Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek o mládežnické rebélii z roku 1986 je podložený vzpomínkami obou režisérů. Členové tehdejších letních studentských brigád museli podstoupit výroční zasvěcovací rituál, v rámci kterého stovky náctiletých putovaly na tři dny do tábora, kde si užívaly kolektivních aktivit a v noci si vybíjely přebytek energie na diskotékách a sexem. Tábory ovšem také sloužily jako náborové akce sovětské armády, která v 80. letech řešila konflikt s Afghánistánem. Když si vedení tábora na mladé Estonce došláplo, zinscenovala skupina rebelantů hru Je něco prohnilého v našem státě, čímž dala podnět k akci masového odporu, která se brzy vymkla kontrole. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

Kdyby se tvůrci víc zaměřili na zobrazení toho studentského povstání, udělali by asi lépe. Možná, že by z toho ani nevznikl celovečerní film, já bych se ale vůbec nezlobil. Tady byl průběh akce zbytečně narušován citovými a sexuálními problémy hlavního hrdiny, což bylo naprosto zbytečné a kontraproduktivní. Vidět jeho milou, jak ji Bůh stvořil, je pro omladinu ve věku povstalců z filmu asi atraktivní, mě, o několik let staršího člověka, už pohled na náctiletou nahotinku přece jen tolik nepoblázní, stejně jako pohled na děvčata v plavkách. Veliká škoda, bylo by to zajímavější. Herecké výkony jsou celkem dobré, a to i u těch studentíků, přesto mě však nejvíce zaujala ta komunistická skvadra, která táboru velela. //Zhlédnuto v rámci Challenge Tour: 30 dní se světovou kinematografií// 60% ()

Galerie (6)

Související novinky

Dny evropského filmu běží

Dny evropského filmu běží

29.01.2006

Jen abyste nezapomněli... momentálně probíhá až do 5. února v pražských kinech Světozor a Aero promítání filmů v rámci festivalu Dny evropského filmu. Od 6. do 14. února pak bude festival probíhat v… (více)

Reklama

Reklama