Reklama

Reklama

Intacto

Trailer

Obsahy(1)

Každý má svůj osud. On jediný je nedotknutelný. Dokud se štěstí nestane příčinou jeho pádu. Mají dar okrádat jiné o štěstí a ještě na tom vydělat. Tomas přežil leteckou katastrofu, Federico zemětřesení, Sam vojnu a Monica dopravní nehodu. Tomas se živí zlodějinou, Federico je pojišťovací agent, Monica pracuje na policii a Sam pátrá po lidech, kteří mají tentýž dar jako on - štěstí. Svůj osud pak pokouší ve hře na život a na smrt. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (112)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Skvělý námět bohužel není uchopen a zpracován tak, jak by si zasloužil a jeho potenciálu se podařilo naplno využít pouze v několika scénách (útěk lesem, Žid). Kdyby bylo Intacto trochu méně ukecané a trochu více vyprávělo o příběhu, který se snaží rozvést, šlo by určitě o nadprůměrnou záležitost. Takhle to zachraňuje pouze Max von Sydow a občasná nápaditost ve vizuální stylizaci... ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Takový trošku mdlejší a celkově na méně důležité věci zaměřený Vyvolený. Ale nenudil jsem se skoro vůbec. 70%. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Fresnadillo je talent, o tom žádná. Ale pochopil jsem to až s jeho dalším filmem, přičemž nechápu, jak může 28 týdnů poté oplývat naprosto geniální dynamikou, když tahle celovečerní prvotina stojí na parádním nápadu, který pohřbívá neskutečně mrtvolné tempo a dokonale absentující empatie ke všem postavám. Den po zhlédnutí si pamatuju akorát profláknutý sprint lesem, což je na 105 minut docela málo. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Film, který hodně připomíná tvorbu a způsoby Davida Lynche, ale bohužel je poznat, že to david nenatočil. Použití stínů, temnoty, min. světel, hodně červené a zvláštní postavy to vše pomáhá tomuto filmu k 4*. Určitě nejde o nic geniálního, převratného ani podobně, ale zvláštní námět, ikdyž chvílemi poddaný trochu nudně, vcelku potěšil. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

No, chuť jít si zaběhat do lesa mě celkem přešla, ale ani ne tak kvůli TÉ scéně jako spíše kvůli tomu, že to bylo tak utahané, že mě to znechutilo k vyvíjení jakékoli jiné činnosti. Škoda, že na půdě originálnosti se zůstalo pouze námět a ne i zbytek. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Je velká škoda, že se tak slibný thrillerový námět, který mohl být použit téměř v jakémkoli žánru (hlavně sci-fi by mu slušelo nejvíc), rozmělnil v překvapivě nezajímavém dramatu, kde si divák může nechat jen zdát o zajímavých charakterech. Vysloveně mě vytáčel scénáristův odosobněný přístup k postavám po celou první polovinu, v jejímž důsledku už mi pak katarze nepřišla jako vyvrcholení, ale spíš jako vysvobození z nudy. Ze zkušenosti dobře víme, že ve španělských podmínkách může vzniknout dobrý mysteriózní nervák, ale tenhle případ to rozhodně není. ()

tron 

všechny recenze uživatele

INTACTO sa hrá na zaujímavý film a prvotná myšlienka o fenoméne, zvanom šťastie, je originálna a zábavná zároveň. Lenže ako tak ubiehajú minúty, zlievajúc sa do desiatok minút a tie do polhodín, s nepríjemnou pachuťou zisťujem, že to vlastne nemá nič do seba a s hŕstkou zaujímavých scén (beh po lese je zabudnuteľný iba ťažko) to ledva vystačí na 60%. A ani toho Maxa Von Sydowa (HODINA VLKOV) si príliš neužijeme. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Námět dobrý, scénář katastrofa... Film je hrozně nezáživný a je typickým produktem toho, jak se dá zabít dobrá myšlenka. ()

