Reklama

Reklama

VOD (1)

Atraktivní filmový titul, který je určen širokému okruhu diváků. Ming, zlý vládce planety Mango chce zničit Zemi. Zarkov, vědec z NASA, požádá bájného Flashe Gordona, aby pomohl zachránit zemi. Uvidíme záhadnou a stále žádoucí Ornellu Muti po boku Maxe von Sydowa. Jde o jeden z nejdražších projektů v dějinách kinematografie. Sugestivní hudbu nahrála skupina Queen. (Film & Video Studio Prague)

(více)

Recenze (366)

Lima 

všechny recenze uživatele

Italská sexbomba Ornella Muti si vede na vodítku trpaslíka se jménem Fellini…. Tenhle „sofistikovaný“ pomrkávající vtípek a mnoho jiných, spousta hlášek (císařova svatební přísaha: „Slibujete, že svou ženu nevystřelíte do vesmíru, až Vás omrzí?“) a celkové pojetí filmu značí jediné – tenhle film se nebere vůbec vážně a nechce to ani po divákovi. Inspirace aktuálním fenoménem ´Star Wars´ a klasickým předobrazem z roku 1940 je zjevná, muži s křídly a kostýmy zase upomínají na Vadimovu ´Barbarellu´ a celkově infantilní výtvarná stylizace je tak mile praštěná, že to nemůžete nemilovat. Dino de Laurentiis hodně zariskoval, když do toho vrazil tak strašný prachy, tahle bizarní kultovka pro fandy starých komiksů a béčkových 50´s scifáren nemohla mít širokou diváckou odezvu (a taky neměla), takž i ten otevřený konec přišel vniveč. Hláškující císař („Chci se s ní oženit. Budu se s ní množit a posílat naše potomstvo zpět na Zem, abych ji zalidnil.“) v podání charismatického Maxe von Sydowa by si zasloužil svůj vlastní film :o) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Flash se mi jako comics nikdy moc nelíbil, ale jeho převedení na filmové plátno dopadlo velice dobře. A soundtrack od Queen prostě nemá chybu, i když to není jejich běžná tvorba. Ale takhle se aspoň může říct, že na co od filmu sáhli, to se stalo věčným. Film samotný je na 70% a to ještě jen pro někoho. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Hůř by tohoto přitroublého potomka Čaroděje ze země Oz a Barbarelly (nebo Robina Hooda a princezy Leily, jak je libo) do světa nevypravil ani Ed Wood. Jenže zatímco jeho filmy byly komicky vážné, Flash Gordon je vážně komický. Párkrát. Podstatná část klábosivých scén už dnes nudí a ty akční jakž takž šlapou zejména zásluhou hudby Queenů. Z dětství, kdy šlo o jeden z mých nejvýraznějších filmových zážitků, si přitom Flashe pamatuji jako scifko znepokojivé, až strašidelné. 60% Zajímavé komentáře: choze, Psema, O*R*I*N, spikey1 ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Přiznávám se, že tři hvězdičky jsem Flashovi dal kdysi dávno, viděl jsem ho cca 25 let nazpátek a docela mě bavil, i když měl spoustu hluchých míst, přihlouplých dialogů a scénáristicky poněkud zvláštních dějových skoků. Znovu jsem jej viděl včera a musím říct, že i přes řadu hereckých es jde o hroznou ptákovinu. Maximálně na dvě hvězdy. Ale asi nakonec nechám ty tři, ze sentimentu. A za Ornellu Muti... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $27,107,960Tržby Celosvetovo $47,300,000║ Na úspešnej vlne Hviezdnych vojen sa zviezli viaceré filmy a Flash Gordon nieje výnimka a našťastie dosť podarená, neviem ako by som sa na to pozeral dnes ale určite by som sa aspoň vyžíval v tom čare 80.rokov a hlavne na tých kulisách, absencii počítačových trikov, rutinných hereckých výkonov,... a je vidieť že v tej dobe Amerike výborne vedeli konkurovať aj filmári z Anglicka, stačí popri tom spomenúť aj Scotta a jeho Votrelec zo 1979. Len dúfam že tento film ešte aspoň raz budem mať možnosť vidieť, spomienky na detstvo sú proste fajn. A netreba opomenúť na hviezdne zloženie ako Sam J. Jones v úlohe Flasha, Max von Sydow, Ornella Muti či Timothy Dalton. /80%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kde jsou léta kdy tento film dávala čt2 a já se nemohl dočkat úvodních titulků stejně jako u Hvězdných válek. Čekal jsem a čekal mnohokrát a viděl toto dílo, které mě dříve úplně dostávalo, několikrát. Bohužel jsme nikdy neměl šanci si tento film natočit, ale o to více jsem se na něj těšil a vážím si ho. Písnička od Queen také není k zahození a o komiksu nemám ani páru. Škoda, že stáří je na Flashovi hodně poznat. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

