvázaný v toaleťácích a miss mokrý tričko v roli nějaký královny či co to sakra bylo. Herci jsou do jednoho ubozí a přísnější měřítko by snesla snad jen hérečka hrající Molly nebo jak se ta rajda jmenovala. Jinak celej film je o lese,hrobce,autě,motelu,lese,hrobce,autě a motelu a furt dokola. I zadarmo je tenhle film drahej. ()

djbarrel odpad!

všechny recenze uživatele

To je zas jednou dílko. Příběh děsně profláklej, plný klišé a hlavně nudy. Kněžka byla k smíchu, stejně jako její "nemrtví" ochránci. Digitální efekty jsou na dost slabé úrovni, ale to je u filmu dané kategirie standard. Někomu by se to snad mohlo i líbit, mě ale opravdu ne. Filmem jsem se prozíval a největší výhra byla to, že jsem neusnul. 7 % ()

Facerr 

všechny recenze uživatele

Kdybych to měl žánrově zařadit, byla by to komedie. Efekty, příběh, herci, všechno bylo k smíchu. Jestli tohle měl bejt pokus alespoň o béčko, stalo se z toho snad zetko. V dnešní době by tohle natočila parta studentů FAMU v prvním ročníku. Jo a ta hvězda je snad za tvář hlavní hrdinky a prsa hlavní záporačky, což vystihuje současnou zlatokopku (na kterou se hezky kouká:). ()

Nebe007 

všechny recenze uživatele

V tomto filmu se mi líbila pouze egyptská tématika a také teorie o tom, že egypťané cestovali na americký kontinent. Proto 1 hvězdička. Film jako takový nestál za nic. ()

MP115 

všechny recenze uživatele

Zas tak hrozné to není, Anetet tam zabíjí, potom tam pobíhá pár mumií, trhají pateře a dělají ošklivé věci, je to švanda, já u těchto filmů dělám papíry a krasně mi to ubíhá ()

baronGrga 

všechny recenze uživatele

Egyptská hrobka v USA. Světélkující velekněžka emitující gama paprsky. Velekněžčino rozkročmo pobíhající crew připomínající ožralého kodiaka. Herecké výkony na úrovni velekněžčina crew. Scénář jako by jej napsal ožralý medvěd účinkující v Legion of the Dead. Na jednu stranu velká švanda, na tu druhou nesmírná ptákovina. 20% ()

Reklama

Reklama