maxi6 

všechny recenze uživatele

.......Složité a překombinované téma, které bohužel debutující Fresnadillo asi nezvládl, tak jak by chtěl........ Ani po několika projekcích Intacta jsem nebyl schopen strávit pojetí, zobrazení a myšlenku toho sci fi thrilleru. Chyba je v tom, že osud a Štěstěna nemá všeobecně daná pravidla, řád, ale vše řídí chaos. Nepochopení tématu odsouvá veškeré nadpozemské věci mimo příběh a dělá ze zmíněné sci fi frašku. Prolínání přemíry postav a jejich osudů nebylo scenaristicky dotaženo, kamera snímá dost nadneseně a tím Fresnadillo sám o sobě tak uvrhl celé dílko do těch nejspodnějších regálů, kde je bude málokdo po čase hledat......... ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně zajímavé a nevšední téma, na druhé straně všední herecké výkony a nezajímavá režie. Film má pár nápaditých momentů, ale jinak působí hodně netečným dojmem. Ale i tak doporučuju ke zhlédnutí, zvláště pokud chcete vědět, jak to opravdu chodí se štěstím, a proč jste ještě nikdy nevyhráli ve sportce. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Námet zaujímavý, ale ako sľubne to vyzerá, tak biedne to dopadne... Zo začiatku som dúfala v originálny a zaujímavý dej, ale nakoniec som sa topila v mori nudného a umelého pokusu o napätie. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem byla z filmu zmatená jak polární motýl, ale jakmile jsem postupně pronikla do pravidel hry o štěstí a smůle, musím ocenit originalitu té myšlenky. Nicméně sledovat "Intacto" bylo jako dívat se na rozbitou vázu - sem tam vynikl nějaký hezký detail: Max von Sydow v roli "Žida", běh přes dálnici, běh lesem, ruská ruleta, ponurá atmosféra... Jenže jako celek to bylo roztříštěné, místy až chaotické (závěrečná přestřelka) a některé střepy působily zvlášť nepříjemně: třeba postavy se (až na Žida) dělily na ty, co mi byly ukradené, a na vyloženě nesympatické. Následkem toho jsem měla problémy dokoukat, protože mi bylo docela u prdele, jak to dopadne. A díky ztrátě pozornosti si nejsem ani úplně jistá, co měl ten konec znamenat, co se snažil básník říci. Nemám nejmenší zájem pustit si to kvůli pochopení znova. 59% ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Výborná myšlenka velmi zdařile natočená i se slavným světovým hercem v jedné z ústředních rolí.. Jak může vypadat štěstí a jak se ho pevně chytnout a přisvojit si jej.!! Někdy i na úkor druhých, často lidských životů... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Výborný a zaujímavý námet skazený priemerným, šedivým natočením a nudnou formou. Autori z potenciálu nevytrieskali ani desatinu z toho, čo mohli. Pripadá mi to, ako keby som odšťavil 10 kilo jabĺk, pár deci šťavy si nechal a zvyšok vylial do záchoda. Niekoľko výborných scén je zabalených do veľkej kopy vaty a hroznej nudy. Najviac mi v pamäti utkvela scénka behu v lese so zaviazanými očami proti stromom, zaujímavý nápad ako pokúšať šťastie :). Koniec sa snažil šokovať svojou pointou, ale o nič extra sa aj tak nejedná. Jednoznačne sklamanie. 60/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Existují prý lidé, kteří mají větší štěstí než ostatní. Se svojí dávkou štěstí ve zdraví přežijí třeba pád z velké výšky, dopravní nehodu anebo leteckou katastrofu. Takové jedince je dobré zapojit do hry na život a na smrt a ještě na tom vydělat. Španělskou kinematografii nevyhledávám, ale námět měl něco do sebe, což mě přimělo, abych se na to podíval. Film je naprosto idiotský po všech stránkách. Když to nejzajímavější co ve filmu je bylo po pár minutách vyčerpáno a nikam se to neposouvalo, nechtěl jsem tu zdlouhavou patlaninu vypnout. Vydržet u toho byl zázrak. Hvězdičku pouze za zajímavý námět s nímž film neměl nic společného. Nezajímavý, zdlouhavý a nesympatický film. 10% ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Zdá se vám, že v životě nemáte štěstí? A jiní ho mají až zbytečně moc? Zapátrejte v paměti! Třeba se vás podezřele často dotýkali, někdy i nečekaně důvěrně objali. Max von Sydow, sám velice podezřelý muž tím neuvěřitelným štěstím na desítky nádherných a silných filmových rolí, vás očekává ve sklepení svého kasina. Ukáže vám, že není o co stát. On je totiž zatracený Bůh štěstěny. Má ten DAR. Stačí letmý dotyk a vaše štěstí přejde na něj. A s každým dalším člověkem, kterého zabije při ruské ruletě, je jeho štěstí ještě větší. Je nejšťastnějším člověkem na celém světě. A je sám. Vždycky byl. Už čeká v životě jen na jedno. Při každém dalším pohledu do hlavně revolveru doufá, že tentokrát už...  Intacto je trochu mysteriózní, hodně smutné a pro mne i velmi osobní.  [starý komentář zde]        ()

Související novinky

Hledá se režisér!

Hledá se režisér!

18.02.2011

Pro remake Vrány, komiksovou adaptaci Preacher a DiCapriovo finanční drama z Wall Street. Máte zájem? Bohužel, hollywoodská studia momentálně vyjednávají s poněkud zvučnějšími jmény ;-). Pojďme… (více)

Reklama

Reklama