Reklama

Reklama

Atraktivní filmový titul, který je určen širokému okruhu diváků. Ming, zlý vládce planety Mango chce zničit Zemi. Zarkov, vědec z NASA, požádá bájného Flashe Gordona, aby pomohl zachránit zemi. Uvidíme záhadnou a stále žádoucí Ornellu Muti po boku Maxe von Sydowa. Jde o jeden z nejdražších projektů v dějinách kinematografie. Sugestivní hudbu nahrála skupina Queen. (Film & Video Studio Prague)

(více)

Recenze (366)

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle filmeček nelze nazvat jinak, než kultovní béčko. Tedy kultovní samozřejmě v Americe…. Po komerčním úspěchu Lucasových Hvězdných válek přišla jakási moudrá hlava s nápadem zfilmovat sci-fi komiksovku Flash Gordon. V podstatě amatérské filmové triky, směšné kostýmy, přihlouplé dialogy a sám hlavní hrdina, se staly kvalitním základem pro parodické ztvárnění galaktického všehomíra. Pohádková kýčovitost, hra na hrdiny v ryze dětské podobě. Silná míra autorské bezradnosti spojená s takřka fanouškovskou snahou vytvořit cosi. To vše dává dohromady zvláštní koktejl bizarností, který však díky své upřímnosti neurazí a často i rozesměje. Když k tomu přidáme klasický osmdesátkový sound s podporou Freddyho tenoru, nezbývá než říci: Go Flash!!!! ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Výborné béčko. Je úplně jedno že se téměř celý příběh odehrává v papundeklových laciných kulisách, protože je to prostě nářez. Film je pojatý jako velká pocta komiksové předloze a je to znát. Navíc se ani trochu nebere vážně, což je obrovské plus. Pokud vypnete mozek a nebudete přemýšlet nad lacinými dekoracemi a jednoduchoučkým příběhém, ale přistoupíte na to že to je oddechovka, budete královsky odměněni. Ve srovnání s trikovými Hulk nebo Fantastic 4 poslední doby je to klenot. A navíc ti Queeni! ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Parádní hovadina, vypadá to v podstatě jako by si parta šílených studentů natočila v papundeklových kulisách vlastní verzi Hvězdných válek a neuvěřitelně se u toho vyřádila. Až zvráceným způsobem velice zábavný a záměrně ultrablbý film. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, kterým dáte tři hvězdy proto, že vás moc neuchvátily nebo jim pár věcí chybělo. Pak je tu ale Flash Gordon, který je už od začátku na té tříhvězdičkové úrovni a vůbec si s tím neláme hlavu. Mě celým filmem doprovázel ironický smích, který jsem nemohl vypudit i v těch nejserióznějších scénách. Zůstane nám asi tajemstvím, jestli tvůrci tenhle výsledek zamýšleli, či ne, ale i tak je to slušná sci-fi (komedie) s natvrdlým fotbalistou, šíleným vědcem a démonickým imperátorem. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Naivní komiksová space opera, která vypadá jako sled vystřižených dějových meziscén z ambiciózního pornofilmu. Neuvěřitelně zábavný film. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Tak ne tenhle film je hodně zábavné pokoukání. Pan režisér si určitě něčeho přihnul, protože tak ulítlej film se jen tak nevidí. Dobře, je to kravina, ale kravina, kde hraje Timothy Dalton asi nejlíp za svou kariéru. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mike Hodges ostal s týmto filmom s väčšinou divákov asi lost in translation. Zámerne ultra gýčové sci-fi, ktorého vizuál by nikto normálny nemohol myslieť vážne, aj keď vychádza z komiksov. Odkazy na americkú zahraničnú politiku a obsadenie Teheránskej ambasády tu boli iba pre vyvolených filmových kritikov. Podobne nepochopený (aj keď s lepším komerčným výsledkom) ostal neskôr Verhooven so Starship troopers. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

