Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pouliční nepokoje, všudypřítomná policejní korupce a nechvalně proslulé války gangů. V takovém prostředí se odehrává syrový a nemilosrdný příběh o policajtovi a bývalém členovi gangu v jedné osobě, který se teď musí během jediného dne rozhodnout mezi svým svědomím a loajalitou. Armando Sancho (Clifton Collins, Jr.) byl v pouhých 28 letech naverbován do tajné jednotky policejního oddělení v Los Angeles, aby pomohl v boji se zákeřnými gangy. Své zkušenosti ze života na ulici teď využívá proti těm, které přísahal ochraňovat. Se svým parťákem Salimem Adelem (Cuba Gooding, Jr.) udržují pořádek v ulicích Los Angeles jediným způsobem, který znají - silou. Ale není nic nebezpečnějšího než gangster s odznakem. A když se tihle dva dostanou pod palbu, jen jeden z toho vyjde živý. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (47)

bogomira 

všechny recenze uživatele

Scéna s ruskou ruletou je vážně něco. U mě přihodila jednu hvězdu v hodnocení. Do tý doby to sice slušně svištělo kupředu, ale bylo to dost zmatený a člověk má honičku, aby stíhal všechny souvislosti. Collinse juniora už jsem viděl, ale tentokrát se mi konečně dostal do zornýho pole. Na toho kluka bacha! ()

choze 

všechny recenze uživatele

Podobnej model jako ayeroviny, hlavně Temný stín nad L.A. - dva povahově rozdílný poldy pohybující se mezi gangy v L.A. čeká jejich den D... Tváří se to sice osudově, ale nějak to úplně nefunguje, i když snaha byla a nechybí tradiční žánrový motivy a propriety. Collins jako traumatizovanej polda hledající vykoupení je výbornej, Gooding si užívá svýho poldu zábavně šikanujícího civily a záda jim jistí pár dalších známých a výrazných xichtů (David, Hauser, LaSardo). ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Ryan Beveridge: 1. Chump - Oh-No ,2. Heavy Artillery - Classified ,3. Hemlock Boogie - Phonosapiens ,4. Chops & Thangs - The Beat Conductor ,5. Street Life - C-Bo ,6. Gangsta Pimpin' - West Coast Mafia Gang ,7. Como Las Noticias - Loyalty & Honor ,8. Massacre - The Dwarves ,9. Nocturnal Plants - Bluebird ,10. Future Burn - Bluebird ,11. I'll Remember You - Andy Williams ,12. Badass Salim ,13. Evidence Locker A.K.A. Candy Store ,14. Last Morning ,15. Salim Gives Splodge the Low Down ,16. Rita Approaches Salim ,17. Drive to Baine's ,18. Hair of the Dog ,19. Visit the Families Montage ,20. Sancho is Pissed ,21. Drive to Evidence Locker ,22. Rolando's Crib ,23. It's Never Over , ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Špína dominuje ve dvou sférách. Zvolením prostředí špinavého L.A. se všemi jeho zákoutími a věčným slangem „fuck“ či „motherfucker“, díky čemuž má blízko k Davidu Ayerovi (Training Day, Drsné časy a naposled Street Kings) a obsazením hlavní dvojice. Cuba Gooding Jr. podává výkon o něco slabší než Denzel Washington, jinak k němu ale nemá daleko, skutečným tahounem je však Clifton Collins Jr., který dokazuje, že i poslední zbytky dobrosrdečnosti můžou ve víru korupce snadno vymizet, ačkoliv zde náznak dobra spíš značí slabost a strach než opravdové výčitky. O to více zamrzí, že na scénář byl dán poloviční důraz. Rozjezd je fajn a film si volí zajímavá témata („přátelství“ mezi zkorumpovanými policisty), ty bohužel vinou nezkušenosti či nedostatečnému rozvinutí nevyzní tak jak by si zasloužily. Příběh se navíc kvůli skákání mezi liniemi jeví mnohem zmatenější než ve skutečnosti je. Škoda promarněného potenciálu, který je navíc dovršen divným koncem, jenž spadá do jiného žánru. Velmi podobné Drsné časy jsou na tom ve všech směrech o mnoho lépe. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Armando Sancho (Clifton Collins Jr.) byl v pouhých 28 letech naverbován do tajné jednotky policejního oddělení v Los Angeles, aby pomohl v boji se zákeřnými gangy. Své zkušenosti ze života na ulici teď využívá proti těm, které přísahal ochraňovat. Se svým parťákem Salimem Adelem (Cuba Gooding Jr.) udržují pořádek v ulicích Los Angeles........ Hudba : Ryan Beveridge. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Režisér Chris Fisher chtěl město Los Angeles ukázat jako suché, pusté místo, jenže zrovna během natáčení, které se konalo na počátku roku 2005, zásahlo L.A. jedno z nejdeštivějších období v jeho historii. (Dr Lizal)
  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 280krát, což je 2,88krát za 1 minutu. (Dixxx)
  • V jedné scéně hrají drogoví dealeři konzolovou hru „Grand Theft Auto: San Andreas“. Představitel Sancha herec Clifton Collins Jr. v této hře namluvil jednu z hlavních postav. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama