Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film se odehrává v Austrálii, kde žije žena, která byla za druhé světové války uvězněná v koncentračním táboře spolu s celou svojí rodinou. Ona však narozdíl od zbytku rodiny měla to štěstí a přežila hromadnou popravu. Jaké zděšení pro ní bylo, když se jednoho dne seznámila s mužem, jehož ruka držela zbraň v osudný den popravy. Žena se najednou ocitá v situaci, kdy musí dokázat vinu masovému vrahovi a docílit tak alespoň malé kompenzace za jeho činy. (DeepMaster)

(více)

Recenze (3)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Strašně nenápadný, zapomenutý film, který podle počtu místních hodnocení vidělo jen asi 30 lidí... Přitom je to velká škoda. Všechny rozměry toho filmu fungují i při relativní komornosti. Pohled oběti, která si je jistá, ale taky se možná mýlí. Dcera, která má čím dál větší pochybnosti. Okolí, média... Starý muž, který žije už 45 let v Austrálii, má tam rodinu, přátele, hotýlek. Laskavý dědeček. A najednou se vynoří (možná) temná skvrna z jeho minulosti, která to všechno může úplně změnit. Max von Sydow to zahrál výborně. Celé to je vlastně docela uvěřitelné, takhle ty reálné případy vypadají velmi často. Mohl tenhle laskavý starý člověk někdy před padesáti lety na druhém konci planety střílet s úsměvem lidi? ()

keoma26 

všechny recenze uživatele

V mých filmových vzpomínkách lehce schématické, ale přesto anebo právě proto hodně strhující drama: člověk se díky šablonovité látce tolik nesoustředí na příběh, ale čistě na jeho mnohoznačné morální vyznění a na jednotlivé herecké výkony i hudbu, která, pokud si dobře vzpomínám, hezky využívala typicky tklivé dětské vokály. Rád bych se k tomuhle zážitku zase někdy vrátil ... ()

Reklama

Reklama