Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šesťdesiat rokov pred narodením Krista Gália trpí vojnami a ustavičnými nájazdmi kočovných národov. Svedkom vraždy Kráľa Celltilla je jeho syn Vercingétorix (CHRISTOPHER LAMBERT), ktorý prisahá pomstu. Ukryje sa hlboko v lesoch a pod vedením druidského veľkňaza sa naučí ovládať bojové umenia tajomných Druidov. Až potom sa vráti k svojmu národu, aby ho zjednotil a zavŕšil tak svoju pomstu. Zistí však, že ho čaká oveľa silnejší nepriateľ - légie Rimanov. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (71)

kingik 

všechny recenze uživatele

Christopher Lambert už se dávno zabydlel v béčkových vodách kinematografie. Dokonce se mu tam tak zalíbilo, že v jeho filmografii nalezneme historický spektákl Král Galů tvářící se smrtelně vážně a v koutku duše dělající si i nějaké ty ambice na lepší filmové zítřky, když už nic jiného. A tak tenhle film nepostrádá až parodické sekvence, pochopitelně nechtěné, a směšný Lambertův vzhled už to jenom doladil. Občas je k vidění slušně natočený souboj nebo bitka, ale jinak je to takové odfláklé, ale na odpad to není, protože jsem se ani trochu nenudil. Určitě jsem viděl mnohem horší filmy. ()

Lokutus odpad!

všechny recenze uživatele

Co jiného čekat od Lamberta než totální břečku? Tahle byla ještě relativně velmi zábavná - bohužel však zjevně nechtěně - jak jinak může dopadnout koprodučkní pokus snažící se s velmi omezenými prostředky (a tentokrát skutečně extrémně dementním a směšným scénářem plným úžasných hlášek) natočit film pojednávající o římském obléhání Galie? Velmi chabý a směšný mix snažící se (marně) se třeba jen na vteřinu přiblížit Statečnému srdci, připomíná mnohem spíš parodii na hraného Asterixe - všude běhá samý X, 50 letý Lambert s knírem a příčesem je vážně k popukání a stejný jelito jako obvykle. Hudba velmi marně vykrádá Hornera ze všech sil. A i když to je velmi překvapující nakonec nechybí ani Druid... jen na ten zázračný lekvar a moment, kdy si Lambert nabarví ksicht na modro jsem neměl trpělivost u takovýhle břečky čekat :) ()

Reklama

bukowski83 odpad!

všechny recenze uživatele

Naprostá šílenost, kterou nepochopíte, ani já ji nepochopil - teď nemluvím o náročnosti filmu, ale o tom jak to někdo mohl vůbec natočit. Jestli chcete vidět jak dopadne dílko, které dokáže stvořit parta filmařů v knihovně, při četbě učebnice dějepisu a nad lahví absinthu, tak neváhejte a vrhněte se na tento skvost! ()

Eristt odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl zážitek. Nekontrolované záchvaty smíchu mě chytaly každý druhý okamžik. Nemá cenu rozepisovat šílenou kameru, neuvěřitelně vtipné "drsné" záběry na hlavní hrdiny podkreslené cool hudbou (která se tam ovšem vůbec nehodí). Co ale musím, je vyzdvihnout záběry válečné vřavy. Protože ta je naprosto nepopsatelná. Doslova. Ona tam vlastně žádná nebyla. Armády pochodovaly, pochodovaly a pochodovaly. Následovaly nějaká vata mezi záběrů (většinou šípy, kouř popřípadě oštěpy), střih a ... záběr na mrtvoly. A ty kostýmy...a hlavní hrdina...a...no prostě se na to nedívejte. ()

Alboin 

všechny recenze uživatele

Mizerný film, ktorý má však jedno veľké plus pre mňa, a to prierez keltskou kultúrou. Prvú hodinu som mal ešte dobrý pocit z pozerania a žasol som nad všetkými detailami, ktorými sa chcelo tvorcom zaoberať, pri príprave kostýmov a kulís. Je tam zobrazené prakticky všetko čo priniesli archeologické výskumy do roku 1995. Niektoré veci nezodpovedali danému obdobiu, ale to si obyčajný divák ani nevšimne. Škoda, že sa dbalo len na výzor filmu a nie na jeho dej, pretože to mohlo byť naozaj veľdielo. Zaujímavé je, že sa tvorcovia nechali inšpirovať aj umeleckými dielami maliarov. Najlepšie to vidieť na konci, keď Vercingetorix skladá zbrane k nohám Cézarovi, podobne ako na obraze Lionela Royera. Po miernom utrpení dávam tri, a to najmä vďaka mojej keltofílii. P.S.: Rhia je najvernejšou postavou z filmu. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama