Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když se Prcek narodil, odložila ho matka před jedním domem, aby se ho ujali dobří lidé. Dobře věděla, co dělá. Než chlapec oslavil sedmé narozeniny, zbavily se ho stejným nebo velmi podobným způsobem různé laskavé a po dítěti toužící rodiny ještě třicetkrát. Žádná nebyla natolik silná a odolná, aby s ním vydržela pod jednou střechou. Není divu, že se nakonec ocitl v sirotčinci, kde jsou na něj krátcí psychologové i jeptišky. Přestože jeho naděje, že se najde další ochotná rodina, je mizivá, zázrak se přece jen stane. Jsou to manželé Healyovi, kteří chtějí adoptovat dítě a uvěří "výhodným podmínkám", za nichž bude adoptován právě Prcek. Jakmile si ho odvezou, v sirotčinci propukne veselí, novým rodičům však netrvá dlouho, než pochopí, že život s Prckem bude nepřetržitá řada pohrom. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Nedá sa mi než neporovnať tento film s Denisom (mám na mysli toho filmového). O oboch prípadoch ide problémové decká, ale tu je to jeden nevychovaný parchant, ktorého by som kopal do prdele, kým by nezačal poslúchať. Namám rád malých drzých hajzlíkov. Prcek na seba strháva veškerú pozornosť a s prehľadom ruší akýkoľvek náznak inteligentného vtipu. Od prvej scénky som sa stal proti nemu zaujatý. ()

tron 

všechny recenze uživatele

V prvej polovici 9O. rokov boli obľúbené rodinné filmy s nezbednými chlapcami. Odpálil to (až na Mesiac) pochopiteľne Macaulay Culkin v trhákoch Sám doma 1 a 2 (1990 a 1992) a následne sa na scéne zjavil Postrach Denis (1993) s Walterom Matthauom a samozrejme Masonom Gamlbeom. V r. 1990 sa na trhu zjavil Ten chlapec je postrach s dnes už dávno zabudnutým Michaelom Oliverom v titulnej úlohe, ktorý sa zjavil aj v dvojke, ktorá prišla len o rok neskôr (a 1993 pribudla trojka). Jednotka dokázala, aké populárne sú takto ladené snímky, keď pri skromnom rozpočte 11 miliónov celosvetovo zarobila 72. Film je to však vo výsledku veľmi zvláštny. Dokonca zvolím odvážne slová a poviem, že z neho nemám dobrý pocit. Oficiálne máme dočinenia s rodinnou komédiou, ale osobne by som toto čudo žiadnemu dieťaťu zrejme pozrieť nedal. Ústredný hrdina je skôr antagonista a ak by sa ukázalo, že je to potomok satana a na konci by svojich spolužiakov polial benzínom a zaživa upálil, ani by ma to príliš neprekvapilo. Vlastne ma prekvapilo, že sa o skončilo happyendom. Jasné, JE to rodinná komédia, ale na viacerých miestach sa staneme svedkami okamihov, ktoré sú divné, zvláštne, WTF a kuriózne, nie vyložene komediálne, prípadne ako z grotesky (činka, pád zo schodov), prípadne ako z Mikeyho – dieťaťa zločinu. Ten prišiel na trh o dva roky neskôr a mám podozrenie, že jeho tvorcovia ho napísali a natočili po tom, čo videli dnešný film a sami si uvedomili, ako blízko má k mrazivému trileru (všetko so „strýkom“). Miestami som bez irónie mal pocit, že ak by sa niektoré scény mierne upravili, stal by sa z (kvázi) komédie horor. Samotné postavy sú nesmierne amorálne, adoptívne dieťa chcú posunúť pri prvej príležitosti preč ako spotrebič, ktorý sa im nepáči, manželky sa správajú ako štetky a otcovia sú skorumpovaní zmrdi uprednostniaci moc pred vlastnými synmi. Možno som konzervatívny, ale toto by sa podľa mňa v rodinnej detskej komédii objavovať nemuselo. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Hrozné. Univerzální pohled na problémové dítě, který za 81 minut nezašel nikam daleko ani hlouběji, se špatnými vtipy. Takové cvičení studia, které natočilo neuvěřitelný zmatek. Ale nějaké hlášky mě pobavily jako třeba "jsi jasné úvěrové riziko". V dnešní době má film nepříjemnou konotaci s rozšířením ADHD u dětí. V době natočení filmu se ukrývalo pod souhrným názvem LMD, tedy lehké mozkové disfunkce. Byl to kompromisní pojem, pod kterým se skrývala porucha pozornosti, hyperaktivita, pohybová motorická neobratnost, specifické poruchy učení. Tedy potíže, které nesouvisí s intelektem. Nejčastěji se setkáváme s ADHD, což je porucha pozornosti, hyperaktivita a impulzivita. V 50.-60.letech se uvádělo, že ve třídě se 30-40 účastníky jsou tři děti, které vyžadují péči dětského psychiatra. Z toho vyplývá, že dnes těchto dětí z biologických příčin moc nepřibývá. Určitý nárůst může být daný tím, že si medicína dokáže poradit i při komplikovaných porodech, u dětí s nízkou porodní vahou je riziko vyšší S tohoto úhlu pohledu je třeba se na film dívat. ADHD porucha je spektrální, tedy od potíží mírných až po výrazné. Tyto děti jsou velmi empatické, pokud nemají záchvat vzteku. Silný nárůst je v USA i u nás a ani my důvody neznáme. Ještě k tomu některé dny jsou klidné, jiné na zbláznění.ADHD je dědičná, v některých rodinách se předává diabetes či vysoký krevní tlak, v jiné zase autismus, ADHD či schizofrenie. Z tohoto pohledu je tento film o raubíři z raných devadesátek aktuální. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Šílená kokotina, mě to teda moc vtipný nepřipadalo, všechno bylo strašně přehnaný a ten malej retard Michael Oliver hrál dost uboze, jediný co se mu nemůže upřít je, že měl hnusnou držku, kterou bych mu roztřískal, takže se na toho fakana docela hodil, ale to byl takovej muj sosobní pocit. Tenhle rádoby vtipný film se jenom snaží napodobit takový filmy jako je sám doma a Denis postrah okolí a to se mu zdaleka nepovedlo ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

"Adoptovali jsme Satana!" Sice adoptovali Satana, ale v porovnání s Kevinem (SÁM DOMA), Dennisem (DENNIS - POSTRACH - OKOLÍ) či s Lucií (LUCIE, POSTRACH ULICE) Prcek jasně prohrává. I proto že toho navyváděl mnohem víc než tihle tři dohromady, tak to působí nejen neuvěřitelně, ale hlavně i trapně. Všechny tři zmíněné filmy byly dokonale napsané, promyšlené a hlavně měly nějaké své mantinely. Ovšem co všechno způsobil Prcek a jakým způsobem to vždy udělal, to nezná mezí. Je to prostě debilní hovadina na jedno shlédnutí. [5044. hodnocení, 83. komentář, 51%] ()

Galerie (14)

Zajímavosti (9)

  • Natáčelo se v okolí Dallasu (Texas, USA). (ČSFD.cz)
  • Filmový plakát paroduje plakát k filmu Rodičovství (1989). Oba filmy produkovala společnost Imagine Entertainment. (HappySmile)
  • John Ritter (Ben) a Amy Yasbeck (Flo) se v roce 1999 vzali. (HappySmile)

Reklama

Reklama