Reklama

Reklama

Epizody(5)

Seriál líčí vzestup Texasu od bitvy o Alamo až po bitvu u San Jacinta. Příběh vypráví o mužích, kteří obětovali vše pro obranu nově vznikajícího státu před nemilosrdným diktátorem a divokými domorodci, a tím tak připravili půdu pro vznik nezávislé Texaské republiky. Sedmého března roku 1836, den po kruté porážce a popravách v Alamo, se jediné přeživší Emily D. Westová a Susana Dickensonová vydají za pomoci nově vzniklého oddílu Texas Rangers do vojenského tábora Texaské republiky v Gonzalezu. Zatímco během cesty hlídka bojuje s indiány kmene Karankawa, na základně je v tu chvíli Texaská revoluce pod vedením generála Sama Houstona v plném proudu. Když se ke generálovi donesou zprávy o kruté porážce, rozhodne se spolu se svými texaskými jednotkami pomstít generálovi Santu Annovi a jeho mocné mexické armádě. Aby však vydrželi bojovat i další den, musí ustoupit, opustit svou pevnost v Goliadu a spojit své síly ve Victorii s tvrdohlavým plukovníkem Fanninem, který odmítá plnit rozkazy. V Nacogdoches se poprvé potkají rangeři Jack Hays a Bigfoot Wallace, kteří se záhy proslaví, a vyráží bojovat do pevnosti Defiance. (Filmbox)

(více)

Recenze (20)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Opäť History Channel a znovu strhujúca prehliadka narvaná tvárami známymi z filmových plátien. Ak vás niekedy pri sledovaní filmu Alamo (či už klasického, kde Davyho Crocketta hrá John Wayne, alebo novej verzie z roku 2004, kde skvelú legendu stvárnil Billy Bob Thornton) napadlo, čo bolo ďalej, tento seriál vám odpovie viac než podrobne. Nevadí ani veľké množstvo vedľajších postáv a s tým súvisiacich dejových línií, pretože je stále na čo pozerať. Seriál má skvelé tempo a po nudnejších pasážach nasleduje vždy skvelo natočená akcia. V tomto seriáli umiera naozaj extrémne množstvo postáv, pri ktorých by ste to nečakali, ale taká bola holt doba. V ôsmom diele sa dočkáme bitky pri San Jacinte, kde Texasania s krikom "Pamätajte na Alamo" dokonale zaskočili mexickú armádu a uštedrili jej zdrvujúcu porážku a to sú ešte len jatky. ()

Lmslaver 

všechny recenze uživatele

Seriál mapuje historický vývoj událostí v roce 1836 v Texasu od pádu pevnosti Alamo přes bitvu u San Jancinta až po podepsání mírové smlouvy mezi Spojenými státy a Mexikem. Zaměřuje se zejména na osudy texaských rangerů, kteří prováděli průzkum a diverzní akce proti mexické armádě. V ději nechybí ani postoj indiánů k Texaské válce za nezávislost a bojové střety komančů s příchozími osadníky. Velmi dobře zpracovaná válečná historie. ()

Reklama

Spooner

všechny recenze uživatele

Pilot: Texas Rising zatím vůbec nenaplňuje vysoká očekávání a předvádí hodně roztržitý úvod, jemuž se sice nedají upřít řemeslné kvality, slušná atmosféra a známé tváře se pokouší ze svých partů vymačkat, co se dá. S nepřesvědčivým scénářem, jenž se utápí až v nesmyslném počtu postav, to ovšem prozatím vystačí jen k matnému průměru, jenž se až nebezpečně rychle vytratí z hlavy. Doufejme tedy, že jde jen o počáteční tápání a příští epizody nám budou konečně servírovat pořádnou westernovou lahůdku.60% ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Není to průšvih, ale v součtu prostě velká škoda, že si boj o nezávislost Texasu nevysloužil silnější minisérii. Dobrých i známých herců je tu kopa (Morgan, Davies, Martinez, nejvíc mě bavil pomstou posedlý Liotta), jenže většina toho je bez života, utopená v nekonečný taktický vyčkávání a tak nějak bez zápalu. Přitom když by měla budovat solidní momentum k bitvě u San Jacinta. Oddíval jsem ze "studijních" důvodů, ale občas během těch prvních 3 dílů mě to fakt do morku nudilo, než se to nějak rozhýbalo akcí. Možná i ten Bill Paxton jako generál Sam Houston, tu prostě jako hlavní hrdina neobstál. Upřímně, víc smyslu by mi to samé dalo natřískanější, o stopáži dvě hodiny a jako TV film. Navíc ta nejzvučnější a určující událost, Alamo, se tu prakticky vynechala. Takže žádná sláva, sterilní a neucelený dojem, jsem rád že to mám konečně za sebou a chuť si snad spravím obratem zde. 65% ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Není to ani tolik western jako spíše historické drama docela věrně popisující spletitou cestu Texasu od součásti Mexika přes samostatnost po dnešní součást Spojených států. Herecky, režijně a scénáristicky výtečně zvládnuté, někdy trochu kulhají dialogy, což je ovšem možná dáno dabingem. Zejména v druhé půli jsem si to fakt užíval. ()

Galerie (151)

Zajímavosti (4)

  • Brendan Fraser odkoupil koně, kterého většinou používal při natáčení. Jméno koně je Pecas, to ve španělštině znamená „Pihy“, což odpovídá pihatému zbarvení koně. (LaserJet)
  • Ve 27. minutě, kdy je na scéně Deaf Smith (Jeffrey Dean Morgan), můžeme vidět, jak zastřelí muže pár metrů před ním a ten padne mrtvý na zem. Hned na to stejný muž klečí na zemi a velmi uměle umírá. (LaserJet)
  • Bill Paxton byl vzdálený příbuzný Sama Houstona z otcovy strany přes 6 generací. (LaserJet)

Reklama

Reklama