Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bob Seton (John Wayne) a jeho přítel Grunch (George Hayes) jsou zubaři. Bob nejprve někoho udeří a doktor Grunch mu po té spraví zuby. Tímto podvodem si oba vydělávají na živobytí. Jednoho dne dorazí do městečka zvaného Lawrence, kde Bob potká dívku Mary (Claire Trevor), do které se okamžitě zamiluje. Za Mary ovšem současně bojuje také William Cantrell (Walter Pidgeon). Oba muži chtějí Mary dokázat svou důležitost ve společnosti, a tak se stanou soky v boji o místo nového šerifa. V tomto souboji zvítězí Bob. Cantrell je zlomen a vydává se na dráhu zločinu. Právě v této době se rozpoutá válka severu proti jihu, které Cantrell hodlá využít. (Mol)

(více)

Recenze (8)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Western Dark Command je příběhem Willa Cantrella, učitele z městečka Lawrence v Kansasu, který poté, co prohraje volby a nestane se šerifem, shromáždí pár chlapů a začne propouštět otroky na svobodu a po vypuknutí občanské války vytvoří guerillovou skupinu. Tento příběh je hodně volně inspirován životem Williama Quantrilla a jeho neslavné bandy nájezdníků, kteří částečně pod záštitou jižanské armády prováděli partizánské akce proti seveřanům a jejichž nejznámějším činem je vypálení města Lawrence při kterém bylo zmasakrováno 183 mužů. V tomto filmu Cantrell a jeho parta pouze nosí jižanské uniformy, protože je ukradli, ale jinak s konfederační armádou nemají nic společného a útočí na obě strany. Takže opět jedna velká mystifikace :-) Cantrella skvěle hraje Walter Pidgeon, v kladné roli jeho soka mu sekunduje John Wayne, kterému sekunduje komický děda George Hayes v roli zubaře. Walsh sice umí točit filmy, ale tenhle mě moc nezaujal. Bylo tam hodně málo akce a krátká bitka v Lawrence na konci to vynahradit nemůže. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Průměrné staré akční drama o chlapíkovi, kterému zdánlivě všechno hrálo do karet, ale nakonec všechno ztratil a o potulném rváči, který neumí číst ani psát, ale nakonec vlastní pílí získá všechno, co chtěl. Pár slušných kaskadérských kousků a mužný John Wayne film zachraňují z průměru a zapomnění. /7. 9. 14./ ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Waynova klasika. Celkem dobrý scénář, který má navrch hlavně v úvodu, ale postupně začíná být až trochu jednoznačný. Ten začátek je ale jednoduše dobrý a rozhodně stojí za to se na něj podívat. Trochu moc tu bylo textu na čtení, místo aby to bylo řečeno hlasem, ale tak to je jen hezký ukázka toho, že němý film v té době ještě dozvukoval. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

John Wayne jako novopečená hvězda westernu a jeho třetí film s modrookou Claire Trevor. Té zatím stále nemohu přijít na chuť, tudíž mě celá ta zápletka se soubojem o její přízeň míjela. Příběh samotný byl poměrně poutavý, záporák byl zajímavě vykreslený a finální scéna s jeho matkou, i když značně přitažená za vlasy s jejím zombie-útokem, patřila k těm lepším z celého filmu. Milým překvapením je, že Gabby mluvil "relativně" srozumitelně a Roy Rogers nezpíval (čímž jeho postava získala na sympatii). Celkově vzato to nebyl špatný film, ale znovu ho asi vidět nepotřebuju, protože mu chybí ta šťáva. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Tak Cantrell byla jisto jistá přesmyčka známého zločince Quantrilla. Samo sebou jak ve filmech o Quantrillovy bývá, herec nebyl v jeho věkové kategorii a zde dokonce zemřel jinak než ve skutečnosti. Co se týče Wayna a Walshe, jedná se v jejich kariérách o slabší kousek. Wayne zde nebyl taková ta mlátička na jakou jsme zvyklí. Hrál zde troubu, který se zamiloval a dával to najevo jako školáček. Film nezachránilo od průměru ani finále v hořícím městečku, kde práskají výstřely jako krupobití na kapoty aut. Sečteno, podtrženo, nejedná se o špatný kousek, ale víme, že Walsh to umí lépe. ()

Reklama

Reklama