Reklama

Reklama

Dva klobouky

  • Česko Billy - Dva klobouky (více)
Trailer

Dva jsou víc než jeden. Dvojice psanců na útěku čelí zákonu, indiánské přesile i vyprahlé pustině... Skotský pistolník Deans a indiánský míšenec Billy jsou štvanci, na jejichž hlavu je vypsaná vysoká odměna. Po nevydařené bankovní loupeži jim je v patách nezlomný strážce zákona Gifford. Ten sice dokáže zajmout mladého Billyho, jeho opatrovník Deans ho ale vzápětí osvobodí. Vydávají se na útěk do Mexika, ale Deans je postřelený. Dvojice uprchlíků je o krok napřed, ale šerif touží získat jejich hlavu za každou cenu. Začíná zběsilý hon ve vyprahlé horské pustině, kde navíc hrozí další nebezpečí v podobě krvelačných indiánů. Cesta za svobodou se mění v boj o holý život... Komorní americký western je zajímavý tím, že hlavními hrdiny jsou bandité, kteří si však dokáží získat divácké sympatie. Naopak strážce zákona ve své zaslepené touze po spravedlnosti působí jako velmi rozporuplná postava. Ústřední dvojici psanců ztvárnili Gregory Peck a Desi Arnaz Jr. (Česká televize)

(více)

Recenze (28)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Zajímavý western, který zaujme svoji atmosférou, poměrně komorní, kdy jde o příběh odehrávající se mezi třemi postavami, kterým v různých pasážích snímku přibývají a naopak poté ubývají další tři až čtyři vedlejší postavy. Ted Kotcheff je zkušený režisér poměrně drastických filmů staré školy, tudíž i Dva klobouky dovedou mile překvapit v násilných scénách, ale také těch romantičtějších. Gregory Peck je tradičně skvělý ve své roli a i díky němu mohu s klidným svědomím hodnotit nadprůměrně. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nezáživně nudný western. Sice má snahu zaujmout neotřelým prostředím, ale hlavní dva hrdinové se v něm tak nějak potácí od deseti k pěti. No a i když to jsou outsideři, kteří by Vám měli přirůst k bránici, vlastně Vám jsou spíš jedno. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Komorní uměřený western s tématem přátelství dvou outsiderů na špatné straně zákona. Nejedná se o žádné veledílo, ale každopádně jde o celkem sympatický snímek, v němž podává Gregory Peck milý výkon a k zahození není ani jeho sekundant Desi Arnaz Jr. Romantická zápletka filmu prospívá a něžné Sian Barbaře Allen to moc sluší. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Nevýrazný lehce podprůměrný western s Gregory Peckem v roli skotského pistolníka lupiče Deanse, který spolu se svým parťákem mladým míšencem prchá před krutým šerifem. Nejprve Deans vysvobodí zajatého míšence, který se pak postará o svého zraněného partnera. Film má dosti ospalé tempo, ale příjemnou atmosféru a některé zajímavé momenty, jako např. romanci míšence a týrané ženy, nebo osudové setkání s indiány. Western byl natočen v Izraeli jako první americký western vůbec. "Nevím, kdo byl můj otec kromě toho, že byl bílý. Máma o něm moc nevěděla kromě toho, že byl někdo důležitý. Říkala, že měl v pokoji dva klobouky - jeden na všední den a jeden sváteční." Ukázka: http://www.youtube.com/watch?v=9ZdT4vQ5NAg ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Dobrý western se dvěma sympatickými ústředními hrdiny, kteří jsou vlastně záporáky filmu.. a jak to s nimi dopadne...?!! (Ne)očekávaně.. :-) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Už za to, že viete o existencií tohto western filmu si môžete zatlieskať, pretože drvivá väčšina ľudí o ňom nikdy nepočula. Nebyť toho, že v ňom hrá Jack Warden, tak by som sa k nemu ani ja nedostal. Ale o nič by som neprišiel. Film nedosahuje ani priemeru, je lacný, nudný a zdĺhavý. Nesympatické postavy a nikomu nedržíte palce. Strieľa a málo a hudba tam nie je žiadna, ak nepočítame typické westernové tóny. Pointu filmu sa nedozviete, neviete o čo tam išlo. Film ako tak vyzdvihuje herecké eso Gregory Pack ale to nestačí. Chýba tu pekné dievča na oživenie a charizmatický hlavný hrdina, ktorý každému rozbije hubu. Nie je to úplná katastrofa, ale väčšinu filmu sa budete nudiť. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Pěkný western respektující všechna pravidla žánru. Jednoduchý klasický příběh o přátelství vzniklém mezi štvanci. Pěkná rovina je ta, která sleduje dva ne zrovna nesympatické pronásledovatele, kteří z pohledů svými pravidly slepých očí nedokáží pochopit, že i zločinci mohou mít a ctít morální kredit. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Gregory Peck na stará kolena jako bandita? Tak pochopitelně, že jeho dobré srdce se protluče a vyklube se charakter. Jack Warden ve výborné roli nemilosrdného lovce hlav. Pěkné scenérie, solidní dabing studia Bαr 2010. ()

