Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pensylvánie 1760. Zálesák Jim Smith a jeho black boys pomáhají osídlencům v boji proti zkorumpovaným překupníkům, banditům a indiánům. Zejména bezohledný obchodník Callendar a britský důstojník Swanson provozují špinavé kšefty s indiány. (MacGuffin)

Recenze (6)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Trochu klasický John Wayne, který moc nevyniká, snad jen tím, že indiáni zde nejsou až takoví hajzlové. Zlouni jsou ti bílí a ono to tak prostě je. Jenže je fakt, že zlouni jsou všude, ale nebudeme podporovat stereotypy, že? Jeho postava má zase trochu problémy se ženami, protože poslání je pro něj to nejdůležitější. Trochu otřepané, ale stejně se podařilo přijít se zajímavým příběhem, který má i své vtipné momenty. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Uz len za to, ze Indiani tu nie su krvilacne bestie, ktore permanentne utocia na poctiveho bieleho farmara a jeho rodinu, ktora si postavila dom na zapade USA  : 85 % ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Doba, kde v dobrodružnom filme išla takmer každá akcia ako po masle, zálesáci boli v kurze, skalpovanie prašivých Indiánov za many-many tiež a kde na usadlíkov, ktorí bránili svoje údoličko, boli všetci zvedaví a držali im pästíky. Čo tam po tom, že išli proti vlastnej armáde...neplatilo, kto má argumenty, má aj pravdu, ale pravdu má ten, kto je v presile. Nerozhodovalo rácio, ale mušketa. Fúú, ešteže superoddaná banda Jim Smitha mala muškiet viac. A ako inak, nesmie chýbať nejaká tá komická postava, všedúci, čestný a dobre stavaný hrdina a ženská, ktorá sa mu rada vrhá k nohám. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

HIS EXCELLENCY, GOVERNOR PENN, WILL SEE YOU TOMORROW. THANK YOU!! ..a následně na to John Wayne vrazil se svejma kumpánama dovnitř. Jo jsou tam ty drsný věci co na tom máme rádi, ale je tam ještě hodně toho naivismu a nedotaženosti. Neříkám, že je to špatný film, ale Johnny natočil spousty a spousty lepších. Mladá a krásná Janie je tu spíš na obtíž. Jen bere Smithovy vítr z plachet. Naštěstí se k ní chovají odtažitě po celý film a řeší hlavně chlapácký věci, jako chlast, zabíjení a chlast a pak ještě jednou zabíjení. ()

MacGuffin 

všechny recenze uživatele

Pensylvanie 1760: Zálesák Jim Smith a jeho black boys pomáhají osídlencům v boji proti zkorumpovaným překupníkům, banditům a indiánům. Zejména bezohledný obchodník Callendar a britský důstojník Swanson provozují špinavé kšefty s indiány... ()

Svadbos 

všechny recenze uživatele

Dobrý, nenápadný film. Claire Trevor je báječná, ako dievča, ktoré ide po Waynem. Film je natočený podľa príbehu Neila H. Swansona "The First Rebel." Existuje aj počítačom kolorizovaná verzia. ()

Reklama

Reklama