"'Who are you?' 'Flash Gordon, quarterback, New York Jets.'" Tak tenhle snímek jsem jako malý zbožňoval. Možná i proto, že mou nejoblíbenější skupinou byli Queen. :) "Most effective, Your Majesty. Will you destroy this..Earth?" ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Na Flashovi jsem vyrůstal, vždycky jsem si ho vyčíhal v programu ČT2 a královsky se bavil. Nicméně jak jsem rostl, z programové nabídky úplně zmizel a mně se ho podařilo sehnat až teď - kdy jsem si byl schopen vychutnat ty ostatní vtípky. Ano, i po patnácti letech jsem se královsky bavil. Je to sice šílená blbina, o jejíž umělecké kvalitě se ani nedá mluvit - ale je to neskutečně zábavná blbina, a to dovedu ocenit. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Zapomeňte na Spidermana, Supermana, Chucka Norrise, Al Gora a všechny ostatní samozvané zachránce naší malé planetky, protože ani jeden z nich nedokáže konkurovat tomu největšímu frajerovi Flashi Gordonovi. Stačí vystřelit tohohle vysvaleného quaterbecka s vlastním jménem na tričku do vesmíru a vše je zachráněno. Musím se přiznat, že když jsem v prvních minutách viděl všechny ty zadní projekce, roztomilé triky a hlavně ulítlé kostýmy, na kterých se barvami opravdu nešetřilo a které vytvářely dojem, že postavy už už začnou každou chvílí zpívat, tak se ve mně začínal probouzet můj lehce zvrhlý filmový vkus, který okamžitě čenichal pořádnou guilty pleasure, ale skoro každému už je jasné, že přijde ALE. Takže: Ale po obsahové stránce se jedná o obyčejnou pohádku, která se jen prostě odehrává v šílených kulisách a kostýmech. A já si nemůžu pomoc, ale takováto stylizace si po narační stránce zasloužila něco mnohem šílenějšího, než standardně a lehce nudně odvyprávěný příběh o záchraně Země a lásky napříč světelnými léty. A sem tam nějaká ta komická situace, trpaslík Fellini či dobrá hláška (,,Slibujete, že svoji ženu nevystřelíte do kosmu?") už mému zklamání trn z paty nevytáhnou. Proto dávám ,,pouhé" tři hvězdičky, i když úvod filmu jich sliboval mnohem více. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Ten údajný presah som tam síce nenašiel a nemám ani veľké pochopenie pre casting (až na sexi Ornellu). Ale napokon som si na gýčovú interiérovú výpravu a kostými akosi zvykol. Horšie to je s príbehom, ktorý nemá ani hlavu ani pätu. Vo finále je to aspoň dobrá rúbanica takmer ronako pôsobivá ako v DUNE. A aj keď nie som žiadny SW maniak, som celkom rád, že Lucas bol donútený vymyslieť si vlastný bláznivý vesmír, lebo tento dnes funguje len ako taká raritka. Ale o niečo pozerateľnejšia než podobná wtf klasika VLÁDCOVIA VESMÍRU... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, kterému bych před lety dal plný počet ale dnes se na něj bojím podívat. Už jen ty záběry z videoklipu od Queen, mě děsí. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Pro mě nudná podívaná. Díval jsem se kvůli kapele Queen. Hudba nezklamala, ale jinak mě v té bláznivé ztřeštěnosti zaujala jen Ornella Muti:-). ()

Související novinky

Zemřel režisér Mike Hodges

Zemřel režisér Mike Hodges

21.12.2022

V požehnaném věku devadesáti let odešel britský režisér a scenárista Mike Hodges, znám především díky filmům jako Flash Gordon a Pomsta bratra. Informaci médiím předal filmařův kolega a dlouholetý… (více)

Zemřel herec Max von Sydow

Zemřel herec Max von Sydow

09.03.2020

Ve věku 90 let zemřel legendární herec Max von Sydow. Sydow se narodil ve Švédsku, významnou část svého života však strávil ve Francii. Významně spolupracoval například s režisérem Ingmarem Bergmanem… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama