Reklama

Reklama

Epizody(26)

Obsahy(1)

V roce 2031 již Zemi nevládnou příslušníci lidského pokolení, nýbrž přerostlému hmyzu podobná stvoření zvaná Blue. V troskách měst a v odlehlých oblastech se stále místy ukrývají živořící skupinky lidí, ovšem hlavním útočistěm druhu Homo sapiens sapiens se stala vesmírná stanice Druhá Země. Ze stanice jsou na Zemi pravidelně vysílány vojenské jednotky, jejichž úkolem je dopravit zpět tzv. „spáče“ (Sleepers), tedy osoby, které byly na záčátku století kvůli nevyléčitelné nemoci uvedeny do stavu hibernace. Jedním ze spáčů je i mladík Judži Kaidó a v jednotce, která má zajistit také jeho přepravu, je rovněž blonďatá Marlene Angel. Začíná jejich boj o přežití. (yenn)

(více)

Recenze (16)

Oneiros 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jedno z nejlepších anime, jaké jsem kdy měl tu čest vidět. První polovina seriálu se diametrálně liší od té druhé asi tak, jako se první díl Matrixu liší od zbytku série. Přechod je sice silně znatelný, nicméně napětí a hromada otázek vás ženou dál skvělým příběhem, který po hlubším zamyšlení dává navzdory tvrzením zlých jazyků docela smysl. Nečekejte nonstop hardcore akci nebo snad ekologické vyznění filmů jako Den poté. Čekejte zhruba deset hodin dobrého anime, deus ex machině navzdory. ()

cogi 

všechny recenze uživatele

Jak tady někdo píše, tak je asi potřeba vydržet a počkat, až se seriál rozjede. Já jsem bohužel nemohla vydržet, dějová linie není špatná, by se mi i líbila, ale nedošla jsem prostě na chuť zpracování a ani postavy mi nepřirostly k srdci, moje vůle byla slabší než síla zatnout zuby a kostrbatý začátek přežit ()

Reklama

Ceres 

všechny recenze uživatele

Mecha anime mám rád, tohle je sice staršího data, ale alespoň vykazovalo kvalitu. První polovina, resp. do přesunutí se na tzv. Druhou Zemi, mě to velmi bavilo, ale poté už mě to tak nenadchnulo. Celkově jde o dobrou oddychovku, která si zaslouží nadprůměrné hodnocení, ale top titulům se rovnat nemůže. Poctivých 65% ()

yenn 

všechny recenze uživatele

Téměř celá první polovina Blue Gender je pastvou pro milovníka postapokalyptického prostředí. Několika klišé a nelogičnostem (hlavně v soubojích) se sice nevyhne, ovšem to je vynahrazeno úžasnou atmosférou. Rozbořená velkoměsta, přesila Blue a jejich nečekané útoky, beznaděj... To vše doplněno odpovídajícím hudebně-ruchovým podkresem, mlask! Dále už to tak valné bohužel není. SPOILERY: Předně se změní ráz seriálu a není to změna k lepšímu. Pobyt na vesmírné stanici sice má své světlé momenty, ovšem celkově nic moc zajímavého či překvapivého nepřináší. Horší je, že na vesmírné stanici se začne též vysvětlovat, a v této souvislosti mě napadají především přívlastky jako „hloupý“ nebo „přitažený za vlasy“. Že se Blue vyvinuli z laboratorních zvířat, bych byl ochoten přijmout, i když je poněkud zvláštní, že nabyli hmyzoidní podobu. Za skutečně přehnané ovšem považuji, že od počátku jejich vývoje do ovládnutí planety uběhlo pouhých cca třicet let. A aby toho nebylo málo, Blue na lidstvo prý „poslala“ sama Země, aby se té lidské verbeže zbavila. WTF?! Jistě, nebudeme-li se k zelené, ne modré planetě chovat rozumně, doplatíme na to, ono „doplacení“ však určitě nebude mít podobu armády přerostlých šestinožčů. KONEC SPOILERŮ. Vůči přihlouplým vysvětlením jsem poměrně rezistentní (srážím za ně bod a ve výsledku jednu hvězdu), ovšem dovedu si představit, že někomu mohou zkazit dojem z celého seriálu výrazně více. Co se postav týče, větší (a věrohodný) vývoj proběhne (vcelku dle očekávání) jen u Judžiho a Marlene. Jejich věrohodnost narušují snad jen dva momenty, kdy je v zájmu zachování mravní čistoty autoři nutí zachovat se nepřirozeně. 6+/10 ()

Herrydos 

všechny recenze uživatele

Pro tohle anime mám prostě slabost bylo totiž moje první které sme sledoval od začátku do konce sice v útlém věku mě spíše zajímala ta brutalita než nějaký ten příběh ale nesmazatelně se mi vryl do paměti. A tak po x letech když se mi to dostalo do spárů na DVD sem nemohl jinak než si tento skvost připomenout a musím říct že zub času zde nenapáchal žádnou škodu a nyní mohu plně docenit skvělí příběh který sice má pár vad (hlavně ten konec) a naprosto odzbrojující hudbu pro každého milovníka Japonské anime povinnost ! ()

Galerie (36)

Reklama

Reklama