Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šesťdesiat rokov pred narodením Krista Gália trpí vojnami a ustavičnými nájazdmi kočovných národov. Svedkom vraždy Kráľa Celltilla je jeho syn Vercingétorix (CHRISTOPHER LAMBERT), ktorý prisahá pomstu. Ukryje sa hlboko v lesoch a pod vedením druidského veľkňaza sa naučí ovládať bojové umenia tajomných Druidov. Až potom sa vráti k svojmu národu, aby ho zjednotil a zavŕšil tak svoju pomstu. Zistí však, že ho čaká oveľa silnejší nepriateľ - légie Rimanov. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (71)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Ten, kdo nevěří, že lze splácat Statečné srdce a dobrosrdečného Asterixe do jediné filmové podoby, nechť si tenhle snímek ihned pustí. Druhá taková možnost se (pevně doufám) dozajista hned tak neobjeví... ()

Isherwood odpad!

všechny recenze uživatele

Zoufalost, ubohost, kýčovost, trapnost... 20 minut před koncem jsem tuto samovolnou torturu ukončil. Christopher Lambert v nevyhrabatelném bahně filmové břečky... smutné! ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Vizuálně pestrobarevné, scénáristicky naopak bezbarvé a herecky tak nějak černobílé. Jinak to zkrátka neumím popsat. Je to docela chabý pokus o historický snímek, ale v porovnání s tím, v čem se Christopher Lambert vyskytoval v posledních cca 10 letech, tak je tohle vážně skvost. ()

Faidra odpad!

všechny recenze uživatele

Vás, kteří jste viděli Lamberta v Tarzanovi, Sydowa v Sedmé pečeti a Brandauera v Mefistovi, zapřísahám, nedívejte se na to, nadosmrti si o nich zkazíte mínění! A vás, kteří jste uvedené filmy neviděli, prosím ve vašem vlastním zájmu o totéž. ()

Phobia

všechny recenze uživatele

Četla jsem v programu "Král Gayů"... a jak tak koukám na zdejší hodnocení a komentáře, o přehlédnutí vlastně nešlo. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Tohle si Vercingetorix nezasloužil...jeho hrdinství u Alesie mu přineslo smrt těla i smrt filmovovu. STOP přebírání slavných historických jmen do těchto slátanců! ()

misterz odpad!

všechny recenze uživatele

Nikdy v živote som nevidel horší "historický" film. Ťažko povedať, možno je toto aj najhorší film vôbec, a to som zarátal aj Piraňu 3DD. Od tejto vracačky sa mi definitívne zhnusil Christopher Lambert, dokonca až tak, že už nikdy nebudem schopný pozrieť si od neho nejaký film. Proste tomuto poviem odvykačka. 6-roční herci zo škôlkárskeho hereckého krúžku by podali lepší výkon. Scenár a réžiu ani hodnotiť nebudem, radšej budem počúvať prd vo vetre. Absolútna škoda času a peňazí. Vlastne to je od tvorcov voči divákom krádež, radšej som si mal kúpiť leporelo a celý deň pozerať obrázky pre deti, to by bola zmysluplnejšia činnosť ako pozerať na takúto kolosálnu hlúposť. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Christopher Lambert už se dávno zabydlel v béčkových vodách kinematografie. Dokonce se mu tam tak zalíbilo, že v jeho filmografii nalezneme historický spektákl Král Galů tvářící se smrtelně vážně a v koutku duše dělající si i nějaké ty ambice na lepší filmové zítřky, když už nic jiného. A tak tenhle film nepostrádá až parodické sekvence, pochopitelně nechtěné, a směšný Lambertův vzhled už to jenom doladil. Občas je k vidění slušně natočený souboj nebo bitka, ale jinak je to takové odfláklé, ale na odpad to není, protože jsem se ani trochu nenudil. Určitě jsem viděl mnohem horší filmy. ()

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Když jsem uviděl, že Lammbert točí Vercingetorixe bláhově(a po zhlédnutí upoutávky) sem se domníval, že půjde o evropský velkofilm. Když se však ukázalo na Imdb hodnocení diváku(2.7), pořád jsem doufal že to nebude tak hrozný a bylo to ještě horší.Hned první scéna mi přišla velmi srandovní(druidové se motají v kruhu). Hudba je hraná otřesnými syntezátori, i když motivy nejsou špatný. Choreografie bojových scén je ubohá a jediný rozdíl mezi pochody vojsk(stejná skvrna) je v tom, že galové jsou modří a římané červení. Je evidentní nedostatek pěnez(natáčelo se v Bulharsku), krajina je pěkná a kamera se to snaží prodat(úspěšně), válečníky z obou stran hrají bulharští vojáci(je vidět, že umějí mašírovat). Pochod legionářů vypadá pěkně pokud si nevšimnete, že jde často o stejný záběr natočený akorát v jiném úhlu(jednomu legionářovi drncne kopí). Scénář je dost děravý(v podstatě se nic nedozvíte), což u autorů dost překvapí a režisér nemá skušenosti(teprve čtvrtý film) sic je zkušený producent. Herci se snaží seč můžou(nejlépe dopadá Brandauer) a je mi jich líto, že musí v něčem podobném hrát. Ono to asi na papíře vypadalo mnohem lépe, rozpočet cca 15 mil. dolarů, zkušení scénáristé a producent, který si sedna na řežisérskou stoličku. Je opravdu smutné sledovat jak můj oblíbený žánr dostavá velice slabá přírůstek. Snad příště. ()

