Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Britská dokumentární rekonstrukce přiblíží více jak dvacetileté sovětsko-americké soupeření o dobytí vesmíru. Ve čtyřech epizodách chronologicky odhaluje jednotlivé kroky znepřátelených velmocí, které vedly k úspěchům v raketovém průmyslu, přičemž se hlavní důraz klade na dva geniální konstruktéry, kteří stáli v pozadí úspěchů - na jedné straně geniální Sergej Koroljov, propuštěný z gulagu, na druhé Werner von Braun, průkopník a vizionář pronásledovaný nacistickou minulostí.

Seznam jednotlivých epizod:  1. Souboj o raketu
2. Souboj o družici
3. Souboj o přežití
4. Souboj o Měsíc (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Už po prvním dílu myslím, že zcela zodpovědně můžu dát maximum. Naprosto perfektní, takhle si podobnou věc představuju Doplnění po posledním dílu: Jen škoda, že je konec trochu useknutý, čekal bych zmínku o Lunochodu nebo o společnym letu a spojení Sojuzu a Apolla. Ale jinak to hezky vystihla máma: kdyby tak radši spolupracovali, místo aby zbrojili proti sobě... ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Vzácně konzistentní dokument, kde se navzájem doplňuje zajímavé téma s kvalitním zpracováním a moderními filmařskými postupy. Na škodu není ani jindy tak problematická metoda hrané rekonstrukce historických událostí, protože herci se zhostili svých rolí nad očekávání dobře. Tvůrci nezahltili diváky přemírou informací a zároveň dokázali zobrazit vše zásadní, co v kosmonautice určovalo dějiny. Do posledního okamžiku udržovali v líčení soupeření obou týmů potřebné napětí, takže vznikl atraktivní dokument, který současně pobaví i poučí. Co chtít víc...Celkový dojem 90 %. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Tak tu sa zjavili limity seriálov BBC. Ono totiž dobovým záberom neúspešných pokusov o dobitie vesmíru sa sebelepšie rekvizity nevyrovnajú (ani filmový Gagarin). Polovica zbytočných záberov šla na vrub chýbajúcim informáciam. Amerika žltý filter, rusko modrý. Pre základné školy. 50% ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Zřetelně limitující hranice hraného dokumentu. Drama na úkor informací, emoce na úkor souvislostí a příběh na úkor času. Proti množství jiných, obsáhlejších a informativnějších dokumentů, které byly k tématu vesmírných závodů natočeny, dává tento maximálně pocit ušlechtile zabitého času. Nedokoukal jsem. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jen aby se za pár let nepřišlo na to, že Armstrong si přes skafandr píchal inzulín a Američani tak musí vrátit vlajku... ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument BBC. Je na tom zejména vidět technologický souboj tehdejších mocností - USA a SSSR, nicméně USA technologie byly postavené na von Braunových znalostech a testování raket V1 a V2, tedy raket odplaty. Na straně SSSR je krásně vidět jejich specifické chápání světa - prostě urvat vše silou a se stálou hrozbou gulagu, kam svého špičkového technika zavřeli a na co nakonec umřel. Jako dokument je to však strhující. ()

m.krudenc 

všechny recenze uživatele

Vynikající hraný dokument BBC. Je na tom zejména vidět technologický souboj tehdejších mocností - USA a SSSR. Technologie USA byly postavené na von Braunových znalostech z testování raket V1 a V2, tedy raket odplaty. Na straně SSSR je krásně vidět jejich specifické chápání světa - prostě urvat vše silou. Tento Dokument je strhující. Nádhera. ()

corona 

všechny recenze uživatele

O hviezdičku menej za Komarova /Američania si proste nemôžu odpustiť vymyslenú historku o rozlúčke s manželkou počasu zostupu, kedže sa mu neotvoril hlavný padák a záložný sa zamotal do hlavného, mal možno minútu na to aby si uvedomil čo sa deje a spojenie bolo počas zostupu prerušené/ a pre nezainteresovaných: nie všetko v tomto dokumente je svätá pravda, inak výborný Steve Nicolson ako Koroljov. ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

Anglicania skutocne vedu v pocte variaci televiznych serialov. Space race je dokumentarno hrany edukativny serial. Pouci a nenudi. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Perfektní, dokument, který je napínavý i přesto, že víme, jak to skončí...Jednotlivý díly sem si svého času nahrával a vychutnával, pak se s chlapama v práci přel a řešil jednotlivý epizody. Nejsem pamětník, ale jedná se o téma, které mě velmi zajímá. ()

Machrovic 

všechny recenze uživatele

Vynikající dokument! Zatím (po prvním dílu) jasných 5* bez vteřiny zaváhání. /// I když se mi ostatní díly zdály maličko slabší (nejvíc poslední), myslím, že s klidným svědomím můžu přikročit k absolutnímu hodnocení. 99% ()

xerno 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru, velmi povedený dokument, a nemám nic, co bych k tomu dodal... Snad jen to nemuselo být na čtyři díly, dva by byly mnohem efektivnější a nemuselo by se tak dlouho čekat na další... ()

July 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument popisující soupeření Sovětů a Američanů o úspěchy v pronikání do kosmu. Jedná se o vynikající počin, který se soustředí na hlavní aktéry tohoto souboje (a to souboje bez uvozovek, bez nadsázky; tvrdého souboje na poli vědy, techniky a mezinárodní prestiže). Dozvěděla jsem se tu spoustu zajímavých informací – a bylo jich právě tolik, aby si je většina diváků zapamatovala a nepustila hned z hlavy. A Steve Nicholson jako Koroljov je skvělý. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Nejde o nic, co byste předtím nevěděli. Jen nám to tvůrci servírují v hezkém obalu a přehledně seřazeno, nic víc, nic míň. Stačit to na víc než tři hvězdy ale nemůže. ()

Reklama

Reklama