Historik 

všechny recenze uživatele

Příjemně jiný western, než na jaké jsme zvyklí. Už podle počtu vystupujících postav velmi komorní, s netypickými hrdiny, originálním příběhem. Nevzrušivé dílo, u jehož sledování jsem byl celou dobu zvědavý, jak to dopadne. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vacsinou westerny v 70s  minuleho storocia boli spatne, no tuna Gregory peck to udrzuje nad dnom zumpy takze slusny priemer  67 % ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Baladický příběh dvou antihrdinů na útěku s šerifem v zádech. Plytký děj a pomalé tempo bez napětí dělají z tohohle westernu nezáživnou podívanou. Dobrá atmosféra, příjemná hudba a zajímavé charaktery postav. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo fakt dobře, ale od chvíle, kdy byl Peck postřelenej a začalo prchání, tak tempo zmizelo a byla to prostě nuda. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Dvojice banditů - starý běloch a mladý indián prchají prérií před umanutým šerifem. Je to docela komorní, pomalý a utahaný western, kde se většinu filmu nic moc neděje a SPOILER hlavní hrdina na konci zařve KONEC SPOILERu. Na druhé straně - obklíčení pod vozem v prérii je napínavé, mladý indián je celkem sympaťák a jeho nečekaná romance s mladou nešťastnou ženou byla pěkná. A Gregory Peck ve svém posledním westernu jako starý, zarostlý pistolník snící o Kalifornii a něčem zeleném to táhne. Takže se to vydrápalo na 3* s tím že za pár hodin si nejspíše ale nebudu pamatovat o čem to bylo. ()

WesternMan 

všechny recenze uživatele

Komorní western, se skvělým G. Peckem o přátelství dvou zlodějíčků kteří jsou čestnější než zástupci zákona jež jsou jim stále v patách. Film má pomalejší tempo ale zároveň je napínavý, sem tam s násilnými scénami a romantickou odbočkou. Po celou dobu sledování mě bavila zajímavá atmosféra, a charaktery hlavních hrdinů, také filmová hudba se k tomuto snímku velice hodila. Celkově tak 70% ()

reich 

všechny recenze uživatele

Gregory Peck a Desi Arnasz Jr. jako dva psanci, kteří se chtějí dostat do Mexika, ale je jim v patách neúnavný Jack Warden jako Sheriff Gifford. Film by nabízel unikátní příběh, kdyby byl lépe zpracovaný. Vlastně hlavní roli má zde spíše Arnasz Jr., než Peck, který je vlastně takový dosti nevýrazný. Do toho Warden a jeho rasistický pohled na svět diváka rozčiluje a je zde vlastně ten hlavní záporák. Bohužel obrovská škoda, že to není pojato jinak a to sice tak, že Peck by byl ten špatný... Bohužel film je na jedno shlédnutí a více ne 50% ()

Reklama

Reklama