klerik

všechny recenze uživatele

Riadna haluz. Ten Lamabert! Tá hudba! Tá kamera! Tá výprava! Žeby sugestívna výpoveď génia, ktorá ovplyvní ďalšie tisícročie? :) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Skoda, tak vyborne tema a takhle nudne a zmatene zpracovane. To se skutecne casto nevidi. Amatersky filmecek, kde musite velmi zatnout zuby, abyste jej dokoukali. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Četl jsem knížku, podle který to bylo natočený, takže jsem byl docel zvědavej a upřímně řečeno nečekal jsem větší zázrak, ale něco tak příšernýho jsem si ani nepředstavoval. A přitom když vezmu výpravu, obsazení a slušně zvládnutý kostýmy, tak to mohlo bejt výborný. Bohužel z toho vzešel neskutečnej paskvil, kterýmu dam hvězdičku jen za to, že jsem se polovinu filmu chechtal. ()

Lacike odpad!

všechny recenze uživatele

Na doporučenie, že je to vraj lepšie ako nový Ján Žižka, som si to po rokov pustil znova a to bolo teda peklo. Natočiť Asterixa ako seriózny krvavý historický film bol veľmi zlý nápad. Naviac pod taktovkou totálneho packala. Dejovo to vôbec nefunguje. Vývoj postáv nulový, herci nemajú čo hrať, dialógy jak z google translatora, proste hrôza. A bitky? V nich sa evidentne inšpirovali u Statočného srdca. Určitý solídny rozpočet na tom vidno. Sú tu hromadné scény rôznych armád. Ale len chodia zľava doprava a sprava doľava. Dlhé minúty a minúty. Proste sa len zmätene preskupujú a potom sa dve-tri minútky niekto nezmyselne a chaoticky s niekym mydlí. Choreografia žiadna. Chudáci asi improvizovali na mieste. Záver filmu je tiež taký nemastný neslaný. K rozhodnej bitke nedôjde a tentoraz to celkom naserie. Uvažoval som o jednej hviezdičke za parochne. To je niečo neuveriteľné. Postavy si v jednu chvíľu doberajú škótov za tie ich modro namaľované ksichty, ale to čo tu celý film nosia na hlave tí herci je strašne komické. Tie ich parochne si žili vlastným životom a v jednu chvíľu som mal pocit, že tie parochne vykríknu legendárne: svobodááá. Vďaka tomu je film miestami celkom vtipný. Ale zabavia sa na tom fakt len milovníci trashu. 1/10. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Historický příběh velkého válečníka, který se rozhodl sjednotit galské kmeny v boji proti Římanům. Hudba - Pierre Charvet. Kamera - Plamen Somov. Námět - Anne de Leseleuc. Scénář - Norman Spinrad. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Historický videoepos, ktorý má vďaka tomu aj náležitý rozpočet, herecký prejav a réžiu s nulovou invenciou. Raz a dosť. ()

Lokutus odpad!

všechny recenze uživatele

Co jiného čekat od Lamberta než totální břečku? Tahle byla ještě relativně velmi zábavná - bohužel však zjevně nechtěně - jak jinak může dopadnout koprodučkní pokus snažící se s velmi omezenými prostředky (a tentokrát skutečně extrémně dementním a směšným scénářem plným úžasných hlášek) natočit film pojednávající o římském obléhání Galie? Velmi chabý a směšný mix snažící se (marně) se třeba jen na vteřinu přiblížit Statečnému srdci, připomíná mnohem spíš parodii na hraného Asterixe - všude běhá samý X, 50 letý Lambert s knírem a příčesem je vážně k popukání a stejný jelito jako obvykle. Hudba velmi marně vykrádá Hornera ze všech sil. A i když to je velmi překvapující nakonec nechybí ani Druid... jen na ten zázračný lekvar a moment, kdy si Lambert nabarví ksicht na modro jsem neměl trpělivost u takovýhle břečky čekat :) ()

Reklama

Reklama