To je jedna z nejhorších komiksových metamorfóz na filmové plátno. Kýčovitý hrdina, neskutečně špatné triky a řada scén, při kterých se smějete, ale primárně určitě žádný komický rozměr neměly... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Dino De Laurentiis (KOSATKA ZABIJAK) a kapela Queen (HIGHLANDER) uvádzajú... veľmi drahú komiksovú adaptáciu. Nejaký čas trvá, kým si divák zvykne na celkovú kuriozitu diela (vizuálna stránka, dialógy, zápletka), ale niekde pri futbalovej scéne definitívne padá do pôvabnej priepasti, ktorú mu tvorcovia vyhĺbili a začína si užívať nádherne bizarný film s lahôdkovým hereckým obsadením (a nestarnúcou hudbou, pochopiteľne). Plus hoci kuriózna snímka po trikovej stránke úsmevne zostarla, dodnes pôsobia niektoré pestrofarebné veľkolepé scenérie prekrásne. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Cekal jsem, ze tenhle film je blbost, ale takova ta zabavna blbost, jenze tohle moc zabavny nebylo. Navic me zklamala i hudba od Queen, pac jedina pisnicka tu je "Flash aáá" a jinak je film prakticky bez hudby. Predstavitel Flashe je navic desne topornej a ani Sydow nic moc nepredvadi. Cisar Ming prakticky celej film jen keca. Navic ani neni film moc sviznej a krome par svetlejch momentu, par vtipku a par zajimavejch scen se celej film desne vlece. Necekal jsem nic extra, ale i tak me film docela zklamal. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Je docela s podivem, že člověk jako Mike Hodges dokázal natočit původního Zabijte Cartera a tohle, protože oboje je to úplně někde jinde. Tohle je pohádka, a za takovou to taky člověk musí brát. Už komiksy o Flashovi jsou pohádka, která se na skutečnosti ani nezakládá, jako třeba Superman. Jde tu jen o krásný ženy, hrdinné hrdiny, zlé panovníky a boj za svobodu. A taky blýskavost císařského dvora, která by(přiznejte si to, i když se vám to třeba ve filmu tak moc nelíbí) opravdu byla tak zlatá a kýčovitá, kdyby na to nějakej císař někdy měl dostatek prostředků. Není to kdovíjakej skvost, spoustě lidí se to nikdy líbit nebude, ale spoustě se to líbit bude. A pro děti je to úžasná oddychovka. Později Viděl jsem starší verzi Flashe z roku 1940 a musím říct, že se tu tou přeplácaností pokud možno drží originálního seriálu. A i herce vybírali typově podle původních. Nejvíc se jim asi povedl Ming a Dale, ti jsou jako kdyby si z nosu vylezli. A i když zápletka neoplývá žádnou obrovskou nápaditostí, plně vychází z původních děl, ať už psaných nebo animovaných nebo hraných. A i atmosféru se jim celkem povedlo přenést, takže tím to u mě jen získalo. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nevystřelíte ji do vesmíru až do té doby, dokud se jí nenabažíte?" Manželský slib byl jedinečný, souboj Flashe s Barinem zase zábavný a kdyby mi nadržená princezna Aura poslala naváděcí parsek na svůj soukromý měsíc, tak bych za ní asi přiletěl na prvním raketskútru, který ve vesmíru potkám. K dobru přidám ještě Flashe od Queenů, ale jinak lze konstatovat, že tato sci-fi není nadčasová ani originální a použité papundeklové triky patrně neuváděly diváky v úžas ani při premiéře. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není tak špatné, až je to zábavné. Na to je to moc velká nuda. Flash Gordon mě opravdu nezaujal. Vypadá to, že opravdu dobré špatné filmy umí jen Ed Wood. ()

Související novinky

Zemřel režisér Mike Hodges

Zemřel režisér Mike Hodges

21.12.2022

V požehnaném věku devadesáti let odešel britský režisér a scenárista Mike Hodges, znám především díky filmům jako Flash Gordon a Pomsta bratra. Informaci médiím předal filmařův kolega a dlouholetý… (více)

Zemřel herec Max von Sydow

Zemřel herec Max von Sydow

09.03.2020

Ve věku 90 let zemřel legendární herec Max von Sydow. Sydow se narodil ve Švédsku, významnou část svého života však strávil ve Francii. Významně spolupracoval například s režisérem Ingmarem Bergmanem… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama