Reklama

Reklama

Epizody(5)

Seriál líčí vzestup Texasu od bitvy o Alamo až po bitvu u San Jacinta. Příběh vypráví o mužích, kteří obětovali vše pro obranu nově vznikajícího státu před nemilosrdným diktátorem a divokými domorodci, a tím tak připravili půdu pro vznik nezávislé Texaské republiky. Sedmého března roku 1836, den po kruté porážce a popravách v Alamo, se jediné přeživší Emily D. Westová a Susana Dickensonová vydají za pomoci nově vzniklého oddílu Texas Rangers do vojenského tábora Texaské republiky v Gonzalezu. Zatímco během cesty hlídka bojuje s indiány kmene Karankawa, na základně je v tu chvíli Texaská revoluce pod vedením generála Sama Houstona v plném proudu. Když se ke generálovi donesou zprávy o kruté porážce, rozhodne se spolu se svými texaskými jednotkami pomstít generálovi Santu Annovi a jeho mocné mexické armádě. Aby však vydrželi bojovat i další den, musí ustoupit, opustit svou pevnost v Goliadu a spojit své síly ve Victorii s tvrdohlavým plukovníkem Fanninem, který odmítá plnit rozkazy. V Nacogdoches se poprvé potkají rangeři Jack Hays a Bigfoot Wallace, kteří se záhy proslaví, a vyráží bojovat do pevnosti Defiance. (Filmbox)

(více)

Recenze (20)

Mikino00 

všechny recenze uživatele

V dnešní době, kdy je westernů jako šafránu, je třeba vzít s povděkem i vznik tohoto historické westernu, který ačkoli nedosahuje kvalit předchozí westernové minisérie od History channelu, tak ve výsledku budí pozitivní dojem. Mé hodnocení je možná trochu nadnesené, ale když pominu první seznamovací díl, tak se jednalo o poctivou westernovou podívanou, plnou výrazných zajímavých postav a válka byla ukázána snad ze všech pohledů různými bočními minipříběhy a vedlejšími postavami. Je pravdou, že bitvy byly úspornějšího formátu, ale drobnější konflikty jistě obstojí. Film ale dělají postavy a herci, co je hrají, a ústřední trio Huston, Deaf, (Dean Morganovi western prostě sedí) i Santa Anna obstáli na výbornou. Doufám, že na seriál naváže minisérie o válce s Komanči. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tohle měl být film. Nahňácat relativně krátký časový úsek do pěti dílů se příliš nevyplatilo a mě připadalo, že si s tím nevědí rady ani sami tvůrci. Natahování stopáže řešili zástupem zbytečných postav, díky kterým si ve finále člověk neměl šanci získat vztah k těm, které hrály prim. Nehledě na to, že v hlavních roli se tu snažilo uzurpovat až moc lidí, což již tak roztříštěný děj tříštilo ještě víc. Na co může Texas Rising vsadit je celkem povedená kamera, vydařené ozbrojené srážky a především casting. Sešla se tady hromada známých jmen a všichni herci si tu našli roli, na kterou se hodili. O to větší je škoda konečného výsledku. 50% ()

Reklama

Spooner

všechny recenze uživatele

Pilot: Texas Rising zatím vůbec nenaplňuje vysoká očekávání a předvádí hodně roztržitý úvod, jemuž se sice nedají upřít řemeslné kvality, slušná atmosféra a známé tváře se pokouší ze svých partů vymačkat, co se dá. S nepřesvědčivým scénářem, jenž se utápí až v nesmyslném počtu postav, to ovšem prozatím vystačí jen k matnému průměru, jenž se až nebezpečně rychle vytratí z hlavy. Doufejme tedy, že jde jen o počáteční tápání a příští epizody nám budou konečně servírovat pořádnou westernovou lahůdku.60% ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Není to ani tolik western jako spíše historické drama docela věrně popisující spletitou cestu Texasu od součásti Mexika přes samostatnost po dnešní součást Spojených států. Herecky, režijně a scénáristicky výtečně zvládnuté, někdy trochu kulhají dialogy, což je ovšem možná dáno dabingem. Zejména v druhé půli jsem si to fakt užíval. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Vynikající záležitost s dosti zavádějícím českým distribučním názvem. Pět dílů, z nichž každý má stopáž celovečerního filmu, může někomu připadat příliš, ale pokud vás postavy zaujmou, oceníte, že každý motiv je v konečném důsledku využit a dohrán. Joffého režii není co vytknout, silných scén je zde dostatek, vedle všech s texaskými jezdci (přesvědčivý Jeffrey Dean Morgan a překvapivě dobrý Brendan Fraser) především útok Komančů na farmářskou usedlost.  Užíval jsem si každou minutu projekce. ()

Galerie (151)

Zajímavosti (4)

  • Jeffrey Dean Morgan zhubnul kvůli roli Deaf Smitha s tuberkulózou 18 kilo tím, že jedl jednu plechovku tuňáka denně. (LaserJet)
  • Brendan Fraser odkoupil koně, kterého většinou používal při natáčení. Jméno koně je Pecas, to ve španělštině znamená „Pihy“, což odpovídá pihatému zbarvení koně. (LaserJet)
  • Bill Paxton byl vzdálený příbuzný Sama Houstona z otcovy strany přes 6 generací. (LaserJet)

Reklama

Reklama