Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jimmy má styl, slabost pro ženy a skvělou anglickou výslovnost. Podlehne svodům stylové Pooji a slíbí, že bude učit angličtinu jejího šéfa. Tím je obávaný mafián Bhaiyyaji, který má styl a velký balík peněz, jenž mu Jimmy s Pooji zákeřně ukradou. Na jejich stopu je nasazen zmatkářský gangster Bachchan, jemuž však nechybí dobrá muška a hlavně styl. Lze vůbec předvídat co se stane, až se tihle čtyři nakonec někde sejdou pohromadě? Jisté je jen to, že se to neobejde bez spousty akce. A bude to stylové. (Niktorius)

(více)

Recenze (6)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Co by byl život bez trochy stylu? ____________Někdy je zajímavé sledovat, jak se obsahově i kvalitativně podobné snímky setkávají vinou různých vedlejších vlivů s diametrálně odlišným přijetím. Zábavné, hyperbolicky stylizované, ale nepříliš inteligentní pastiše amerických trháků jako Dhoom 2 nebo Race plnily indická kina k prasknutí, ovšem podobně pojatý Tashan bůhvíproč propadl. ____________Mizerné výdělky by se ještě daly objasnit nešťastným načasováním premiéry, která se trefila do období zuřivých sporů mezi bollywoodskými producenty a vlastníky velkých multiplexových sítí, ale pro nahněvané odsudky ze strany kritiků a literárně činných "běžných diváků" vysvětlení nemám. ____________Vám, zbloudilým čtenářům tohoto komentáře, upřímně radím ignorovat nezaslouženě ostudné hodnocení na IMDb i všemožné prskání ve všech myslitelných fórech, kde se pisatelé snaží dávat na obdiv svůj vytříbený vkus a bystrou mysl tím, že poukazují na malicherné nerealističnosti ve filmu, který akční (a vlastně i všechny ostatní) scény pojímá s tak obrovskou a očividnou nadsázkou, až je mimo jakkoliv pokroucené chápání, že jej někdo může brát vážně.____________ Tashan s úspěchem napadobuje styl amerických cool akčňáků z bruckheimerovské školy a zároveň si z nich přátelsky utahuje tím, že všechnu tu jejich stylovost vytahuje do absurdních výšin. Hrdinové kráčí terminátorskou chůzí, nesundávají sluneční brýle, za zády jim permanentně plápolají požáry znepokojivého rozsahu a pokud je potřeba vyřídit zástupy nepřátel, neváhají se jako zbraně chopit i kandelábru :-) ____________ Ten film je prostě o pronikání americké kultury do Indie a mám za to, že si toho mohli všimnout i méně bystří diváci. Vždyť už v úvodní scéně se divoce přepíná mezi indickou a americkou hudbou, jeden z hrdinů je učitel angličtiny a jak sám říká, pracuje v callcentru, kde se "i hindsky mluví jedině s britským přízvukem". Dále hrdinové potkávají americký filmový štáb (přičemž si v jejich filmu sami zahrají - s blonďatými parukami na hlavách) a vše, co se v Tashanu ozanačuje za "stylové", má svůj původ právě v Americe.____________ Nakonec mě asi nejvíc mrzí to, že sám režisér na tolikrát zmiňovaném stylu poněkud zamrzl a ač je jeho dílo plné bujné vizuality a tedy oku lahodící, fádním příběhem i jeho podáním si mě nepodmanil. Takže za tři a půl. Tak. Více zde: http://bollybaz.blogspot.com/2010/03/tashan-co-by-byl-zivot-bez-trochy-stylu.html ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Zmiešané pocity. Na jednej strane naozaj silno prekombinovaný scenár s množstvom zvratov (čo ale beriem skôr ako pozitívum), na druhej strane kopa absurdných myšlienkových pochodov a idiotských akčných scén (tie ma vždy strašne "odrovnajú", v negatívnom zmysle slova). Ústredná štvorica dejovú líniu neustále poháňala vpred, a napokon všetko dávalo logiku (odhliadnuc od zopár nelogických zvratov v správaní niektorých postáv). Treba uznať, že scenár bol skutočne nadpriemerný, len škoda, že tvorcovia tak silno tlačili na pílu a nenechali plynúť príbeh viac prirodzene. Každopádne, keď beriem do úvahy čisto scenár, postavy a herecké výkony - tak to predčilo moje očakávania. Akurát tými teatrálnymi akčnými scénami tomu celkovému dojmu dosť ublížili. P.S. Kareena vždy poteší :)) ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Tashan ma sklamal, necítila som v tomto filme žiadny náboj ani akčný ani emočný, piesne sú tiež nejaké nemastné neslané. Škoda hviezdne obsadenie, moji obľúbení herci a zážitok sa nedostavil. ()

Remini 

všechny recenze uživatele

Keby Kareena nevyzerala tak anoreticky a mala by aspoň trochu komediálneho talentu, dala by som o hviezdičku viac. Saif a Akshay to ale ťahali jedna radosť :) ()

Reklama

Reklama