Reklama

Reklama

VOD (1)

Quirt Evans je legendárny a obávaný pištoľník na Divokom Západe. Zranený sa vylieči na kvakerskom ranči rodiny Worthovcov. Quirt sa teraz musí rozhodnúť, či bude ďalej žiť vo svojom nebezpečnom divokom svete, alebo si vyberie svet, v ktorom žije aj Penelope Worthová... Rozhodne sa pre ranč, ale volanie minulosti je stále silné... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

Svadbos 

všechny recenze uživatele

Potešujúco nenaleštený western, ktorý je ľahko rozpoznateľný od ostatných Wayneových westernov: Gail Russell, so sexy smutnými očami, je jednou z mála westernových hrdiniek, ktorá podniecuje jemnosť a telesné teplo. James Edward Grant, ktorý pracoval na mnohých Wayneových filmoch ako scenárista, je v tomto prípade aj scenárista, aj režisér. Neexceloval vo veľkých objemoch, hoci on má na svedomí klasické Wayneho kroky na stetnutie s ničomníkmi a následnú poslednú prestrelku. Film existuje aj v počítačom kolorizovanej verzii. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Romantická westernová pohádka o tom, kterak láska kvakerské dívky banditu na správnou cestu přivedla. Dívat se na to dalo, ale John Wayne natočil mnoho lepších westernů. Film je z produkce malého studia Republic, takže nelze očekávat nějaký velký rozpočtový western. Jedná se spíše o komornější záležitost. ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrý western se sympatickými hrdiny (mým favoritem je "cynický" doktor) a opravdu vtipnými momenty, např. v okamžiku, kdy si Evansův kumpán poprvé v životě listuje v Bibli a náhodou narazí na starozákonní pasáž plnou zabíjení: "To je fakt dobrá knížka, možná jediná, kterou si v životě přečtu. Proč jsem na ni nenatrefil dřív?" ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Naivní, sentimentální, ale přesto příjemný western s ještě docela mladým Johnem Waynem (bylo mu 40 let v době uvedení filmu). Wane hraje obávaného pistolníka, kterého se po zranění ujala rodina quakerských farmářů a vyléčila mu nejen tělo, ale vlivem jejich krásné dcery i duši. (SPOILER: A pokud nezemřeli, žijí tam spolu šťastně dodnes...) Ukázka: http://www.youtube.com/watch?v=GQbjozfWdSI Film se dočkal v roce 2009 nepříliš dobře hodnoceného televizního remaku. ()

Adiemus 

všechny recenze uživatele

Ach bože. Koho soudného (nebo spíš nesoudného) napadlo nadabovat  Johna Wayna v nejlepších letech Zdeňkem Mahdalem? Jakmile tohoto pána slyším, automaticky mi naskočí vlezlé reklamy na Lidl. Divné, že ostatní role jsou nadabovány jakž takž. Ale popravdě mi připadalo, že sleduji zfilmovaný tuctový rodokaps říznutý červenou knihovnou, tu a tam ozvláštněný snahou o emancipaci půvabné, leč naivní Penelopy v podání Gail Russell. Dost mě pobavilo, když se na povel "Sežeňte honem doktora!" hrne celá rodina o překot do schodů k ložnici, ale nikdo do stáje. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Čerstvě ženatý John Wayne navázal během natáčení důvěrný poměr s Gail Russell. Oba však svůj vztah popírali. Wayneova manželka později prohlásila, že ho za to chtěla zabít. (Terva)

Reklama

Reklama